TPS lähtee hakemaan revanssia viimekaudelta

TPS lähtee hakemaan revanssia viimekaudelta

Kevät tekee tulemistaan ja F-liigan pudotuspelit ovat valmiina alkamaan. TPS:n naiset kohtaavat puolivälierissä SB-Pro:n ja joukkueet aloittavat urakkansa huomenna Kupittaalla.

Viime kaudella samat joukkueet kohtasivat myös puolivälierissä, joten otteluparissa tarjotaan turkulaisille revanssin paikkaa. Vuosi sitten pelatussa sarjassa SB-Pro oli parempi ja meni jatkoon heti kolmen ottelun jälkeen, vaikkakin vain yksi näistä kolmesta ottelusta päättyi varsinaisella peliajalla. Paljon on myös muuttunut vuodessa ja voimasuhteet ovat kääntyneet hieman TPS:n hyväksi. SB-Pro päätyi A-lohkon kuudenneksi, kun taas TPS keräsi jopa kolmekymmentä pistettä tulevaa vastustajaansa enemmän ja lopetti runkosarjan lohkon toisena.

Muitakin eroavaisuuksia viimekaudesta löytyy. Tällä kaudella loistavasti pelannut Meri-Helmi Höynälä saapui täksi kaudeksi Turkuun juuri SB-Pro:sta ja yhden näistä kolmesta viime kauden puolivälierä otteluista ratkaissut puolustaja Ina Leminen vaihtoi myös SB-Pro paidan TPS:n mustavalkoiseen.

TPS:n päävalmentaja Aki Vilander odottaa joukkueeltaan paljon ja miksei odottaisi, kun F-liigan tilastojen kärjessä on vahva edustus TPS pelaajia. Pistepörssiä johtava Milla Nordlund on myös maalipörssin kärjessä kolmellakymmenelläneljällä maalilla ja syöttöpörsissä Nordlund on toisena heti TPS kapteeni Jenna Saarion takana. Tepsin kolmikkoa täydentää Laura Rantanen, joka on syötöissä ja pisteissä kolmantena. Vaikka TPS maalivahti Noora Vuorela on vasta neljäntenä torjuntaprosenteissa, on hän ollut uskomattomassa vireessä joukkueen tolppien välissä ja Vilander uskoo Vuorelan olevan yksi ratkaisevista palasista joukkueen menestyksen takana.

”Meistä on hitsautunut tiivis ja yhtenäinen ryhmä, joka janoaa menestystä yhdessä. Tulevat pudotuspelit on mahdollisuus näyttää, että pystymme pelaamaan parhaat pelit seuraavien viikkojen aikana. Perusasioista pidetään kiinni ja kaikki lähtee siitä, että omissa ei rytise kahta maalia enempää peleissä. Noora sarjan parhaana maalivahtina pystyy meitä tuossa tavoitteessa auttamaan. Hyökkäysvoimaa meiltä löytyy ja pystymme tarvittavan määrän maaleja kyllä tekemään”, kertoo Vilander.

TPS:n joukkueesta tehoja kyllä löytyy, mutta viimekauden finalistit kun on vastassa on vain varmaa, että sarjasta tulee hyvin tasainen ja viihdyttävä. SB-Pro:n kausi ei ehkä viimekauden tasolle ole yltänyt, mutta jos joukkue omalle tasolleen pääsee saa TPS tehdä ison työn jatkopaikkansa eteen.

”Erikoistilanteet ratkaisevat paljon ja ne on otettu pois piilosta kevääksi. Myös se kuinka hyvin sietää mahdollisia heikkoja hetkiä otteluiden sisällä ja on juuri niillä hetkillä valmis taistelemaan polvet ruvella toisen puolesta”, Vilander kommentoi.

”Viimeiseksi toivon kovasti, että katsojat löytävät halleihin todistamaan kahden hienon joukkueen välistä taistelua”, Vilander lopettaa.

TPS:n pudotuspelit alkavat perjantaina kotipelillä Kupittaalla.

<< Liput ennakkoon Tiketistä >>

Kausikortit käyvät pudotuspelien ensimmäisessä ottelussa, lipunmyynti vain ennakkoon Tiketin kautta, ei ovilipunmyyntiä.

Otteluohjelma:

  • Pe 11.3 Klo 18:30 TPS – SB-Pro Kupittaa
  • Su 13.3 Klo 17:00 SB-Pro – TPS Arkadia-Halli
  • Ke  16.3 Klo 18:30 TPS – SB-Pro Kupittaa
  • tarvittaessa la 19.3 Klo 17:00 SB-Pro – TPS Arkadia-Halli
  • tarvittaessa su 20.3 Klo 14:30 TPS – SB-Pro Kupittaa