Naisille tuplapeleistä vauhtia Play-Offeihin

Naisille tuplapeleistä vauhtia Play-Offeihin

Naisilla on edessään kiireinen viikonloppu, kun ensin lauantaina kohdataan kotona EräViikingit ja heti sunnuntaina NST Lappeenrannassa. Tuplapeliviikonloppu on ensimmäinen laatuaan tämän kauden runkosarjassa, sillä runkosarjan ottelumäärän supistuessa täksi kaudeksi vain 18:sta otteluun on pelitahti ollut ajoittain hyvinkin verkkainen. Tuleva koitos onkin hyvä simulaatio pudotuspelien tuomasta tahdista, sillä paras viidestä- ottelusarjan mahdollisesti venyessä viidenteen otteluun tarkoittaa se viittä ottelua kahdeksassa päivässä. ”Hyvä kunnon ja asenteen mittari tähän kohtaan kautta, sillä kevättä kohden pelitahti kiristyy. Heti seuraavana päivänä täytyy olla taas täydessä iskussa”, kommentoi kapteeni Jenna Saario.

Playoff-ottelut siintävät siis muutaman viikon päässä, ja sinne haetaankin kiivaasti asetelmia. Kotietu ei enää tepsittärille ole mahdollinen, joten lopullinen sijoitus runkosarjassa lukittuu sijoille 5-7. Tällä hetkellä TPS on sarjassa kuudentena. Tuleva pudotuspelivastus määräytyy tällöin joukosta SB Pro, PSS, KooVee ja EräViikingit. Runkosarjaa on muilla joukkueilla pelaamatta kaksi kierrosta, TPS:lla ja NST:lla kolme, ja piste-erojen ollessa pieniä lopulliset sijoitukset ratkeavat vasta viimeisellä kierroksella 17.3.

Lauantain vastustaja EräViikingit on parantanut otteitaan kauden edetessä ja joukkue otti ison voiton SB Pro:sta muutama viikko sitten. Edellinen keskinäinen ottelu Mosahallissa marraskuussa päättyi vasta rangaistuslaukausten jälkeen helsinkiläisille 4-3, joten tiukkaa on varmasti luvassa nytkin. EräViikinkien kokoonpanossa on kosolti nuoria pelaajia, jotka ovat kantaneet vastuuta kiitettävästi. Pistepörssiä joukkueessa johtavatkin Danielat Markelin sekä Westerlund, kumpikin vuosimallia 1998.

Sunnuntainen reissu Lappeenrantaan tarjoaa taasen erilaisen vastuksen. NST on pelannut läpi kauden pisteiden valossa alavireisesti, mutta myös he ottivat hiljattain yllätysvoiton, kun joukkue kairasi pisteet SSRA:lta Oulusta. TPS:n ja NST:n ensimmäinen keskinäinen ottelu pelattiin Turussa vasta viime kuussa, jolloin loppulukemiksi jäi 8-2 kotijoukkueen hyväksi. NST:n kotiyleisö on tunnetusti ollut runsaslukuinen ja äänekäs, joten tämä varmasti antaa sopivan maistiaisen pudotuspelien tunnelmasta, ja kuudes kenttäpelaaja onkin iso etu kotikentällä. ”NST:n yleisö kannattaa varmasti äänekkäästi omiaan. Tykkään itse pelata äänekkään yleisön edessä, kannattavat katsojat sitten meitä tai vastustajia. Se sytyttää vielä enemmän. Toivottavasti muutama TPS-kannattajakin saapuu paikalle”, toivoo Saario.

 

Lauantain ottelu alkaa Leaf Areenalla klo 15.00, tervetuloa katsomoon!

Sunnuntain ottelu vihelletään käyntiin Lappeenrannan Urheilutalolla klo 17.00, ja seurata voit tulospalvelusta tai  Elisa Viihteestä.