PSS onnistui kääntämään finaalisarjan Porvoossa

PSS onnistui kääntämään finaalisarjan Porvoossa

Porvoossa pelattiin tänään naisten F-liigan finaalisarjan viides ottelu. Kotijoukkue PSS onnistui kotonaan kaatamaan TPS:n lukemin 2-1 ja samalla joukkue siirtyi ensimmäistä kertaa TPS:n edelle finaalisarjan voitoissa. Kolmen perättäisen voiton myötä PSS pääsee jahtaamaan mestaruuteen johtavaa voittoa keskiviikkona Kupittaalle.

Kotijoukkue PSS aloitti ottelun vahvasti avaamalla ottelun maalinteon jo kolmen peliminuutin jälkeen, kun Celine Stettler osui Ella Holmbergin syötöstä. TPS:n paikoista huolimatta PSS teki myös ottelun seuraavan osuman, tällä kertaa asialla oli edellisen maalin alustanut Holmberg. TPS pääsi tämän jälkeen kunnolla peliin mukaan ja sai luotua useita maalipaikkoja mutta PSS:n maalilla pelannut Arla Salo venyi useampaan hyvään torjuntaan. Vieraiden kavennusmaalia saatiin odottaa aina toisen erän loppuun asti, kun Milla Nordlund laukoi ylivoimalla pallon vastustamattomasti maalivahti Salon taakse. Kolmas erä mentiin ilman lisäosumia, vaikka TPS sai luotua painetta ilman maalivahtia erän viimeisillä minuuteilla. Lopputulokseksi jäi numerot 2-1 ja PSS lähtee voittajana hakemaan F-liigan mestaruutta Kupittaalle.

”Vietiin tänään peliä iso osa ajasta ja tämä kyllä käännetään väkisin vielä voitoksi. Viisi vastaan viisi pelissä ei vielä onnistumisia saatu vaikka voi sanoa, että ihan laatupaikoillakin oltiin. Se viimeistely on oikeastaan ainut asia, joka korjataan seuraavaan peliin mutta ei saa mennä pakottamiseksi”, kertoo TPS:n päävalmentaja Aki Vilander.