Koovee jälleen kova kotonaan – tepsittäret taipuivat loppuhetkillä

Kooveen kotisaldo ennen iltaa oli puhdas, ja sitä se on edelleen. Kolme kotiottelua – kolme voittoa: tänään tämän sai kokea TPS. Loppulukemat 60:n minuutin jälkeen 4-3 (0-2, 1-1, 3-0).

Ottelu alkoi hyvissä merkeissä, kun ensimmäiseen kymppiin oli nakuteltu taululle 0-2 vierasjohto ja pelivälineen hallinta oli lähes täysin turkulaisilla. Ensimmäisen osuman ja samalla ensimmäisen liigamaalinsa viimeisteli Emilia Troberg. Toisen maalin teki Laura Rantanen.

Toisessa erässä Jenna Saario lisäsi johtoa vielä 0-3 ja tilanne näytti hyvältä. Homma alkoi kuitenkin kääntyä päälaelleen ottelun ylittäessä puolivälin ja TPS:n joutuessa alivoimalle. Illan kultakypärä, kotijoukkueen Ellinoora Huotari (3+1) niittasi ylivoimalla tamperelaisten avausmaalin minuutin pyörittämisen jälkeen. Huotarin maalijuhlat jatkuivat kolmannessa erässä kahdella osumalla. Viimeisen naulan arkkuun naulasi Roosa Salmela, kun aikaa pelikellossa oli jäljellä reilu minuutti. Maalilla hyvän ottelun pelannut debytantti Anniina Orrenmaa vaihdettiin vielä yhteen kenttäpelaajaan, mutta yhden naisen ylivoimalla maali tyhjänä peliä pyörittäneet tepsittäret eivät enää saaneet palloa nuottaan. Ottelu oli vihelletty päättyneeksi tamperelaisten voittoon.

Ensiaskeleensa liigakentillä otti Orrenmaan lisäksi Joanna Kaasalainen.

TPS:n ottelut jatkuvat ensi lauantaina SB Pro:n vieraana Nurmijärvellä. Ottelu alkaa Arkadia-hallilla klo 17.00.