Länsirannikon derby, part 1

Runkosarjan ensimmäinen ja viimeinen arkikotipeli pelattiin torstaina 15.11. Karhuja vastaan. Länsirannikon herruus säilyi Turussa maalein 10-3, joka on muuten täsmälleen samat numerot kuin seurojen miesten liigajoukkueilla pari viikkoa sitten Kupittaan palloiluhallissa.

Tiistain saunailta ja aamuharjoitusten väliin jättäminen näytti piristäneen joukkuetta. Vauhti ottelussa oli kova molempiin suuntiin. Alku oli meiltä murskaava. Vajaassa viidessätoista minuutissa tehtiin 5 maalia ja pommitettiin vastustajan molari vaihtoon. Tuo viides maali sykähdytti vaihtopenkkiä eniten, kun Tarmo Moilanen sai tehtyä kauden ensimmäisen maalinsa. Nyt on Taren ketsuppipullo auki ja lisää tulosta on tulossa. Tilanne ensimmäisen erän jälkeen oli 6-1.

Toiseen erään tultiin ihan nukuksissa. Puolen minuutin pelin jälkeen Karhut kavensi ja kehitti vielä sen jälkeenkin useita maalipaikkoja. Onneksi Joel Välimäki pelasi maalissa kauden parhaan pelinsä eikä päästänyt Karhuja lähemmäksi. Puoleen erään mennessä valmennus oli saanut pelaajiston herätettyä ja loppuerä olikin taas Tepsin heiniä. 8-2 johdossa siirryttiin toiselle erätauolle.

Kolmas erä pysyi maalittomana aina loppupuolelle asti kunnes TPS tekaisi pari ja vastustaja yhden. Derbyn ensimmäisen osan voitto siis selkeästi Turkuun. Toinen osaottelu pelataan ke 23.1.2019 Porissa.

Loistavan maalivahtipelin lisäksi ottelussa oli paljon muitakin hyvän pelin elementtejä. Avaukset omista toimivat hyvin. Uskallettiin rohkeasti tarjota keskikaistalle ja se avasi Karhujen karvausta. Peittoja kertyi tässä ottelussa selkeästi enemmän kuin aiemmin ja se on hyvä suuntaus. Kokonaisuudessaan erittäin laadukas esitys meidän puolustajilta. Kehityskohteina voi kuitenkin edelleen pitää joukkuepuolustamista sekä virheiden määrän karsimista.

Joel Välimäki sai kopin TPS-taistelija pystistä. Hunajaisin pelaaja oli Waltteri Vesterinen tehoin 2+1.

Ottelun tulostiedot näkyvät tästä. Ottelu on nähtävissä Youtubessa tästä.

Sarjaa jatketaan kotiottelulla sunnuntaina 18.11. klo 18.30 Hawkseja vastaan.