Hautamäki jatkaa – Juho Meuronen miesten maalivahtivalmentajaksi

Hautamäki jatkaa – Juho Meuronen miesten maalivahtivalmentajaksi

TPS on solminut vuoden jatkosopimuksen Jaakko Hautamäen kanssa. Kokenut Hautamäki on pelannut TPS-paidassa runkosarja- ja pudotuspelit mukaan lukien jo 187 ottelua tehden niissä 139 (50+89) tehopistettä. Samalla TPS on tehnyt vuoden sopimuksen maalivahtivalmentaja Juho Meurosen kanssa. 

Hautamäki palasi kahden kasvattajaseurassaan FBC Turussa vietetyn kauden jälkeen vuosi sitten TPS-paitaan. Hautamäki nähtiin kauden aikana niin keskushyökkääjän kuin puolustajankin roolissa ja oli TPS-ryhmän nousujohteisessa kaudessa tärkeä palanen. Hautamäki mietti toden teolla uransa jatkoa keväällä, mutta kentälle löytyi vielä vahvaa paloa. 

“Keväällä mietin tosissaan pelien lopettamista, mutta mikään ei ole urheilussa upeampaa kuin playoffit ja niistä jäi pahasti hampaankoloon viime keväänä. Reilun kuukauden vedin täysin happea salibandysta ja sen jälkeen palo pelata nousi taas pintaan. 

“Muutamat treenit ehdin jengin kanssa vetämään ennen omatoimisen jakson alkua ja heti huomasi, että ollaan viime vuotta valmiimpi jengi jo tässä vaiheessa kautta. Tietysti kalenteriin merkattu isolla jo liigahistorian ensimmäinen Turun derby!”

”Jaakko on erittäin pidetty pelaaja joukkueessa, niin kokeneiden kuin nuortenkin pelaajien keskuudessa.” Kuva: Anssi Koskinen

TPS:n urheilujohtaja Perttu Kytöhonka pitää Hautamäen jatkosopimusta tärkeänä.

“Tuollaista kokemusta TPS-paidasta kuin mitä Jaakolla on ei voi ulkopuolisella pelaajalla mitenkään korvata. Hän on erittäin pidetty pelaaja joukkueessa, niin kokeneiden kuin nuortenkin pelaajien keskuudessa. Hienoa, että liekki paloi vielä ja löysimme yhteisymmärryksen kesän aikana.”

“Ympyrä sulkeutuu tietyllä tavalla”

Miesten maalivahtien valmennuksesta kolmen viime kauden ajan vastanneen Pyry Luukkosen jäätyä sivuun, TPS:lle syntyi tarve pätevälle korvaajalle. Sellainen löytyi Lappeenrannasta, kun rautaisen kokemuksen NST:n miesten ja naisten edustusjoukkueista, Suomen naisten ja tyttöjen maajoukkueesta sekä Saksan miesten maajoukkueesta omaava Juho Meuronen hyppää TPS:n valmennustiimiin mukaan. 

“Upeaa liittyä mukaan yhteen Suomen kärkiorganisaatioista! Tietynlaista tarttumapintaa Tepsiin on pidemmältäkin ajalta, sillä olen tehnyt töitä niin Perttu Kytöhongan, Santeri Raatarilan, Aki Vilanderin kuin Jukka Ruotsalaisenkin kanssa eri yhteyksissä. Joka tapauksessa otan haasteen superinnoissani vastaan ja on upea päästä työskentelemään Suomen lupaavimpien nuorten maalivahtien kanssa.”

Myös TPS:n Meurosen edeltäjä Pyry Luukkonen on Meuroselle tuttu, sillä kyseessä on hänen vanha valmennettavansa NST:n ajalta.

“Kliseisesti ympyrä sulkeutuu tässäkin tapauksessa tietyllä tavalla, sillä reilu 12 vuotta sitten valmensin Pyryä Lappeenrannassa. Jatkan nöyränä ja kiitollisena hänen hyvää työtään nyt Turussa.”

Kytöhonka arvostaa Meurosen ammattitaidon korkealle.

“Pyry on ollut Oskarin (Fälden) ja Ollin (Kuisma) kehitykselle tosi tärkeä henkilö. Kun hän joutui jäämän siviilikiireiden takia sivuun, meillä oli tiukka haaste löytää mitat täyttävä korvaaja. Sellainen onneksemme löytyi. Tein Meurosen kanssa Lappeenrannan aikanani kaksi vuotta töitä yhdessä ja vakuutuin hänen intohimostaan ja ammattitaidostaan. Pidän myös tärkeänä, että tietynlainen jatkumo ja loogisuus meidän maalivahtivalmennuksessa jatkuu.”

Artikkelikuva: Esa Takalo