B-Akatemia jatkoon SM-esikarsinnasta

B-Akatemia lunasti odotukset ja taisteli tiensä SM-esikarsintojen läpi lohkoykkösenä.

TPS Salibandyn uusin tulokas pääsi avaamaan kilpailukautensa heti valtakunnallisten sarjojen karsintojen avausviikonloppuna, kun matka vei Vantaalle Mosahallin aromikkaaseen tunnelmaan. Tuttuun tapaan karsintojen tässä vaiheessa järjestelmä on raaka ja luvassa oli suora jatkopaikka ainoastaan lohkon voittajalle, kakkosten selvittäessä paremmuksiaan vielä ristiinkarsinnoissa.
Avausottelussa vastaan asettunut Pirkkalan Pirkat oli saanut jalkeille lukumääräisesti varsin vaatimattoman rosterin juoksuttaen alkulämpöön vain yhdeksän kenttäpelaajaa ja yhden maalivahdin. Akatemia ei jättänyt mahdollisuutta käyttämättä ja jyräsi avauserän ensimmäisellä kympillä taululle jo ratkaisevat 5-0 -lukemat. Vastustajan sitkeä pyristely tuotti lopulta muutaman lohdutusosuman, mutta voitto avausottelusta kirjattiin lukemin 11-3.
Iltapeli Josban seurassa olikin sitten ennakkoarvailujen mukaisesti tasaväkistä vääntöä ja aamupäivän kevyt pelailu muuttui monta astetta fyysisemmäksi salibandyksi. Vastustaja pääsi pelottelemaan pääkaupunkiseudulle runsaslukuisena matkannutta TPS-kannattajaryhmää jo neljännellä minuutilla iskemällä avausmaalin, mutta turkulaisryhmä kentällä oli järkähtämätön. Tasoitus taottiin erän puolivälin jälkeen ja johto-osuma ylivoimalla erän loppuun. Kun maalissa häikäiseviä otteita koko pelin ajan esittänyt Vili Mäkelä vei uskon joensuulaisilta, käytti Akatemia toisessa päässä tekopaikat hyväkseen ja rymisteli selvään 8-4 -voittoon.

Toinen turnauspäivä ja ratkaisun paikka – kaikki omissa käsissä, kun tasapelilläkin lohkovoitto olisi varma ja vastassa Josballe jo aiemmin hävinnyt Panthers Black Järvenpäästä. Akatemian yllättävän sekavaksi eksynyt viisikkopeli ja sen tuomat lukuisat keskialueen pallonmenetykset ja vastaiskut antoivat kuitenkin kaverille mahdollisuuden. Pitkään näytti siltä, että tuo annettu tasoitus ei lopputulosta huonoon suuntaan vie, kunnes ensin vastustaja tulee tasoihin ja lopulta kuuden kenttäpelaajan voimin johtoon vain 28 sekuntia ennen loppusummeria. TPS ei maalintekoon enää pysty ja keskinäisten otteluiden hyvän maalieronsa turvin joukkue jää odottelemaan lohkon viimeisen ottelun lopputulosta melko levollisin mielin.
Niinhän siinä odotetusti käy, että Josba hoitelee Pirkat selkein lukemin ja TPS B-Akatemia ottaa ansaitusti paikan varsinaisiin SM-karsintoihin. Samalla varmistuu paikka valtakunnallisessa sarjassa kaudella 2019-2020, kun tulevissa karsinnoissa selvitetään parhaat 12 joukkuetta pääsarjaan, loppujen 12:n jatkaen matkaansa ikäluokan I-divisioonaan.

SM-karsinnat pelataan kaksiosaisina siten, että ensimmäiset kolme ottelua pelataan tulevana viikonloppuna 31.8.-1.9. Leaf Areenalla ja loput lohkopelit sekä mahdolliset jatkokarsinnat Tapiolan Urheiluhallissa kahden viikon kuluttua 14.-15.9.