TPS mittaa torstaina Classicin – “Siirtyminen ollut sitä mitä odotinkin ja vähän enemmän”

TPS mittaa torstaina Classicin – “Siirtyminen ollut sitä mitä odotinkin ja vähän enemmän”

TPS:n naisten liigajoukkue pääsee torstaina kovaan testiin, kun joukkue matkustaa viime kaudella neljänneksi sijoittuneen, vahvistuneen Classic-ryhmän vieraaksi. Joukkueet kohtasivat toisensa jo harjoitusottelukaudella kahdesti – molemmat olivat tuolloin voitokkaita kotikentällään.

TPS:n riveihin täksi kaudeksi FBC Loistosta siirtynyt Kalannin Pallon kasvatti Henrika Maikola on pelannut varsin lupaavan alkukauden. Meri-Helmi Höynälän kentällisen puolustuksessa operoiva Maikola on neljässä pelissä kellottanut kaksi syöttöpistettä ja komeat +9 tehotilastoon. Maikola on erittäin tyytyväinen päätökseensä siirtyä kivikovaan mustavalkoiseen ryhmään.

“Tepsiin siirtyminen on kyllä ollut ihan sitä mitä odotinkin ja vähän jopa enemmän. Olen viihtynyt tosi hyvin ja jengi on ihan huippu. Henkilökohtaiseen pelaamiseen en ole ihan tyytyväinen vielä, mutta uskon sen paranevan kauden mittaan. Kaikessa haluan kehittyä, mutta ehkä kääntöpelaamisessa pitää tehdä parempia ratkaisuja ja voisin myös käyttää laukaustani enemmän.”

”Meidän viisikko puhuu paljon ja kaikilla on kova halu kehittää pelaamista” Kuva Ari Arola

Höynälän johtama kentällinen on ihastuttanut liikkuvalla ja aloitteellisella pelillään. Veera Kuosmasen tapaan Maikola näkee kentällisen positiivisen alkukauden avaimena vahvan kommunikoinnin.

“Meidän viisikko puhuu paljon ja kaikilla on kova halu kehittää sekä omaa, että kentän pelaamista. Varmasti tämä on johtanut siihen, että pelit ovat menneet ihan hyvin kentällisellä.”

Classic on Maikolalle varsin tuttu parilta edelliseltä keväältä, sillä tamperelaiset onnistuivat viemään molemmat ääritiukat puolivälieräsarjat Loistoa vastaan ja etenemään välieriin. 

“Classic on vahva ja tuttu jengi, vaikka hieman uusia pelaajiakin heillä on. Paljon taitoa heiltä löytyy, joten meidän on kyllä torstaina pystyttävä pelaamaan omalla hyvällä tasollamme, jos voitto halutaan sieltä hakea”, Maikola päättää.

Classic-TPS to 6.10. klo 18.30