Classic vei kolmannen kiinnityksen mukaansa Kupittaalta

TPS ja Tampereen Classic iskivät lauantaina Kupittaan palloiluhallilla vastakkain neljännen finaaliottelun merkeissä. Torstaina tappion kokenut Classic tuli kamppailuun äärimmäisen vahvasti ja se veikin ottelun avauserän nimiinsä 2-1. TPS paransi pelaamistaan selvästi toiselle kaksikymppiselle ja se tasoittikin ottelun Niklas Niirasen upealla kaukolaukauksella. Sen jälkeen kotijoukkueelle tarjottiin mahtavaa mahdollisuutta mennä johtoon, kun Joonas Pylsylle tuomittiin viiden minuutin rangaistus erän puolivälissä. Mustavalkoiset eivät pystyneet kuitenkaan käyttämään momentumiaan vaan joukkue sai kylmää vettä niskaan, kun Oskari Heikkilä karkasi alivoimalla maalintekoon. Classic iski vielä toisen osuman erän loppupuolelle ja pääsi sitä kautta toiselle tauolle 4-2 johdossa.

Kolmanteen erään Palloseura tuli taas erittäin vahvasti, mutta maaliin saakka palloa ei saatu hyvistäkään tilanteista huolimatta. Eemeli Salin iski kesken TPS-painostuksen 5-2, jonka jälkeen Palloseura joutui nostamaan riskitasoaan selkeästi. Pylsyn tehtyä rangaistuslaukauksesta 6-2 maalin, iski Miko Kailiala 6-3 kavennuksen kotijoukkueen pelatessa ilman maalivahtia. Tämä ei kuitenkaan enää riittänyt, vaan tamperelaiset iskivät loppuun muutaman osuman tyhjiin ja loppulukemat olivat tänään vieraille 3-8(1-2,1-2,1-4).

Päävalmentaja Jukka Ruotsalainen kommentoi lauantain kamppailua seuraavasti. ”Classic tuli avauserään erittäin vahvasti ja me ei oltu siinä parhaimmillamme. Toisen ja kolmannen erän osalta olen tyytyväinen meidän 5v5 pelaamiseen ja uskon että se tulee kantamaan meitä myös maanantaina. Meille tarjottiin loistava momentum toiseen erään, mutta tällä kertaa kaveri nappasi sen itselleen ja sitä kautta etulyöntiaseman tämän matsin suhteen. Nyt kerätään kaikki energia kasaan ja ollaan valmiita maanantain kamppailun ensimmäiseen erään”, Ruotsalainen kertoi ottelun päätyttyä.

Finaalisarja jatkuu siis maanantaina klo 17:00 Tampere Areenalla. Ottelusta lisää sunnuntain aikana.