Junioreiden valtakunnalliset sarjat – Onnistumisia ja muutama vastoinkäyminen

Junioreiden valtakunnalliset sarjat – Onnistumisia ja muutama vastoinkäyminen

Menneellä viikolla useampi juniorisarja saavutti syyskauden osalta puolen välin, osa taas alkaa olla viimeisiä pelejä vaille valmiina. Tuloksellisesti joukkueet ovat pärjänneet tähän asti joko hyvin, tai ovat vähintään iskuetäisyydellä kevään jatkosarjojen sarjapaikkoja ajatellen. Viikko sujui muutenkin kokonaisuudessaan positiivisissa tunnelmissa, kun mustavalkoiset joukkueet keräsivät mukavasti sarjapisteitä.

T21 SM-sarjassa Wirmon ja TPS:n yhteisjoukkue otti sunnuntaina suvereenin voiton jyväskyläläisistä vieraistaan ja jatkaa edelleen puhtaalla pelillä sarjakärjessä. Ryhmä ratkaisi kotiottelunsa käytännössä jo ensimmäisellä kympillä ja nolla omassa päässäkin kesti 50 minuutin paremmalle puolelle. Seuraavaksi joukkue valmistautuu sarjan kärkikamppailuun ja tämän jälkeen pelit jatkuvat ikäluokan SM-sarjan ylemmässä jatkosarjassa.

P19 matkusti jo lauantaina valmistautumaan Joensuuhun sarjan seuraavan päivän kärkiotteluun. Alkuun kaikki näytti hyvältä ja TPS johti ottelua yli puolenvälin. Lopulta peli kuitenkin valui sormien välistä kotijoukkueen karatessa maali kerrallaan voittoon. Mustavalkoisilla on vielä tekemistä siinä, miten ryhmä pystyy pelin sisällä selviämään heikommista hetkistään mutta sarjan puolivälissä se on kuitenkin hyvissä asemissa ja tavoittelee tosissaan paikkaa SM-sarjan ylempään jatkosarjaan kevääksi.

P17 aloitti junioreiden pistejahdin Leaf Areenan tiistai-illassa, kun mustavalkoisten vieraaksi saapui sarjakärki Porista. TPS joutui jatkuvasti jahtaamaan vierailijoitaan tulostaululla ja vaikka se pelillisesti ottelua veikin, ei kärsivällisyys hyökkäysalueella riittänyt pelin voittamiseen. Tällä kertaa salibandyjumalatkin asettuivat kotijoukkuetta vastaan, sillä pallo pysähtyi vastustajan maalikehikkoon toistakymmentä kertaa pelin aikana. Kaikki kunnia myös vastustajalle, heidän pelaamisensa oli uhrautuvaa sekä kliinistä ja voitto siinä mielessä ansaittu. Alkusarjan 2. kierroksen alkaessa P17-joukkue on tilanteessa, jossa sarjapisteitä pitää pystyä napsimaan alkukautta useammin.

P16 yhteisjoukkue matkusti lauantaina Espooseen tavoitteenaan napata täysi pistepotti Länsirannikolle ja paikka ikäluokan SM-sarjaan loppukaudeksi. Tuloksellisesti ryhmä onnistui erinomaisesti ja pelillisestikin joukkue pystyi esittämään kentällä vähintäänkin kohtuullisia otteita. Iltapäiväottelu vaasalaisia vastaan lyötiin 12 maalin erolla pakettiin ennen täyttä aikaa ja illalla paikallisvastustaja FBC Turkua vastaan onnistuttiin ero lopulta kasvattamaan 11 maaliin. Alkusarjaa on jäljellä vielä 2 ottelua mutta katseet voidaan nyt siirtää levollisin mielin loppu vuodesta starttaavaan SM-sarjaan.

P15 kohtasi sunnuntaina ikäluokan valtakunnallisessa sarjassa Tuusulassa sarjan kärkijoukkueet Hämeestä. Peleissä ei tällä kertaa paremmuudesta saatu selvää vaan sekä Classic-, että SCU/Steelers-ottelut päättyivät pistejakoon. Alkusarja on nyt puolivälissä ja TPS hyvissä asemissa tavoittelemassa paikkaa ikäluokan ylempään jatkosarjaan kevääksi.

Leaf Areenalla nähdään kuluvalla viikolla mielenkiintoisia junioriotteluita. Huomenna tiistaina P22 isännöi SM-sarjassaan espoolaisia vieraita ja torstaina areenalla nähdään P17SM-sarjan kiihkeä paikallistaisto TPS:n ja SBS Wirmo/KeikY:n välillä.

Viime viikon tulokset:

Tiistai 4.10.
P17SM TPS vs. Karhut 5 – 8

Lauantai 8.10.
P16 valtakunnallinen SBS Wirmo/TPS vs. SB Vaasa 13 – 1
P16 valtakunnallinen SBS Wirmo/TPS vs. FBC Turku 13 – 2

Sunnuntai 9.10.
T21SM SBS Wirmo/TPS vs. O2-JKL 14 – 1
P19SM Josba vs. TPS 8 – 5
P15 valtakunnallinen Classic vs. TPS 2 – 2
P15 valtakunnallinen TPS vs. SCU/Steelers 3 – 3

Tulevat ottelut Leaf Areenalla:

Tiistai 11.10.
18:30 TPS – Oilers P22SM

Torstai 13.10.
18:30 TPS – SBS Wirmo/KeikY P17SM

Kuva: Iines Koskinen