Miehet ja EräViikingit tasasivat pisteet keskiviikkoillan trillerissä

Share |
01.03.2017

Miesten edustus antoi näytteen lujasta tahdostaan, kun sen nousi  alavireisen alun jälkeen 6-6(1-2,3-3,2-1,0-0) tasatulokseen keskiviikkona vieraaksi saapuneita EräViikinkejä vastaan. Ennen keskiviikkoillan ottelua helsinkiläinen vierasjoukkue oli kuuden perättäisen voiton putkessa maalierolla 58-23. Tämän illan ottelusta saadulla pisteellä EräViikingit nousi kuitenkin tasapisteisiin ja yhden voiton enemmän saalistaneena ohi Classicin sarjataulukon piikkipaikalle. TPS pysyy edelleen viidentenä, mutta on nyt jo tasapisteissä Happeen kanssa.

TPS lähti otteluun selkein tavoittein. Se halusi pitää vieraat pois pallosta ja sitä kautta kontrolloida ottelutapahtumia. Sotasuunnitelman toteutus jäi tänään pahasti puolitiehen, kun EräViikingit käytti kovalla prosentilla paikkansa ja pakotti TPS:n käyttämään aikalisänsä jo ajassa 4:18 tulostaulun näyttäessä 0-2 lukemia. Kotijoukkue heräsi aikalisänsä aikana ja aktiivisempaan hyökkäyspeliin ryhtyneen TPS:n työnteko palkittiin ajassa 10:51, kun Eemeli Peltonen iski kauden avausosumansa.

Toisessa erässä voimasuhteet tasoittuivat ja myös TPS alkoi saada pyörityksiä Santtu Strandbergin vartioimalle maalille. Sami Saarinen tasoitti pelin neljän minuutin kohdalla, mutta EräViikingit rankaisivat nopeasti tilanteeksi 2-3. Tämän jälkeen Lauri Stenfors toi ottelun jälleen tasoihin, mutta rutinoitunut helsinkiläisvierailija latoi vastaukseksi kaksi maalia ja tilanne oli 3-5. Tasan minuutti ennen toista erätaukoa Joonas Koskinen teki tärkeän pukukoppimaalin ja näin mustavalkoisilla oli kolmanteen erään lähdettäessä enää maalin takaa-ajoasema.

jalirapoEV2017.jpg

Juuso Alin oli tänään TPS-miehistön ykkösnimi.

TPS saapui toiselta erätauolta terävänä kentälle ja se jatkoi pallonhallinnan kautta rakentuvaa peliä joka tuotti viiden minuutin pelin jälkeen palkinnon, kun Artis Raitums laukoi ottelun tasalukemiin 5-5. EräViikinkien yksi tuoreista salibandyn MM-kultamitalisteista, Mika Moilanen hiljensi hallin ajassa 56:27 vieden vierasjoukkueen jälleen johtoon. Mustavalkoiset näyttivät tämän jälkeen vielä kertaalleen henkistä kanttiansa, kun Jaakko Hautamäki karkasi läpiajoon ja tasoitti ottelun vain 44 sekuntia myöhemmin. Viimeisellä minuutilla nähtiin ikävän näköinen tilanne, kun kotijoukkueen Lauri Stenfors sai osuman mailasta korvaansa ja lyhistyi hetkeksi kentälle. Pelottavan näköisen tilanteen jälkeen Stenforsia ei nähty enää kentällä loppumatsin aikana. Jatkoajalla kumpikin joukkue puolusti tarkasti paikkansa pois ja niinpä loppulukemiksi jäivät 6-6 numerot.

Päävalmentaja Aki Vilander harmitteli huonoa valmistautumista, mutta oli tyytyväinen henkiseen selkärankaan; "Oli paikat vielä kääntääkin matsi, mutta jos tälläisiä peliin lähtöjä vielä tulee, kun pelataan isoista asioista niin ne voivat maksaa otteluvoiton. Yksittäisistä pelaajista tänään voi nostaa esiin Eemeli Peltosen ja Juuso Alinin, molemmat pelasivat erinomaisen ottelun".

Heikosta alun keskittymisestä huolimatta TPS pystyi tänään esittämään laadukasta salibandya ja koko joukkue osoitti erinomaista henkistä kovuutta, mikä lupaa todella hyvää pian alkavia pudotuspelejä varten. Runkosarjaa on vielä pelaamatta kaksi kamppailua ja ottelut jatkuvatkin ensi maanantaina kauden viimeisellä kotiottelulla, kun vastaan saapuu Westend Indians. Ottelusta lisää loppuviikon aikana.

TPS-EräViikingit tilastot

Ottelun maalikooste & lehdistötilaisuus

Vierasjoukkue EräViikingit

Salibandyliigan tilastot

30.03.2017Haluatko mukaan mustavalkoisiin? - Poikapuolen pelaajahaku käynnissä nyt!
24.03.2017TPS hakee tyttötoimintaan uusia pelaajia - tsekkaa lisää täältä!
24.05.2017 23:50"Ensi kaudella tossu liikkuu" - TPS:n naisten edustusjoukkue valmiina Vilanderin aikakauteen
10.05.2017SB tractors TPS Salibandyn Hallisarjan 2016-2017 mestariksi!
09.05.2017 10:45Tampereen Classic ja TPS pelaavat Salibandyliiga-ottelun Singaporessa
08.05.2017Suomi ylivoimainen Växjössä - Palloseuralle kolme uutta maailmanmestaria
05.05.2017Kausi 2016-17 päätettiin iloisissa tunnelmissa LEAF Areenalla
29.04.2017Luukkoselle nollapeli Sveitsiä vastaan kotiyleisön edessä
24.04.2017C-tyttöjen aluesarjaan tähtäävän joukkueen tryout-ajat nyt selvillä
18.04.2017A-tyttöjen uusi valmennustiimi valmiina

Siirry arkistoon »