Happee vei trillerin Jyväskylässä

Happee vei trillerin Jyväskylässä

Happeen ja TPS:n välinen ensimmäinen puolivälierä oli jälleen tasainen kamppailu, jonka ratkaisu nähtiin vasta päätösminuuteilla.

Ottelun avauserässä mätettiin maaleja tasatahtiin. Ensimmäisestä osumasta vastasi kotijoukkue Happee ja Panu Kotilainen ajassa 4.39. Turkulaisten tasoitus nähtiin tasan viisi minuuttia ennen erän loppua, kun Juho Sorri jatkoi maaliputkeaan. Kotilainen kuitenkin kuittasi reilut puolitoista minuuttia myöhemmin tilanteeksi 2-1, mutta ajassa 17.33 Sorri toi vierasjoukkueen jälleen tasoihin.

Molempiin Sorrin maaleihin syöttöpisteen merkkautti Olli Kinnunen. Tilanteesta 2-2 lähdettiin toisella 20 minuuttiselle.

Toisen erän ainoasta maalista vastasi ajassa 32.58 Happeen Otto Tikka. Syötön maalin tarjoili Petri Kauko.

Päätöserän alkuun TPS joutui alivoimalle, kun kapteeni Olli Laine joutui jäähylle estämisestä. Happee ei jättänyt saumaansa käyttämättä ja ajassa 42.01 Paul Kotilainen naulasi tilanteeksi 4-2.

Ajassa 47.33 Jaakko Hautamäki toi TPS:n jälleen maalin päähän. Minuuttia myöhemmin turkulaisille tarjottiin mahdollisuutta tasoitukseen, kun Happeen Emil Ukkonen laitettiin jäähylle. Maali erikoistilanteessa nähtiinkin, mutta siitä vastasi jyväskyläläisten Joel Lahti. Maali syntyi siirretyn rangaistuksen aikana.

Mutta myös TPS onnistui. Vain 13 sekuntia Happeen maalin jälkeen Jani Hyytiäinen kavensi tilanteeksi 5-4.

Viisi minuuttia ennen päätössumeria Olli Kinnunen tasoitti tilateeksi 5-5. Mutta Happee nousi jälleen edelle, kun Juuso Heikkinen onnistui ajassa 56.52.

– Liikaa lähdettiin Happeen peliin mukaan, eikä pystytty pelaamaan sitä, mihin pystymme. Vähän liian avointa peliä oli puolin ja toisin, ja kohellettiin turhaan. Nyt on ensimmäisen pelin jännitys kuitenkin karissut ja maanantaina ollaan valmiita viemään peliä ja ottamaan voitto, TPS:n päävalmentaja Jukka Ruotsalainen kommentoi pelin jälkeen.

Ottelun päätösminuuteilla TPS haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta enempää maaleja ei ottelussa kuitenkaan nähty. Näin ollen Happeelle ensimmäinen kiinnitys välieräpaikkaan maalein 6-5.

– Kolmas erä oli todella julma: Happeella taisi olla neljä vetoa, joista kolme meni maaliin, Ruotsalainen harmitteli.

Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat maanantaina Turussa.

Happee – TPS -ottelun tilastot