Kuva: Suomen Paralympiakomitea ry
TPS Salibandyn lajivalikoimaan on kuulunut jo useita vuosia sähköpyörätuolisalibandy. Finlandia-sarjassa pelaavan TPS SPT:n yksi luottopelaajista on lajia kuusi vuotta pelannut Eemeli Ruusunen.
Sähköpyörätuolisalibandy on suurelle yleisölle hieman tuntemattomampi salibandyn pelimuoto. Ruusunen tiivistää lajin säännöt.
“Sähköpyörätuolisalibandyssä kentällä on molemmista joukkueista neljä pelaajaa sekä maalivahti. Osa käyttää tavallista salibandymailaa ja osa pelituolin jalkalautaan kiinnitettävää T-stickiä. Sääntöjen mukaan kentällä olevista pelaajista maalivahdin ja vähintään yhden kenttäpelaajan täytyy käyttää T-stickiä. Suomessa SPT:tä pelataan kahdessa sarjassa, SM- ja Finlandia-sarjassa.”
Ruususen mukaan salibandystä ei sähköpyörätuolisalibandyyn ole ihan hirvittävän paljon otettavissa ideoita, mutta jotain kuitenkin.
“Kyllä sitäkin puolta tulee mietittyä, mutta SPT-salibandyssä on kuitenkin niin erilaiset säännöt kuin tavallisessa salibandyssä, ettei sieltä omaan pelaamiseen paljoakaan pysy ammentamaan. Jotain yksilökikkoja kokeilen silloin tällöin soveltaa SPT-salibandyyn.”
Koronavirus lopetti myös TPS SPT:n nousujohteisen kauden kesken.
“TPS SPT:n kausi sujui nousujohteisesti. Joukkueen peli hitsautui koko ajan paremmin ja paremmin yhteen. Sarjataulukossa sijoituimme neljänneksi, joukkueita Finlandia-sarjassa on viisi. Joukkueemme kokoonpano vahvistui myös kauden aikana ja kun pelasimme sovitun pelisuunnitelman mukaan, niin olimme kyllä sarjan paras joukkue. Meidänkin kausi jouduttiin harmillisesti keskeyttämään, joten sarjataulukko ei kerro koko totuutta.”
Myös kelkkajääkiekkoa pelaava Ruusunen on henkeen ja vereen TPS:n mies.
“TPS merkitsee minulle ennen kaikkea yhteisöllisyyttä, yhteenkuuluvuuden tunnetta. Kun ollaan kentällä niin yhdessä joukkueena voitetaan ja hävitään, kun taas ollaan katsomossa niin yhdessä kannustetaan Tepsiä.”