“Itse ollut aikaisemmilla kausilla tässä vaiheessa jo kesälomilla!” 

“Itse ollut aikaisemmilla kausilla tässä vaiheessa jo kesälomilla!” 

TPS aloittaa pudotuspelikeväänsä myös miesten osalta perjantaina Kupittaalla. Keväästä 2016 lähtien joka vuosi pudotuspeleissä pelanneen TPS:n riveissä on reilusti vahvaa kokemusta kevään peleistä, mutta myös liigan pudotuspelidebytantteja löytyy. Yksi heistä on Welhoista saapunut Aleksi Ahokas.

Ahokkaan avauskausi TPS:n riveissä oli tasaisen vahva. Hän oli lopulta joukkueen kolmanneksi paras pistemies tehoin 13+16=29, plusmiinustilaston (+28) näyttäessä TPS:n toiseksi parasta lukemaa. Kahteen suuntaan vahvasti töitä tekevä Ahokas lähtee into piukassa kohti ensimmäisiä pudotuspelejään.

“Onhan näitä kevään pelejä odotettu. Ite aikaisemmilla kausilla ollu tässä vaiheessa jo kesälomilla, niin kyllä fiilis on aivan katossa kun pääsee vihdoin pelaamaan siitä kirkkaimmasta.”

Joukkueen kokemus on näkynyt viimeisten viikkojen valmistautumisessa. 

“Tässä meillä ollu nyt pieni tauko peleistä ja ollaan saatu sopivasti ladattua akut täyteet. Joukkueen sisällä on sopivan rento ja odottava fiilis. Kyllä tässä ollaan jo valmiita laittamaan palloa keskelle ja kroppaa likoon. Näitä pelejä varten on kesästä lähtien painettu yhdessä hommia, joten nyt ei aleta peruuttelemaan!”

Ahokkaan debyyttirunkosarja TPS-väreissä oli vahva – sisäisesti kolmostila pisteissä ja kakkostila plusmiinustilastossa. Kuva Anssi Koskinen

TPS saa vastaansa ajoittain erittäin vahvoja otteita erityisesti runkosarjan lopulla esittäneen Happeen. Kolme kertaa toisensa kohdanneet joukkueet ovat käyneet toisilleen tutuiksi. 

“Happee on meille hyvinkin tuttu joukkue tältä kaudelta ja ei varmasti hirveitä yllätyksiä tule. Hyviä ja tasaisia vääntöjä pelattu tällä kaudella ja uskon, että sama teema jatkuu läpi sarjan. Kun keskitytään täysillä omaan hommaan ja jätetään joka ilta kaikkemme kentälle niin uskon, että ollaan vahvoilla tässä sarjassa.”

Tänä keväänä liiga huipentuu myös kentän laidalla, kun viime kevään tyhjien katsomoiden pudotuspelikevään jälkeen myös yleisö palaa paikan päälle. Ahokkaalla on yksi selvä viesti TPS-kannattajille.

“Tulkaahan kaikki hallille ja tehdään tästä yhdessä mustavalkoinen kevät!”

TPS-Happee pe 18.3. klo 18.30, Kupittaan palloiluhalli

Liput ennakkoon Tiketistä