TPS:n matka jatkuu kohti unelmaa – “Olemme oppineet taistelemaan toistemme puolesta”

TPS:n matka jatkuu kohti unelmaa – “Olemme oppineet taistelemaan toistemme puolesta”

“Kokonaisuus vaikutti nyt tässä kohtaa siltä, että haasteeseen oli mahdoton olla tarttumatta, kun tulevaisuudessa haisee menestyminen ja ympärillä on samoja arvoja jakavia pelaajia ja taustaihmisiä joiden kanssa päästään laittamaan kädet saveen”, totesi TPS:n naisten päävalmentaja Aki Vilander viime keväänä paluunsa yhteydessä. Vajaa vuotta myöhemmin TPS:n naisten edustusjoukkue on valmis aloittamaan historiansa ensimmäisen finaalisarjan. 

Se kuinka pitkältä matka on lopulta tuntunut ennen kuin TPS:n naisten edustusjoukkueen ensimmäinen finaalipaikka on sinetöity, riippuu luonnollisesti matkaajasta itsestään. Laura Rantanen aloitti tuon matkan naisten edustusjoukkueessa 225 liigan runkosarjapeliä ja 36 pudotuspeliottelua sitten, moni muu hieman myöhemmin. Vilanderin mukaan jalkeilla oleva ryhmä on joka tapauksessa hitsautunut voimakkaasti yhteen.

Laura Rantasen matka kohti F-liigan finaaleja on vaatinut runkosarjapelit ja pudotuspelit mukaan lukien yli 250 liigaottelua.

“Pitkä matka on kuljettu kohti unelmaa. Linnavuoren portaissa on maattu taju kankaalla kesähelteillä ja suolla on raadettu naama turpeessa useita tunteja – työnteosta ei ole tingitty missään vaiheessa myöskään kilpailukauden aikana. Selkeä identiteetti ja puhdas arvomaailma on pitänyt meidät vireessä läpi kauden. Tietysti joukkueessa on toinen toistaan mahtavampia pelaajia ja taustaihmisiä, jotka ovat muokanneet ilmapiirin sellaiseksi, että pystytään nauttimaan vain omasta tekemisestä ja yhdessäolosta.”

TPS-ryhmästä löytyy huippuluokan taitoa, tahtoa ja monipuolista osaamista, mutta Vilanderin mukaan syy miksi joukkue on nyt tässä johtuu viime kädessä joukkueurheilun perimmäisistä periaatteista. 

“Olemme oppineet taistelemaan toistemme puolesta ja ymmärtämään, että teemme kaiken yhdessä – on hienoa mennä kentälle, kun vaihtopenkillä olevat haluavat sinun onnistuvan. Kentällä kykenemme tekemään näyttäviä ja rohkeita suorituksia, likaisia maaleja unohtamatta.”

”On hienoa mennä kentälle, kun vaihtopenkillä olevat haluavat sinun onnistuvan”

“Edessä on hienoin hetki keväässä, kun pääsemme ensimmäistä kertaa yhdessä pelaamaan mestaruudesta. Meidän ei tarvitse miettiä miten vastustaja onnistuu vaan nyt on aika ladata vielä kerran kaikkien aikojen TPS kentälle ja teemme sen rennosti, mutta äärimmäisen kovalla asenteella.”

Ensimmäinen finaali PSS-TPS la 9.4. klo 17.00. TPS:n kotiavaus sunnuntaina 10.4. klo 14.30 Kupittaan palloiluhallissa. Liput ennakkoon Tiketistä.

Kuvat: Anssi Koskinen ja Jarmo Koskela