TPS taipui rankkarikisassa 6-7 ensimmäisessä puolivälierässä

Share |
16.03.2017

TPS_vs_Happee_Playoff_16.3.2017-25.jpg

TPS-Happee puolivälieräsarja käynnistyi tänään Marli Areenalla. Rangaistuslaukauskilpailuun asti venynyt ottelu ratkesi vierasjoukkue Happeen voittoon värikkäiden vaiheiden jälkeen lukemin 6-7 (1-1,3-0,2-5)

Ottelu lähti käyntiin tunnustelevissa merkeissä joukkueiden rakentaessa peliään tarkasti oman pään kautta. Kumpikin joukkue onnistui tasaisesti luomaan maalintekotilanteita vastustajan maalille. Ensimmäistä maalia jouduttiin puolivälieräsarjassa odottamaan yli ensimmäisen erän puolivälin, kun neljännellätoista peliminuutilla TPS:n Sami Saarinen vei mustavalkoiset johtoon. Peli ehti kuitenkin tämän jälkeen vanhentua vain 26 sekuntia, kun Happee toi ottelun tasoihin Asko Huismanin osumalla. Loppuerä oli maaliton ja edelleen hyvin tasainen. Ensimmäisen erän tarkasta, mutta periksi antamattoman intensiivisestä tyylistä näki selkeästi, että playoffkevät ja tosipelit ovat käynnistyneet.

Toiseen erään lähdettäessä TPS oli päättänyt ottaa kuskin paikan ottelussa, vieden painopistettä Tuomas Turusen vartioimalle Happee maalille. Vyörytys tuotti tulosta, kun Olli-Akseli Laineen tarkka laukaus kaukaa painui maalin yläkulmaan jo erän toisella minuutilla. Ottelun ensimmäinen jäähy nähtiin, kun Happeen Peter Kotilainen kuittasi itselleen kaksiminuuttisen. TPS pyöritti Happeen alueella mallikkaasti, mutta hyvin puolustanut Happee sai pidettyä kotijoukkueen pois parhailta tekopaikoilta. Toni Läntinen kuittasi kuitenkin tehottoman ylivoiman ajassa 35:16 vieden TPS:n kahden maalin johtoon. Joukkue sai tästä ison vaihteen päälle ja Jani Hyytiäinen lisäsi kaksi minuuttia myöhemmin lukemiksi 4-1.

Kolmanteen erään TPS lähti maltillisemmin turvallisessa kolmen maalin johtoasemassa. Happee hallitsi palloa, mutta kurinalaisesti liikkunut kotijoukkue turhautti kerta toisensa jälkeen Happeen pelaajat puolustaen hyökkäysyritykset tyhjiksi. Siinä missä vierailijoille ei maistu, maistui erän kahdeksannella minuutilla Jani Hyytiäisellä, joka sai sijoittaa upean kuvion päätteeksi tyhjään maaliin. Tämän jälkeen Happee hioi kuvioitaan aikalisällä ja se tuottikin pian tulosta 5-2 kavennuksen muodossa. Tämän jälkeen oli taas kotijoukkueen vuoro iskeä, kun Eero Jalo teki TPS:n kuudennen. Vuoron perään-teema jatkui vain puoli minuuttia tästä, kun Veli-Matti Hynynen loi toivoa Happeelle 6-3 kavennuksella. Vierasjoukkue sai tästä hengen päälle. Ensin Jonne Junkkarinen toi Happeen kahden maalin päähän ja ajassa 58:00 Kotilaisen veljekset juonivat jyväskyläläiset enää maalin päähän. Happee sai lopullisen palkinnon myllytyksestään minuutti myöhemmin, kun Otto Tikka tasoitti ottelun ja jatkoajalle mentiin tilanteessa 6-6.

Kymmenminuuttisella jatkoajalla kumpikin joukkue vältti turhia riskejä, joista vastustaja voisi rangaista ja pyrki pitämään pallon itsellään. Kymmenminuuttinen jatkoaika päättyi tuloksetta ja ratkaisu siirtyi rangaistuslaukauskilpailuun. Happee osoitti lopulta terävyytensä, kun neljästä ensimmäisestä laukojasta kolme osui. Kotijoukkueen ainoa onnistuja oli Eemeli Peltonen.

Päävalmentaja Aki Vilander näki joukkueen esityksessä positiivista tappiosta huolimatta. "Ottelu lähti hieman väärään suuntaan, mutta toinen erä oli selkeä parannus, juuri sellaista mitä se meiltä tulevaisuudessa pitää olla. Viimeisessä erässä pelasimme liian lyhyitä hyökkäyksiä ja tempo kiihtyi, aloimme pelata liikaa Happeen pussiin".  Seuraavan ottelun kokoonpanoon ei Vilanderin mukaan ole odotettavissa muutoksia.

Puolivälieräsarja jatkuu jo huomenna klo 18:30 Jyväskylän Monitoimitalolla.

TPS-Happee ottelutilastot

Puolivälierävastustaja Happee

Pudotuspelien tilastot ja otteluohjelma

17.01.2018Hiihtoloman liikuntaleiri 2018
14.01.2018Salibandymiesten katse MM2018-karsinnoissa - tässä joukkue
13.01.2018TPS:lle lentävä startti uudessa kotihallissa
13.01.2018Painiottelu Porvoossa päättyi vasta jatkoajalla - Nordlundille punainen kortti
12.01.2018Pisteitä jaossa Porvoossa
12.01.2018TPS - SPV -ottelun ennakko- ja infopaketti
11.01.2018Suomen alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkue Ruotsi-otteluihin julkistettu - mukana kolme TPS-pelaajaa
09.01.2018 8:00TPS:lle kova vahvistus - Teemu Aaltonen palaa Salibandyliigaan
07.01.2018Kapteeni Saario johdatti naiset vierasvoittoon
06.01.2018Kevätkausi käyntiin comebackilla ja vierasottelulla

Siirry arkistoon »