Miehille kolme pistettä – naisten kamppailussa Loistolle toinen derbyvoitto

TPS:n kummankin F-liigaryhmän viikonloput huipentuivat kotiotteluihin Kupittaan palloiluhallissa. Päiväottelussa naiset joutuivat tunnustamaan toistamiseen Loiston paremmakseen – tällä kertaa lukemin 3-6. Illan päättäneessä TPS-OLS -kamppailussa miehet taas hoitivat rutiinilla kolme pistettä 8-4 lukemin, vaikka vieraat olivat tulleet Turkuun toden teolla pelaamaan.

Miesten päävalmentaja Janne Kainulainen oli erittäin tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen karanteenitauon jäljiltä.

Jani Hyytiäinen avasi tämän kauden osalta maalihanansa. Tuuletus oli sen mukainen. Kuva Anssi Koskinen

”Mahtava viikonloppu pienen tauon jälkeen. Kuusi pistettä, maalierolla 23-6. Kuopiossa pelattiin todella kypsä ja ammattimainen 60 minuuttinen. Sunnuntain kotipeliin tosi haastava valmistautuminen vähien yöunien jälkeen ja toisesta erästä eteenpäin henkisesti vahva joukkue, jollainen parhaimmillaan olemme. Viikonloppu osoitti, että meiltä löytyy pelaajistosta todella paljon laatua ja hyviä vaihtoehtoja jokaiselle pelipaikalle.”

[envira-gallery id=”9769″]

Loisto vei toisen paikallisderbyn

Naisten liigamittelössä FBC Loisto kaatoi pienellä rosterilla viikonlopun pelanneen TPS:n 3-6 (0-2, 0-0, 3-4). Peli alkoi hienokseltaan TPS hallinnalla, mutta Loisto pääsi rokottamaan parista mustavalkoisten nukahduksesta aivan parhailta maalintekopaikoilta. Toisessa erässä TPS pelasi hyvin, mutta maalien tekeminen jäi pienestä kiinni. Heti kolmoserän alkuun TPS yllätti korkealla karvilla Loiston ja tuli maalin päähän, mutta Loisto kuittasi tämän nopeasti. Loisto onnistui myös vastaamaan seuraaviin kahteen TPS-maaliin, joten voitto meni tänään paikallisvastustajalle.

Loisto nappasi toisen paikalliskamppailuvoiton. Kuva Anssi Koskinen

”Pysyimme hyvin iskuetäisyydellä kolmannen erän alkuun, mutta Loiston kuittaukset olisi tänään pitänyt puolustaa pois paremmin. Tottakai hyökkäyspelistä kaivataan myös tehoja, mutta tässä kohtaa kautta ja tällä peluutuksella ei maalintekokilpailuun haluttukaan lähteä. Silloin yksi kaksi halvempaa maalia käyvät kalliiksi. Ei tässä kuitenkaan isompaa huolta ole, harjoitellaan taas paljastuneet asiat kuntoon, jatketaan töitä hyökkäyspelin suhteen ja katsotaan taas heti eteenpäin”, pohdiskeli päävalmentaja Antti Hänninen.