VELEHOT ON TPS HALLISARJAN MESTARI KAUDELLA 2023–2024

Hallisarjan kausi 2023–2024 päättyi sunnuntaina 14.4.2024 Velehojen mestaruusjuhliin.

Runkosarjan jälkeen Liigan TOP4 oli mallia Velehot, Toros de Oro SC, Pelkkä Klubi, HC/FC. Liigan puolivälierissä heitä lähti haastamaan Musketeers, Lex Puuhelmet, Hooligans ja Sultans of Swing.

Liigan TOP4 kuitenkin näytti kyntensä jo puolivälierissä ja jatkoi matkaa välieriin selvin luvuin:

Velehot – Musketeers 12–0
Toros de Oro SC – Lex Puuhelmet 6–2
Pelkkä Klubi – Hooligans 6–0
HC/FC – Sultans of Swing 7–2

Välieriin siirryttäessä erot kaventuivat. Toros de Oro SC haastoi viime kauden pronssijoukkueen Pelkkä Klubin, voittaen ottelun lopulta 6–3. Alkutahdit tanssittiin tasaisissa merkeissä, mutta viimeisellä peliminuutilla TDO kuitenkin taikuroi pari maalia ja eteni näin finaalipeliin.

Toisen välieräparin muodostivat ennakkosuosikki Velehot sekä HC/FC. Velehot oli ensimmäisen erän jälkeen karkumatkalla 4–1. HC/FC:n kiri ei riittänyt aivan loppuun asti ja Velehot hoiti ottelun nimiinsä luvuin 7–3 ja eteni TDO:n pariksi finaaliin.

Toros de Oro SC – Pelkkä Klubi 6–3
Velehot – HC/FC 7–3

Pronssi ratkottiin tällä kaudella Pelkkä Klubin ja HC/FC:n välillä. Ensimmäisen erän HC/FC pysyi vauhdissa mukana ja toiseen erään lähdettiinkin tasatilanteesta 2–2. Toisessa erässä Klubi sai ketsuppipullon auki ja meni menojaan napaten viime kauden tapaan Hallisarjan pronssin loppuluvuin 11–4.

Pelkkä Klubi – HC/FC 11–4

Finaali ratkottiin viime kauden finaalipelistä tutun parivaljakon kanssa, kun yhteen iskivät jälleen Velehot ja Toros de Oro SC.

TDO avasi maalihanat salamamaaleilla ajassa 0.43 sekä 0.58. Tämän jälkeen Velehot kuitenkin heräsi taistelemaan kullasta ja koko loppuottelu mentiinkin pääosin Velehojen komennuksessa. Finaalipeli oli erityisen maalirikas kun kellon näyttäessä 40.00 oli lopputulos selkeä, luvuin 11–6.

Velehot siis uusi mestaruuden ja taikuroi itsensä täysin puhtaalla pelillä Hallisarjan voittoon häviämättä peliäkään kauden aikana. TDO:n oli viime kauden tapaan tyytyminen hopeaan.

Velehot – Toros de Oro SC 11–6

Päivän aikana käytiin myös karsintapelejä koskien ensi kauden sarjanousuja. Ensi kauden paikasta Liigassa taistelivat Mammutti sekä sarjatason nousua tavoitteli HIF. HIF voitti ottelun 1–6 ja pelaa täten ensi kaudella Liigassa. Mammutin pelit jatkuvat 1.divarissa.

Lisäksi PTPK taisteli säilymisestään 1.divarissa saaden haastajakseen 2.divarin kolmanneksi tulleen KBV:n. Ottelu tanssahdeltiin tasaisissa merkeissä. PTPK varmisti kuitenkin paikkansa myös ensi kauden 1.divarissa voittaen lopulta 8–6.

1.divarin voittaja (Meikäpojat) nousee automaattisesti ensi kaudeksi Liigaan. Samoin 2.divarin kahta parasta (JRK, Pasila SKA) odottaa sarjanousu 1.divariin. Runkosarjan jälkeen 1.divarin 9.sijalle jäänyt (Team Chaos) jatkaa pelejään tulevalla kaudella 2.divarissa.

Kulta: Velehot
Hopea: Toros de Oro SC
Pronssi: Pelkkä Klubi