Kolmas erä koitui kohtaloksi – SB Pro punnersi tasoihin ja ohi

Kolmas erä koitui kohtaloksi – SB Pro punnersi tasoihin ja ohi

Tepsittärien lauantai-illan ottelu Nurmijärven ylpeyttä SB Pro:ta vastaan ei kasvattanut pistepottia. Loppuluvut kirjattiin 7-4 (1-1, 1-3, 5-0) ja kohti Turkua jouduttiin lähtemään tappio niskassa.

Maalinteon ensimmäisessä erässä aloitti kotijoukkue. Turkulaiset tulivat kuitenkin jo seuraavassa vaihdossa tasoihin, kun hyvästä käännöstä pallon maaliin laittoi Milja Rastas. Hyviä torjuntoja maalilla ottanut Anniina Orrenmaa piti Pron poissa enemmästä pahanteosta. Huomionarvoista oli myös paluun TPS-paitaan tehnyt Juulia Peura.

Toinen erä alkoi kuten ensimmäinenkin: Pro maalinteossa ja tilanne 2-1. Tasoihin TPS:n kuitenkin kohta toi Joanna Kaasalainen uransa ensimmäisellä liigamaalilla. Maalijuhlia jatkettiin heti seuraavassa vaihdossa – pelikello ehti vanhentua 20 sekuntia kun Sofia Leino nosti turkulaiset johtoon. Erän lopulla Leino viimeisteli vielä illan toisensa ja kolmanteen erään saatiin lähteä mukavasta 2-4 johdosta.

Mukavuus oli kuitenkin pian ravisteltu pois, kun Pro aktivoi karvaustaan. Tunnelma hallissa alkoikin tätä myöten nousta – Pro sai käyttöön kuudennen kenttäpelaajansa ja katsomon huutokonsertti oli kuin playoffeissa konsanaan. Maali kerrallaan nurmijärveläiset laittoivat lättyä pussiin ja yhtäkkiä kahden maalin johdossa olikin kotijoukkue. Viimeiset minuutit tepsittäret hakivat loppuun saakka kavennusta ilman maalivahtia, mutta ainoan tilastomerkinnän kirjautti Pro, viimeistelemällä loppulukemat 7-4 tyhjiin.

”Ensimmäiset kaksi erää meiltä tosi vahvaa ja ennakkoluulotonta pelaamista. Kolmanteen erään lähdettäessä joukkueessa oli hyvä tunnelma, mutta vastustaja oli pistänyt pelikirjat uusiksi ja pääsi sillä takasin peliin mukaan. Erittäin harmittava tappio, positiivista kuitenkin oli ne ensimmäiset kaksi erää. Jatkossa täytyy miettiä, miten pystytään parantamaan johtoasemassa pelaamista”, summasi kapteeni Jenna Saario.

Naisten ottelut jatkuvat ensi viikon perjantaina 26.10. Leaf Areenalla klo 18.30. Vieraaksi tällöin saadaan liiganousija Pelicans, tervetuloa hallille!