F-liiga kausi alkaa – TPS matkustaa Steelersin vieraaksi

F-liiga kausi alkaa – TPS matkustaa Steelersin vieraaksi

3–0. Se oli TPS-Nokian KRP puolivälieräsarjan tilanne, kun korona lopetti viime kauden pelit. Pitkä tauko on vihdoin ohi, kun sunnuntaina miehet avaavat F-liigakautensa Hämeenlinnassa Steelersin vieraana. 

TPS:n kokoonpano ei ole hirveästi viime kaudesta muuttunut. Sami Saarinen lähti alppimaahan Thurgaun riveihin ja tilalle tulivat Ruotsin liigasta taitava puolustaja Erik Storgårds, Sveitsin divarista uusvanha Jani Hyytiäinen ja naapuriseura FBC Turusta rightinpuolen peloite Juuso Forsman. 

Steelers oli viime kauden sarjataulukossa toiseksi viimeisenä ja koki kesällä muutaman ikävän pelaajamenetyksen. Joukkueen ykköstykki Nico Jonaeson pakkasi kimpsunsa ja siirtyi Nokian KRP:hen, lupaavat Niko Einiö ja Pieti Alatalo suuntasivat Sveitsin divariin. Valmennuspuolellakin tapahtui, kun päävastuun ottaa Tommi Ojala, apureinaan kaksi pelaajalegendaa Jani Blad ja Mika Savolainen. Maailman parhaaksi pelaajaksi kertaalleen valittu Eero Kosonen ostettiin tilkitsemään teräsmiesten veräjä.

Päävalmentaja Janne Kainulainen on luottavainen kauden avauksen kynnyksellä.

– Pelaajat sitoutuivat hyvin harjoitteluun pitkän pelitauon ajan ja se tulee näkymään kentällä. Viime viikkoina harjoituksissa on näkynyt oikeanlainen nälkä ja kiima, kun kauden alku on lähestynyt. Steelers on nuori ja nälkäinen porukka, eikä Hämeenlinna ole ollut ikinä helppo paikka pelata, mutta uskon, että olemme valmiita kauden avaukseen.

Steelers-TPS su 20.9. klo 17.00, Loimua Areena

Pääkallon TPS-ennakko

Pääkallon Steelers-ennakko