Naisilla edessään kaksi tärkeää kamppailua – “Jokaisesta uhkuu halu tehdä kaikki paremmin”

Naisilla edessään kaksi tärkeää kamppailua – “Jokaisesta uhkuu halu tehdä kaikki paremmin”

NLA palaa normaaliin päiväjärjestykseen maaottelutauon jäljiltä. TPS pääsee heti kunnolla tositoimiin, kun joukkue kohtaa ensin perjantaina vieraskentällä viime kauden pronssiotteluvastustajansa Kooveen ja sunnuntaina kotonaan EräViikingit. TPS majailee tällä hetkellä neljän ottelun jälkeen sijalla kuusi ja tulevat vastustajat Koovee ja ErVi puolestaan sijoilla neljä ja viisi. 

Yksi pelaaja, johon kohdistuu TPS-valmennuksen osalta odotuksia seuraavista askeleista, on Milja Rastas. TPS:n riveihin vuonna 2013 siirtynyt hyökkääjä haastaa itseään uudessa roolissa.

“Lähdin kauteen positiivisin ja odottavaisin mielin tiedostaen samalla, että paljon on töitä tehtävä, jotta tavoitteet mitalikamppailusta on mahdollista saavuttaa. Olen pelannut aiemmin molempia laiturin rooleja, mutta tällä hetkellä pelaan sentterin paikkaa. Se on uusi haaste itselleni vanhojen ja turvallisten roolien sijaan, mutta kausi on alkanut omalla kohdalla kohtalaisen hyvin. Henkilökohtainen tavoitteeni tälle kaudelle on kehittyä monipuolisemmaksi ja kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi.” 

Fyyisesti vahva Rastas haluaa monipuolistaa ja kehittää pelaamistaan © Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik — www.instagram.com/ansik

TPS:n kausi alkoi kahdella voitolla, mutta sen jälkeen viime kauden finalistit SB-Pro ja PSS osoittivat, että vielä on töitä tehtävänä. Oikeustiedettä avoimessa yliopistossa opiskeleva Rastas ymmärtää haasteen.

“Joukkueessamme on hyvä joukkuehenki ja puhallamme yhteen hiileen. Treeniä tarvitaan silti vielä valtavasti, kun otetaan huomioon nuo vähän isommat tappiot kärkiryhmille. Jokaisesta uhkuu silti halu tehdä kaikki paremmin ja treenata kovaa, joten usko kehittymiseen ja sen myötä positiivisiin tuloksiin ja mitalikamppailuun on kaikilla olemassa. Muutamia takaiskuja loukkaantumisten muodossa on ollut, mutta joukkue on käsitellyt ne mielestäni hyvin. Treenaaminen jatkuu samalla tavalla ja vaikka pelipaikat vaihtuvat, kaikki tekevät hommia avoimin mielin ja parhaansa antaen roolissa kuin roolissa. Totta kai olisi hienoa, jos kaikki olisi kunnossa, mutta kaikkeen on kauden aikana sopeuduttava ja tehtävä sen tilanteen mukaan paras mahdollinen suoritus.”

TPS:n viikonlopun vastustajat herättävät Rastaassa odottavia fiiliksiä. 

“Odotan innolla viikonlopun pelejä. Koovee asettuu vastaan perjantaina ja jotain on jäänyt hampaankoloon viime kauden pronssiottelusta. Mahtava päästä pelaamaan heitä vastaan. Koovee on joukkue isolla J:llä, pelaavat siis erittäin hyvin yhteen.”

“Eräviikingit sunnuntaina on taas täynnä nuoria tähtiä kovalla itseluottamuksella ja kaikilla on varmasti suuri voittamisen halu. Kokemusta ei ole paljon, mutta ovat silti erittäin kova vastus. Helppoja vastuksia ei tule olemaan, mutta omalla pelillä uskon, että kaikki on mahdollista. Viikolla tarvitaan hyvät valmistavat treenit alle, mistä on hyvä lähteä perjantain peliin.”

Koovee-TPS pe 25.10. klo 18.30 Tampere

TPS-EräViikingit su 27.10. klo 18.30, Leaf Areena