Happeelle selkeä voitto

Happee jyräsi TPS:n miesten salibandyliigan puolivälierien neljännessä ottelussa.

Kotijoukkue aloitti jälleen räväkästi ja saikin rakennettua hyviä maalipaikkoja heti ensiminuuteista lähtien. Vaikka pallo pyörikin Happeen päässä, vastasi ottelun avausmaalista kuitenkin vierailijat. Torstaina Jyväskylässä neljä pistettä iskenyt Peter Kotilainen pääsi laukomaan maskin takaa, eikä Pyry Luukkonen saanut vangittua palloa. Ensimmäisenä irtopalloon ehti Jami Manninen, joka kiskaisi kuulan reppuun. Peliä oli tässä kohtaa pelattu 3.48.

TPS jatkoi hyvällä sykkeellä ja ajassa 5.30 kotiyleisöllä oli ensimmäisen kerran aihetta riemuun, kun valtavalla itseluottamuksella pelaava Ville Laine onnistui maalin edestä jatkamaan Jaakko Hautamäen vedon verkon perukoille.

Turkulaisten vahva vaihe sai jatkoa jo puoli minuuttia myöhemmin, kun Juho Sorri laukoi keskeltä kotijoukkueen 2-1 johtoon.

Hyvistä paikoista huolimatta enempää maaleja ei avauserässä nähty, joten kotijoukkueen johdossa lähdettiin toiseen erään.

Keskimmäisellä 20 minuuttisella nähtiin maaleja, mutta myös jäähyjä.

Aivan erän alkuun Happeen Jalo Kouvonen sai viiden minuutin jäähyn huitomisesta osuttuaan Ville Lainetta päähän. Laineelle pikku vekki huuleen ja kotijoukkue ylivoimalle. Mitään huippuvaarallisia paikkoja mustavalkoiset eivät kuitenkaan onnistuneet luomaan.

Ajassa 28.59 Tatu Kanervisto joutui jäähylle estämisestä. Happee ei jättänyt saumaansa käyttämättä ja pelikellon näyttäessä 30.26 Veli-Matti Hynynen lapioi maalin kulmalta tasoituksen.

Reilut pari minuuttia myöhemmin TPS siirtyi jälleen edelle, kun Joonas Koskisen veto lähes puolesta kentästä upposi Miro Tuomalan selän taakse.

Mutta Happee tuli jälleen tasoihin, kun kotijoukkueen liika hyökkäysinto kostautui. Ajassa 35.44 Jami Manninen päätti maalin eteen syntyneen 3-1 -tilanteen napakkaan laukaukseen Luukkosen maalin etukulmaan.

Kaksi minuuttia tästä ja Happee siirtyi ensikertaa johtoon. Otto Tikan laukaus puolesta kentästä kilahti Luukkosen maalin ylärimaan ja puolustuksen ihmetellessä ensimmäisenä irtopalloon ehti Petri Kauko.

Lisää kylmää vettä turkulaisten niskaan tuli aivan erän lopussa, kun Nikolas Laaksoselle tuomittiin viiden minuutin jäähy huitomisesta. Näin ollen Happee pääsi aloittamaan päätöserän reilun neljän minuutin ylivoimapyörityksellä.

Kotijoukkue kesti alivoiman, mutta ajassa 46.59 Paul Kotilainen iski ratkaisevan 3-5 -osuman. TPS yritti päästä vielä peliin mukaan, mutta kaivattua kavennusosumaa ei tullut. Ottelun viimeisen viiden minuutin aikana Happee nautiskeli vielä neljä maalia.

Päätöslukemat kirjattiin lopulta Happeelle tylyin lukemin 3-9. Sarja on ensimmäisen kerran  katkolla Happeelle sunnuntaina sarjan viidennessä ottelussa Jyväskylässä.