A Nuorten finaaliennakkoa osa 1

Share |
06.04.2017 20:00

A Nuorten finaaleihin toisena vuotena peräkkäin selvinnyt TPS saa vastaansa siis Classicin. Runkosarjassa toisessa pelissä jaettiin pisteet ja toisessa TPS voitti kotonaan jatkoajalla.

Kyselläänpä tässä viikon kuluessa valmentajien mielipiteitä missä mennään sarjan ennakkoasetelmissa.

Tänään piinataan Juhana Jäppilää.

Jäpi, mitenkäs matka play off peleissä on taittunut? Nousujohteisestihan se on mennyt. Ollaan saatu kovaa vastusta kuten näissä peleissä kuuluukin. OLS sarjassa mentiin sitten jo jalallakin eteenpäin ihan kokoajan.

Aliarvioitteko SPV:n kun vastassa olikin taisteleva joukkue? Voi voi, ei olla tähän mennessäkään keskitytty kuin siihen mitä me tehdään. Runkosarjan lopulla peli Seinäjoella jätti paljon parannettavaa ja tuolloin jo joukkue ilmoitti, että jos saadaan valita niin Seinäjoki. Sitten olivat sopivasti sijalla 8, niin oli helppo ratkaisu. Mutta totuuden nimissä pelasivat hienot pelit ja olivat vahvoja omilla vahvuuksillaan.

OLS sitten ennakoitiin yhdeksi jopa sarjan voittaja suosikiksi? Kyllä, eikä ennakkoarviot pettänyt. Tais olla maalin pelejä ensimmäistä lukuun ottamatta. Kentällä vilisi taitoa ja tossua, sai vaihtoaitiossakin olla hereillä kokoajan. Hieno, hieno sarja ja kaksi voittoa Oulusta on kova suoritus. Meille iso asia näissä peleissä oli se, että peli parani loppua kohden huomattavasti meidän pallollisessa pelissä. Opittiin lukemaan ja reagoimaan tilanteisiin, myös pallollisena.

ennakko-1-1.png

TPS vs Classic Leaf Areenalta tammikuussa 2017 (Kuva: Juha Laaksonen)

No mites Classic? Samaa odotettavissa, eli tiukkaa vääntöä. Taitavia poikiahan siellä on. Tai olkoon nyt ketä onkaan, niin taitavat yksilöt.

Maalivahdit ovat olleet sinun silmien alla. Mites tässä asiassa ollaan suhteessa vastustajaan? Kauden alussahan Classic arvosteli rajusti teidän maalivahteja Tampereen pelin ennakossa. No, on tuntunut heillä olevan enemmän tarvetta huudella muiden perään kuin huolehtia omista. Eiköhän se ole pientä huolestuneisuutta omiaan kohtaan. Me ollaan tässäkin asiassa koitettu maalivahtien kehittymistä kehittää laadukkailla joukkueharjoituksilla.

Taisteleeko sarjassa maalivahdit U19 ykkösmaalivahdin paikasta? Hyvä kysymys. Voisin vastata tarkemmin jos meihin joskus joku oli yhteydessä sieltä suunnalta, mutta eipä ole näin käynyt. Jos nyt ihan millä mittarilla vaan katsotaan, niin eiköhän toinen meidän maalivahdeista ole ollut sarjan suvereeni ykkönen. Kovasti koittavat vastapuolella nostaa jalustalle omaansa ylitse muiden. Mutta tilastot kertoo oleellisen. Kehityskaarikin taitaa olla erilainen molemmilla kavereilla. Mutta me ei olla vielä päätetty kumpi maalivahti sarjan aloittaa. Jos vaikka jätetään tilastoja varten nuo lukemat voimaan.

Kiitos tyhjentävästä vastauksesta! Kiitos!

Seuraavassa haastattelussa käydäänkin sitten sarjaa läpi erinäkökulmasta.

Keep The Dream Alive!

 

27.04.2018A- ja B-poikien valmennuksessa mukana niin vanhoja kuin uusiakin kasvoja - Tryoutit alkavat 10.5.!
20.04.2018A ja B-poikien tryoutit alkavat 10.5. - katso lisää täältä!
03.10.2017A Nuorten SM sarja käynnistyi viikonloppuna
27.09.2017A Nuorten SM sarja pyörähtää käyntiin
18.06.2017TPS A kesäharjoittelun parissa
18.04.2017A- ja B-poikien kauden 2017-18 aloituspäivät selvillä!
17.04.2017A SM - Raaka Raisio, se raaka Raisio
13.04.2017 8:00A SM tänään Raisio on mustavalkoinen
12.04.2017A SM ja Tampere on mustavalkoinen
10.04.2017A nuorten ensimmäinen finaali TPS voittoinen

Siirry arkistoon »