TPS-junnut avasivat sarjakautensa menestyksekkäästi

TPS-junnut avasivat sarjakautensa menestyksekkäästi

Junioreiden valtakunnalliset sarjat käynnistyivät viikonloppuna ja TPS-joukkueista tulessa olivat A- ja C2-pojat ikäluokkansa SM-sarjoissa. Tulevana viikonloppuna kautensa avaavat B- ja C1-pojat. C1-pojat pelaavat heti tuplaviikonlopun Leaf Areenalla.

Valmennuspäällikkö Michael Fager ruoti joukkueiden alkukautta ja tulevaisuutta seuraavasti:

A-pojat:

– Joukkueen valmistautuminen kauteen on sujunut melko lailla suunnitelmien mukaan, vaikkakin ajoittain ryhmä on harjoitellut verraten pienellä rosterilla varusmiespalveluksien ja muiden ikäluokkien SM-karsinnoista johtuen. Ryhmästä löytyy laatua jokaiselle pelipaikalle ja uuden valmennuksen johdolla joukkue on kehittänyt peliään määrätietoisesti kohti tavoitteitaan. Harjoituspelikauden hyvät tulokset antavat luonnollisesti paljon itseluottamusta ja palasten loksahtaessa kohdilleen, voidaan joukkueelta odottaa keväällä yltämistä mitalipeleihin.

B-pojat:

– B-ikäluokka harjoitteli kesällä paljon omatoimisesti ja keskittyi lajiharjoittelussa saattamaan pelaajat pelillisesti samalle sivulle viisikkopelin suhteen. Ryhmä selvitti karsintansa vakuuttavasti ja marssi ikäluokkansa SM-sarjaan voittaen jokaisen karsintapelinsä. Joukkue on kokonaisuutena tasaisempi ja materiaali on leveämpi kuin viime kaudella. Mikäli työnteko maistuu koko ryhmälle, B-pojat on keväällä uusitun valmennustiiminsä kanssa takuulla yllätysvalmis playoff-joukkue.

C1-pojat:

– Vanhempi C-ikäluokka valmistautui kauteen huolellisesti ja lähti karsintoihin luottavaisin mielin. Karsintojen ensimmäisessä vaiheessa SM-sarjapaikka karkasi näpeistä rangaistuslaukauksilla ja jatkokarsinnassa vastaan asettui siinä määrin kovia ryhmiä, että joukkue pelaa kaudella 2020-2021 ikäluokkansa 1.divisioonaa. Joukkue on tehnyt jo pitkään laadukasta työtä ja pelaajilla on kokemusta kovista peleistä, joten ainoa tavoite voi olla sarjan kärkisijat ja sitä kautta paikka SM-playoffeissa.

C2-pojat:

– Nuorin SM-ikäluokka teki koko kesän kovasti töitä ja lunasti pienoisten alkuvaikeuksien jälkeen paikkansa C2SM-sarjassa, minne taitava ryhmä varmasti kuluu. Pelaajistosta löytyy valtavasti taitoa, joskin fyysisesti pahimmat kilpailijat ovat vielä hivenen edellä. Kehityksen jatkuessa nykyisenlaisena, on 06-pojilla myös kaikki edellytykset olla yksi sarjansa kärkijoukkueista.

Viime viikon poikien tulokset:

A-nuoret:
LA: TPS vs. Oilers 8-5

C2-pojat:
LA: TPS vs. O2-JKL/MuurY 7-3
LA: Steelers/SCU vs. TPS 4-4

Tulevan viikon kotipelit Leaf Areenalla:

Lauantai:
ASM TPS vs. Indians klo 14:30 (Kupittaan palloiluhalli)
C1D TPS vs. VSS klo 18:30

Sunnuntai:
C1D TPS vs. SC Hawks klo 15:00