Poikettiin Simpsiöllä

Poikettiin Simpsiöllä

Vajaa vuosi sitten TPS:n B-poikien silloinen päävalmentaja ja miesten liigajoukkueen nykyinen valmentaja Petri Heino kommentoi C1-poikien voitettua Tiikerit 13-10, että B-junnuissa ei voi voittaa peliä, jos antaa vastustajalle 10 maalia. Nyt viikonloppuna tämä osoitettiin todeksi. Vaikka tehtiin otteluissa 8 ja 9 maalia, ei oltu lähelläkään voittoa. Katselin myös tilastoja. Viimekaudella yksikään hävinnyt joukkue ei B-pojissa tehnyt kymmentä maalia. MOT.

Sunnuntain lopputuloksena 16-9 häviö SPV:lle. Ottelun käsikirjoitus ei suurilta linjoiltaan paljoakaan poikennut edellispäivän Oulun pelistä. Ensimmäiset 50 minuuttia keikuttiin maalin pari tappiolla. Kolmannen erän alussa tulokseton ylivoima ja sitten viimeisellä kympillä oikein huolella pataan. Oman mausteensa tähän peliin antoivat toki jäähyt, joista ensimmäiseen ensimmäisen erän lopulla tulleen vitosen aikana vastustaja teki kolme YV-maalia. Kaikeksi onneksi teimme kaksi AV-maalia ja SPV ei päässyt silloin lopullisesti karkaamaan.

Ottelu ei tosiaankaan ollut mitään puolustuksen riemujuhlaa. Surullisinta katsottavaa oli kun avainkenttämme kävi ensimmäisessä erässä kolmessa peräkkäisessä vaihdossa ottamassa muutamissa sekunneissa maalin omiin. Molemmat joukkueet menivät kyllä niin hyökkäys edellä kuin vaan mahdollista. Maalimäärä 25 maalia yhdessä pelissä on huima. Siihen vielä jäähyt päälle, niin kirjurille tuli vähintään orastava rasitusvamma. Runsasta maalimäärää omiin ei silti ole syytä kaataa pelkästään maalivahtien ja puolustajien päälle. Ehkä vielä enemmän hyökkääjillä on peiliin katsomisen paikka.

Mutta oli tässä ottelussa jotain hyvääkin. Vaikka SPV karvasi tutun kovaa syvältä, niin pitkillä syötöillä ja ylipäätään nopeammin pelaamalla päästiin paremmin pois paineen alta kuin taannoin Eerikkilässä. Aktiivisen karvin takana oli valtavasti tilaa, jota hyödyntäen myös me päästiin noin suureen maalimäärään. Viikonlopun TPS-taistelijat olivat Valtteri Koskinen Oulussa ja Joel Välimäki Seinäjoella.

Toisin kuin lauantaista tappiota, niin tätä ei voi mitenkään selittää mustasta valkoiseksi. Eikä ole tarvettakaan. SPV on kova joukkue ilman Haukkalaakin ja tällä hetkellä reilusti meitä parempi. Ottelun tulostietoihin pääset tästä. Video ottelusta on nähtävissä SPV:n Facebook sivuilla.

Heinon viesti oli selkeä. Joukkueen puolustustyöskentelyä on kehitettävä. Tänään on hyvä päivä aloittaa se.

Palautteen tästä uutisesta kuten muistakin joukkueen nettisivujen sisällöstä voi lähettää osoitteeseen petri.koskinen.tps@outlook.com

Merellä tapahtunut vahinko on haveri. Kentällä se oli 2+1.

Valmennukselle jäi viikonlopusta paljon mietittävää

Katseet tulevaisuuteen, vaikkei tästä ihan huippufiilis jäänytkään

Kiitos kuvista Auli Kemppaiselle!