Ensimmäinen finaali Classicin nimiin

TPS ja sitä tänään Tampere Areenassa isännöinyt Classic aloittivat oman finaalisarjansa fyysisellä kamppailulla, jossa isäntäjoukkue oli tänään turkulaisvieraitaan parempi vieden ottelun lopulta 8-3(4-0,0-3,4-0) lukemin. Tamperelaiset tulivat otteluun hurjalla intensiteetillä ja TPS oli avauserässä täysin vastaantulijan roolissa. Loistavien vierasfaniensa onneksi TPS heräsi ensimmäisellä erätauolla ja tuli toiselle kaksikymppiselle selkeästi valmiimpana. Joukkue naputteli Classicin johtoaseman maali kerrallaan pienemmäksi ja toiselle tauolle lähdettiin isäntien 4-3 johdossa. Mustavalkoisten maaleista vastasivat Toni Salminen, Sami Saarinen sekä Janne Nurminen.

Kolmanteen erään molemmat joukkueet saivat luotua muutamia hyviä maalipaikkoja, mutta tällä kertaa vain Classic onnistui käyttämään ne hyväkseen. Joonas Pylsy ampui 5-3 osuman vastahyökkäyksestä, jonka jälkeen Janne Lamminen kasvatti johdon jo kolmeen tamperelaisten ottelun toisella ylivoimamaalilla. TPS pääsi tämän jälkeen omalle ylivoimalleen, jossa Juho Sorrin laukaus ylitti maaliviivan, mutta valitettavasti tämä jäi ottelun erotuomareilta huomaamatta. TPS haki tämän jälkeen kavennusosumaa isommallakin riskillä, mutta tällä kertaa maalinteossa onnistui vain kotijoukkue. Niinpä loppulukemat 8-3 Familyn hyväksi.

TPS-päävalmentaja Jukka Ruotsalainen otti joukkueen heikon avauserän omaan piikkinsä. ”Ei oltu ensimmäisellä kaksikymppisellä pelin vaatimalla tasolla ja vastustaja oli todella valmis pelaamaan. Päävalmentajan tehtävä on aina valmistaa joukkue ja nyt siinä epäonnistuttiin pahasti. Toiseen erään pallollinen tekeminen parani jonkin verran jonka avulla päästiin vielä pelaamaan voitosta. Vastustaja oli tänään parempi myös erikoistilanteissaan ja sitä myöten ansaitsi avauskiinnityksensä. Uskon ja tiedän, että meidän joukkue on äärimmäisen nopea oppimaan ja nousemaan heikoista hetkistään ja niinpä tiistaina kentälle astelee taatusti finaalien arvoinen TPS. Kannattajille jälleen suurkiitos. Taas pelattiin tunnelman puolesta kotipeli vieraskentällä, ”, Ruotsalainen kommentoi.

Finaalisarja jatkuu siis tiistaina Kupittaan Palloiluhallilla, kun joukkueet kohtaavat klo 18:30 alkavassa kamppailussa. Ottelusta lisää huomisen aikana.