TPS:n organisaation kehitysprosessi edennyt – urheilupuolen työnjako valmis 

TPS:n organisaation kehitysprosessi edennyt – urheilupuolen työnjako valmis 

TPS käynnisti marraskuussa osana organisaation kehittämisprosessia kilpa- ja huippu-urheilun vastuualueiden sekä toimintojen kartoituksen. Taustatyö on nyt saatu tehtyä ja prosessin tuloksena Perttu Kytöhonka on nimitetty TPS Salibandyn urheilujohtajaksi. Valmennuspäällikkö Michael Fager jatkaa päävastuualueenaan kovatasoiset kilpajuniorijoukkueet ja harrastevastaava Antti Peiposen vastuulla on seuran laadukas harrastetoiminta ja sen kasvattaminen. 

Kytöhongan tehtävänä on urheilun kokonaisvastuu sisältäen junioreiden ja edustusjoukkueiden lisäksi myös muut aikuisjoukkueet. TPS:n toiminnanjohtaja Toni Autio näkee vastuualueiden selkeyttämisen tarpeellisena organisaation toiminnan kannalta.

– Viime vuosien aikana organisaatiossa on nähty isoja muutoksia ja tietyt vastuualueet ovat jääneet vähäisemmälle huomiolle. Nyt keskittämällä etenkin urheilupuolen vastuualueita pystymme osoittamaan olemassa olevat resurssit paremmin ja toimimaan tehokkaammin, Autio kommentoi.

Yksinkertaistettuna urheilupuolen vastuut ovat nyt entistä tarkemmin jaoteltuna. Näin pystytään takaamaan lisää aikaresusseja minulle keskittyä koko seuraorganisaation johtamiseen ja kumppanimyyntiin. Näinä haastavina aikoina tämä kokonaisuus vaatii taatusti enemmän huomiota. On tärkeää, että yksikään osa-alue ei jää muutosten myötä heitteille, vaan niille löytyy tekijä, joilla selkeä vastuu kokonaisuudesta niin ylä- kuin alamäessäkin.

Perttu Kytöhongalla on pitkä tausta eri tehtävissä TPS Salibandyn organisaatiossa. Aiemmin pitkään mm. valmennuspäällikkönä sekä valmentajana seurassa toiminut Kytöhonka astuu uuteen rooliinsa innoissaan.

Suuri kunnia päästä tekemään töitä entistä laajemmin tämän itselleni hyvin tärkeän seuran urheilupuolen eteen. Tässä organisaatiossa on moni ihminen painanut vuosikausia hommia, jonka myötä olemme tällä hetkellä urheilun osalta siinä missä olemme. Laakereille ei pidä kuitenkaan jäädä lepäämään, sillä kilpailu kovenee tässäkin lajissa. Meidän tulee jatkuvasti kehittää omaa toimintaamme, olla innovatiivisia ja tehokkaita. Onneksi tässä on huipputyyppejä ympärillä hommia tekemässä, Kytöhonka toteaa.

Yhtenä näkyvimpänä osana urheilujohtajan tehtävissä on edustusjoukkueiden rakentaminen, mutta Kytöhongan mukaan kyse on ennen kaikkea kokonaisuudesta.

Suuren yleisön mielenkiinto kohdistuu usein luonnollisesti kuka liigajoukkueissamme pelaa, kuka on penkin takana ja niin edelleen. Se on yksi tärkeä osa työtäni, mutta TPS on tähän asemaan päässyt sen takia, että olemme olleet monessa mielessä uranuurtajia myös junioritoiminnassa. Meillä ei ole vähemmän tärkeitä joukkueita tai toimijoita, vaan kyse on aina koko seurasta. Haluan olla mukana vahvistamassa seurakulttuuriamme, tuomalla tekijöitä entistä lähemmäksi toisiaan ja tehdä töitä tämän koko hienon yhteisön eteen, Kytöhonka päättää.