Happee vei rangaistuslaukauskilpailun reilu tuhannen katsojan edessä

Happee vei rangaistuslaukauskilpailun reilu tuhannen katsojan edessä

Perinteiset kiistakumppanit TPS ja Happee pelasivat tarkan kamppailun, jossa läpi ottelun hieman hallitsevampana osapuolena olleen TPS:n työtä ei palkittu voitolla. Tasainen, isojen panosten ottelu venyi rangaistuslaukauskilpailuun, jossa Happee oli lopulta parempi. Taulullle iskettiin 65 minuutin päätteeksi lukemat 2-3 rl. (0-0, 2-1, 0-1). 

Todelliset maalintekopaikat oli kamppailussa kortilla, sillä kummankin joukkueen pallolliset virheet jäivät vähäisiksi. TPS lähti otteluun varmaotteisesti ja maalinestopeli oli varsin korkeaa luokkaa – siitä kertoi maalille mainiosti pelanneen Oskari Fäldenin torjuntalukemat (1). TPS sai toisessa erässä kuparisen rikki, kun hirmuiskussa oleva Tatu Kanervisto iski kamppailun avausmaalin. Happee tuli Johannes Jokisen osumalla tasoihin, ennen kuin Joonas Koskinen vei TPS:n uudelleen johtoon samoilta jalansijoilta kuin Kanervisto. 

Ei maalia © Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik — www.instagram.com/ansik

TPS aloitti kolmannen erän vahvalla painostuksella, mutta maalinteosta vastasi kuitenkin vierasjoukkue. Mitään aivan huipputontteja ei enää ottelun loppuhetkillä tai jatkoajallakaan nähty ja näin edettiin rankkareihin, jotka Happee tällä kertaa vei nimiinsä (rangaistuslaukaukset katsottavissa TPS:n Instagram-tarinasta). 

Päävalmentaja Janne Kainulainen nosti valmennuksen vastuun framille ottelun päätyttyä.

“Pelissä näkyi tänään ottelun iso panos, kun molemmat joukkueet ovat alkukaudesta pelanneet alavireisesti. Joukkueet puolustivat laadukkaasti ja maalivahdit pelasivat hienon ottelun. Me ei uskallettu pelata rohkeasti pallon kanssa, vaan häviämisen pelko oli suurempi kuin voittamisen tahto. Puolustuspelaaminen antaa edelleen mahdollisuuden voittaa pelejä, mutta nyt valmennuksen on otettava isosti vastuuta ja löydettävä keinot, jotta tulosta alkaa näistä peleistä tulla. Laiva tulee kääntymään aivan varmasti!”

Yhdeksässä pelissä 8 tehopistettä ja +7 tehosaldon kellottanut Tatu Kanervisto oli taas TPS:n parhaimmistoa © Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik — www.instagram.com/ansik

Yksi TPS:n alkukauden parhaista pelaajista ja ottelun positiivisimmasta suorituksesta palkittu Tatu Kanervisto summasi oman kriittisen näkemyksensä pelistä.

“Kentällä oli tänään kaksi tosi huonoa ja flegmaattista joukkuetta. Annettiin voitto Happeelle tarjottimella, kun lähdettiin kävelyyn mukaan. Ei pelattu lainkaan meidän oman identiteetin mukaan ja oltiin aivan liian löysiä. Toki oli silti mahdollisuudet voittaa, mut ei tuo meidän viimeistelykään tänään mitään kauhean hääviä ollut. Lauantaina tullaan ihan törkysellä intohimolla kaukaloon ja otetaan voitto kotiin!”