Terveystalosta TPS Salibandyn pääyhteistyökumppani

Terveystalosta TPS Salibandyn pääyhteistyökumppani

Terveystalosta TPS Salibandyn pääyhteistyökumppani – ”Meiltä löytyy kaikki tarvittava pelaajien kuntoon saamiseksi”

TPS Salibandy ry ja Terveystalo ovat aloittaneet nelivuotisen yhteistyön, joka varmistaa seuran pelaajille tarpeen tullen nopean pääsyn laadukkaaseen hoitoon. Yhteistyö kattaa sekä naisten ja miesten edustusjoukkueiden pelaajat että junioriurheilijat. TPS Salibandyn urheilijoita hoitaa Turun Terveystalossa kokenut tiimi, jolla on laajaa kokemusta huippu-urheilijoiden hoidosta ja yhteistyöstä eri lajien urheiluseurojen kanssa.

Terveystalon monipuoliset terveyspalvelut ovat jatkossa TPS Salibandyn edustusjoukkueiden ja junioripelaajien käytössä sekä Terveystalo Pulssissa että Terveystalon yli 300 toimipaikassa ympäri Suomen.

TPS Salibandyn miesten ja naisten edustusjoukkueiden vastuulääkärinä aloittaa Turun Terveystalo Sportin vastaava lääkäri Niklas Lindblad.

”On mukavaa päästä Varsinais-Suomen seudulla yhteistyöhön seuran kanssa, jonka laji kasvaa Suomessa kaikkein nopeimmin. Meillä on Turussa koossa hyvä TPS-perhe, johon kuuluvat jalkapallon edustusjoukkue, juniorifutis sekä juniorijääkiekko. TPS Salibandy on uusi perheenjäsen, jonka vauhtiin on hienoa päästä mukaan”, Lindblad sanoo.

 

Oma koordinaattori varmistaa nopean hoidon

Yhteistyön myötä TPS Salibandylle on nimetty Terveystalolta oma urheiluseurakoordinaattori Marika Ortio, joka on kaikkien seuran pelaajien ensimmäinen kontakti loukkaantumisissa, vammoissa ja muissa terveydenhoidon tarpeissa. Koordinaattori neuvoo vakuutusasioissa ja ohjaa pelaajan sujuvasti oikealle asiantuntijalle.

”Loukkaantumisissa on tärkeää, että hoitopolku on kunnossa ja pelaajat pääsevät heti parhaaseen mahdolliseen hoitoon. Terveystalolta löytyy kaikki tarvittava pelaajien avuksi ja kuntoon saamiseksi”, Lindblad korostaa.

Myös TPS Salibandyn toiminnanjohtaja Matti Mäkelä on tyytyväinen yhteistyösopimuksesta Terveystalon kanssa.

”Terveystalo on omalla kentällään Suomen suurin toimija ja se tulee tarjoamaan erinomaiset palvelut niin junioreillemme kuin aikuispelaajillemme tapaturman sattuessa. Yhteistyö Terveystalon kanssa varmistaa, että seurallamme on joka hetki käytössään paras mahdollinen urheilulääketieteen osaaminen”, Mäkelä sanoo.

 

Liikuntavammat ovat yleisimpiä tapaturmia

Terveystalo tekee yhteistyötä valtakunnallisesti lähes sadan urheiluseuran kanssa. Urheiluvammojen osaava hoito on tärkeää, sillä ne ovat tapaturmista yleisimpiä.

”Suomessa tapahtuu vuosittain noin 430 000 liikuntaan liittyvää vammaa, joista suurin osa sattuu 15–34-vuotiaille. Treenimäärien kasvaessa vammojen ennaltaehkäisyn merkitys on varsinkin junioripelaajille äärimmäisen tärkeää. Meillä oli juuri TPS:n juniorijalkapallon pelaajien vanhempien ja joukkueen toimihenkilöiden kanssa hyvä yhteinen tilaisuus ennaltaehkäisystä, ja samaa on suunniteltu TPS Salibandylle”, Niklas Lindblad kertoo.

 

TPS Salibandy ry

TPS Salibandy ry on salibandyn kilpaurheiluun erikoistunut seura, joka kilpa- ja huippu-urheilun lisäksi tarjoaa myös matalan kynnyksen harrastustoimintaa. TPS Salibandyllä on noin 800 jäsentä. Se liikuttaa ja tarjoaa merkitystä elämään niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin päivittäin. Keväällä 2023 TPS saavutti Suomen mestaruuden niin miesten, kuin naistenkin F-liigassa.

Terveystalo

Terveystalo on liikevaihdoltaan ja verkostoltaan Suomen suurin yksityinen terveyspalveluyritys ja johtava toimija työterveydessä Pohjoismaissa. Tarjoamme monipuolisia perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon sekä hyvinvoinnin palveluja yritys- ja yksityisasiakkaille ja julkiselle sektorille. Terveystalon digivastaanotto palvelee ajasta ja paikasta riippumatta, 24/7. Terveyden ja hyvinvoinnin palveluja tarjoaa myös noin 370 toimipaikkaa eri puolilla Suomea. Terveystalo on Helsingin pörssissä listattu yhtiö, jolla on vahva suomalainen omistus.

Vuonna 2022 Suomen Terveystalossa asioi 1,3 miljoonaa yksittäistä asiakasta ja asiakaskäyntejä tehtiin noin 8,5 miljoonaa, joista noin neljännes toteutui etäkanavissa. Terveystalossa työskentelee yhteensä yli 16 800 terveyden ja hyvinvoinnin ammattilaista. www.terveystalo.com