Salminen: “Jonain päivänä pikkuveli voi olla jopa parempi kuin isoveli” 

Salminen: “Jonain päivänä pikkuveli voi olla jopa parempi kuin isoveli” 

TPS:n pelit jatkuu viikonlopulla kahdella huippukamppailulla. Perjantaina joukkue kohtaa Indiansin ja lauantaina TPS esiintyy kotiyleisön edessä EräViikinkien isäntänä. Indians aloitti kautensa hallitsevan Suomen mestarin Classicin vieraana ja esiintyi tappiosta huolimatta edukseen. EräViikingit puolestaan kävi hakemassa Vantaan paikalliskamppailusta Tiikereitä vastaan pisteet. 

TPS-paidassa nähtiin lauantaina mieluisa paluumuuttaja, kun kakkoskentän takana luuti ensimmäistä kertaa sitten kauden 13-14 Tino Salminen. Viisi kautta Classicissa tuotti neljä Suomen mestaruutta, joten positiivisen persoonan lisäksi TPS sai koppiinsa kokemusta voittamisesta. Salminen itse oli odottanut avauspeliä kovasti.

“Oli erittäin mukavaa palata takaisin kasvattajaseuran paitaan. On hienoa pelata taas tutussa organisaatiossa ja hyvien ystävien kanssa. Paljon jätkiä tunsinkin ennestään, joten oli helppo tulla joukkueeseen. Meillä on erittäin hyvä ryhmä kasassa ja menestystä odotetaan tällä kaudella. Seura on mennyt myös todella paljon eteenpäin siitä, kun viimeksi pelasin täällä. Turussa on tällä hetkellä hyvä sählypöhinä, joten innolla odotan tätä kautta mustavalkoisissa. 

Salmisen paluuottelu ei tuottanut vielä voittoa, sillä Oilers haki ennen kaikkea hyvän avauseränsä turvin kolme pistettä matkaansa.

“Peli ei ollut meiltä paras mahdollinen. Ensimmäiset 20 minuuttia pelattiin tosi heikosti. Vähän saatiin parannettua peliä loppu kohden, mutta parempaan vielä pystytään. Vastustaja oli laadukas ja pelasi varsin hyvän ottelun ja ansaitsi tällä kertaa kolme pistettä. Nämä on tärkeitä pelejä, jotka meidän pitää oppia voittamaan.”

“Aika paljon vielä oma peli vaatii parantamista ja hetki menee tottua, kun täällä pelataan kuitenkin vähän erilaista salibandyä kuin Tampereella. Innoissani olen roolistani joukkueessa. Saan haastettua itseäni eri tavalla, kuin mihin olen viime vuosina tottunut. 

Salminen-Salminen pakkipari luuti TPS:n kakkoskentän alla © Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik — www.instagram.com/ansik

Ottelussa nähtiin TPS-kasvattajan mieltä lämmittävä pakkipari, kun Salmisen parina luuti pikkuveli Toni. 

“Erittäin hauskaa pelata veljen kanssa samassa jengissä ja ketjussa. Toni on kehittynyt huimasti viime vuosina ja nyt varsinkin samassa joukkueessa pelatessa on ollut todella hienoa huomata tämä. Vaikka ollaan aika samantyylisiä pelaajia, niin pelit yhdessä on mennyt ihan ok. Usko on kova, että otteet tästä vielä paranee kauden edetessä. Toivon myös, että jonain päivänä pikkuveli on jopa parempi kuin isoveli. Vielä on kuitenkin matkaa siihen, Salminen naurahtaa. 

TPS:n perjantainen vastustaja Indians on kesän aikana kokenut maltillisia muutoksia. Uudesta päävalmentajasta huolimatta maanantain Classic-pelissä nähtiin erittäin tutun näköinen Inkkarit. Salminen tuntee vastustajan hyvin, sillä runkosarjapelien lisäksi Classic kohtasi espoolaisryhmän useampaan kertaan pudotuspeleissä.

“Indians on kliseisesti nuori ja nälkäinen nippu. Puolustaa hyvin ja koittaa usein tappaa pelin tempon ja sitä kautta hallita peliä. Heillä on monta hyvää yksilöä jengissä. Katsotaan kuinka hyvin heidät saadaan pidettyä kurissa. Varmaankin vähämaalinen ottelu on luvassa perjantaina.”

TPS ei kauaa ehdi hengähtää ennen seuraavaa koitosta, sillä heti lauantaina pelataan Kupittaan kirkkaissa valoissa ja vastaansa TPS saa EräViikingit. 

“ErVi on vähän samantyylinen joukkue kuin Indians. Tykkää rakentaa peliä rauhassa. Muutama erittäin kokenut tähtipelaaja jengissä ja paljon näytti viimeksi olevan mukana myös nuoria taitavia poikia. Treenipelissä mentiin aika vauhdikkaasti molempiin suuntiin ja maaleja tuli. Toivottavasti saadaan lauantainakin paljon katsojia ja me pyrimme tarjoamaan viihdettä katsojille, luonnollisesti ensimmäinen kotivoitto kruununa.”, Salminen päättää.

TPS:n seuraava kotiottelu TPS-EräViikingit la 28.9. klo 18.30, Kupittaan palloiluhalli.

Liput ennakkoon täältä.

Ottelu on myös salibandy- ja jalkapallo-TPS:n yhteistyöpeli. Lue lisää täältä!