SPV kaatui ennätysyleisön edessä – TPS jatkaa historiallista kauttaan finaaleissa!

Kupittaan Palloiluhalliin saapuneet 2350 katsojaa pääsivät todistamaan sunnuntai-iltapäivänä turkulaista sisäpalloiluhistoriaa, kun TPS kaatoi kuudennessa välieräottelussaan SPV:n 5-4(3-2,2-2,0-0) lukemin ja eteni samalla ensimmäistä kertaa historiassaan finaalivaiheeseen. Siinä joukkue saa vastaansa hallitsevan Suomen ja Euroopan seurajoukkueiden mestarin Classicin.

Sunnuntain ottelu alkoi kuten TPS:n edellisetkin kotiottelut. Joukkue tuli kentälle hurjalla draivilla ja mustavalkoiset johtivat matsia jo 3-0 ennen ensimmäisen kympin täyttymistä. Maaleista vastasivat kahdesti osunut Olli Kinnunen sekä Mikko Hautaniemi. Kokenut vierasryhmä tuli kuitenkin ennen taukoa vielä maalin päähän kun Henri Myllymäki kavensi vastahyökkäyksestä ja Matias Veikkola ampui 3-2 kaukaa ylivoimalla.

Toiseen erään joukkueet tiivistivät pelaamistaan ja maalipaikkoja ei nähty enää avauskaksikymppisen malliin. Tuukka Kiviranta tasoitti ottelun erän puolen välin jälkeen mutta TPS-kapteeni Olli Laine kuittasi osuman nopeasti. Tämän jälkeen loistavan vireen löytänyt ylivoima osui Miko Kailialan johdolla, mutta valitettavasti SPV kuittasi johdon takaisin yhteen maaliin ennen toista erätaukoa. Kolmanteen erään kentälle marssi sitten totutun kliininen TPS joka pelasi eleettömästi Pyry Luukkosen johdolla ja tylsytti SPV:n kiriyritykset kerta toisensa jälkeen. Niinpä summerin soidessa kotijoukkue pääsi juhlimaan voittoa ja sarjan neljättä kiinnitystä joka takaa siis pääsyn finaalivaiheeseen.

Päävalmentaja Jukka Ruotsalainen oli kamppailun jälkeen onnellinen mies. ”Tultiin taas porteista loistavasti ja ansaittiin nopea johtoasema. Vastustaja näytti sen jälkeen tasonsa ja hilautui väkisin takaisin peliin mukaan. Päätöserä oli jälleen meiltä erinomainen ja joukkue pelasi erittäin fiksusti viimeiset minuutit kellosta pois. Pidettiin SPV:n hurja hyökkäyskalusto yhtä matsia vaille neljässä osumassa, joka on mieletön saavutus joukkueelta ja osoittaa kuinka sitoutunut ja henkisesti vahva joukkue meillä on. Nyt nautitaan tämä ilta tästä ja huomenna fokus 110 prosenttisesti kohti lauantain finaaliavausta”, Ruotsalainen päätti.

Finaalisarja Tepsin ja Classicin välillä käynnistyy siis lauantaina 13.4. Tampereella ja ensimmäinen kotiottelu on vuorossa tiistaina 16.4. Ottelusarjasta lisää maanantain puolella.