TPS kohtaa puolivälierissä SB-Pron – “Otetaan ilolla vastaan jo Akin takia”

TPS kohtaa puolivälierissä SB-Pron – “Otetaan ilolla vastaan jo Akin takia”

Runkosarjan jälkeisten sijoitussarjojen ja pudotuspelikarsintojen tultua päätökseen, päästään myös NLA:ssa tosipelien kimppuun. Keskiviikon pudotuspelien valintatilaisuudessa hallitseva Suomen mestari ja runkosarjan kakkonen nappasi vastustajakseen TPS:n. Lisämielenkiintoa sarjaan tuo pitkän linjan TPS-vaikuttaja Aki Vilanderin rooli SB-Pron päävalmentaja. Vuosi sitten hän luotsasi vielä turkulaisryhmää. 

Pudotuspelien alkaessa TPS:n päävalmentaja Lari Molkka kertasi vähän kautta tähän saakka ja pohti myös tulevia pudotuspelejä. 

“Kausi oli monella tapaa haastava. Hyvin sujunut alkusyksy kääntyi kivikkoisemmaksi heti kauden alussa, kun loukkaantumiset häiritsivät harjoittelua. Lokakuussa ei tullut pisteitä taulukkoon ja kaiken keskellä oli vain uskottava omaan tekemiseen. Marraskuussa päästiin hetkeksi vihdoin koko porukalla harjoittelemaan. Siitä on joukkue vähitellen kasvanut yhtenäisemmäksi ja yhtenäisemmäksi päivä päivältä. Joukkueen ilmapiiri ja henki on ollut hyvä läpi kauden.”

Loukkaantumissuma muutti myös Molkan suunnitelmia pelin kehittämisestä aika tavalla. 

“Pelillisesti jäätiin samoissa hetkissä pienelle takamatkalle, kun kokoonpanot elivät jatkuvien poissaolojen takia. MM-kisatuolla saatiin hieman imettyä energiaa ja sillä tiellä ollaan eteenpäin. Välisarja ei tarjonnut suuria tunteita ja kaikille joukkueille tuo pätkä meni hieman odottavalla kannalla. Nyt ollaan kuitenkin hetkessä, jossa tekemätöntä ei saa tehdyksi ja se on hyväksyttävä sellaisenaan. Uskon, että meitä on koeteltu riittävästi ja mikään ei enää tätä laivaa hetkauta tällä kaudella.”

Molkka jakaa varauksetonta kiitosta kapteenistolleen. 

“Kapteenit ovat myöskin kohdanneet erilaisia haasteita ja tilanteita, mutta pitäneet koko ajan joukkueen ilmettä korkealla omalla esimerkillään. Välillä se on ollut peleissä kentällä tapahtuvaa, välillä kopissa herättelyä – tilanteesta riippuen. Nyt ollaan valmiita pelaamaan peli kerrallaan ja eletään hetkessä.”

SB-Pro vastaan – vanhat valmentaja-aisaparit kohtaavat

Keskiviikon valintatilaisuus sujui TPS:n kannalta varsin odotetusti, sillä nurmijärveläinen SB-Pro nappasi TPS:n puolivälierävastustajakseen. Runkosarjan kakkonen omaa kovaa ratkaisuleveyttä ja luo TPS:lle kovan haasteen, mutta Molkan mukaan TPS on valmis.

“Pari viimeistä keskinäistä peliä oli tasaisia ja vauhdikkaita otteluita. Sarjan ehkä paras riistojoukkue. Siihen täytyy valmistautua. Joukkue on ehkä enemmän pallolla nykyään, meidän on tukittava keskustat jos halutaan pärjätä. Tässä sarjassa peli varmasti virtaa luonnostaan. Tietysti iso haaste, joka otetaan ilolla vastaan jo senkin takia, että Aki on vastapuolella”, Molkka hymyilee.

Naisten puolivälierät alkavat viikonloppuna. TPS:n ensimmäinen kotipeli pelataan sunnuntaina Kupittaalla klo 18.30