Runkosarjan viimeinen kotiottelu päättyi pistejakoon

Share |
06.03.2017

pyryINKKARIT.jpg

Miesten edustuksen kauden viimeinen kotiottelu Westend Indiansia vastaan päättyi maalittoman jatkoajan jälkeen tasapeliin 4-4 (1-1, 1-3, 2-0, 0-0). TPS oli toisessa erässä ajoittain vaikeuksissa, mutta tarjosi kolmannessa erässä kotiyleisölle komean nousun ja ansaitun sarjapisteen.

Ottelu käynnistyi molempien joukkueiden vieden tasaisesti peliä. Sekä TPS, että Westend Indians eivät lähteneet peruuttelemaan vaan pelasivat rohkeasti hyökkäävää salibandya. Illan ensimmäinen maali nähtiin ajassa 4:41, kun Eetu Nykäsen tarkka sijoitus yläkulmaan vei espoolaiset 0-1 johtoon. Molemmat joukkueet loivat hyviä paikkoja, mutta viimeinen terävyys maalipaikoista puuttui ja varsinkin Indiansin maalivahti Mikko Kirvesniemi oli vireessä. TPS sai kuitenkin palkintonsa aktiivisesta pelistä ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla, kun Jani Hyytiäinen tasoitti ottelun todellisella pukukoppimaalilla.

Toiseen erään joukkueet jatkoivat päästä päähän tempoilevaa ”hawaijisalibandya”. Indians meni ottelussa toisen kerran johtoon viiden minuutin pelin kohdalla, kun Olli Arkkila pääsi yllättämään Pyry Luukkosen. Indians sai osumasta hurmoksen päälle ja seuraavan kolmen minuutin aikana lisäsi kahdella maalilla johtoaan Heikki Iiskolan ja Samuli Granlundin maaleilla. TPS käytti 1-4 tilanteen vaihduttua Marli Areenan valotaululle aikalisänsä ajassa 28:05. Aikalisän jälkeen TPS sai juonesta kiinni ja pelin painopistettä Indiansin maalille. Ajassa 35:36 Artis Raitums päätti painostuksen 2-4 kavennusmaaliin.

Kahden maalin tappioasemassa TPS lähti viimeisen erään kaikki tai ei mitään periaatteella. Rikkeettömänä kolmannen erän alkuun kestänyt peli pysähtyi ajassa 42:33, kun Jani Hyytiäistä rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Hyytiäinen ei jättänyt jossiteltavaa vaan harhautti Kirvesniemen ja sijoitti pallon tyhjään maaliin. Maalista kului viisi minuuttia, kun tällä kertaa Ville Hirvisuo huudatti Kupittaan hallissa kansaa ja tilanne oli tasan 4-4.  Näihin lukemiin päättyi myös varsinainen peliaika. Jatkoajalla TPS sai hyvin peliä Indiansin maalille, mutta espoolaiset puolustivat tiukasti maalipaikat pois. Jatkoaika päättyi maaleitta ja pisteet puoliksi.

Tasoitusmaalin tehnyt Ville Hirvisuo oli tyytyväinen joukkueen lopulliseen taisteluilmeeseen ”Emme saaneet haluttua alkua ja toisessa erässä teimme paljon virheitä, mistä vastustaja rankaisi. Viimeinen erä oli meiltä kuitenkin ehjä ja saimme omat maalimme, enemmänkin olisi ollut mahdollisuus tehdä”.

Lauri Stenfors jätti ottelun käteen tulleen osuman vuoksi toisessa erässä eikä enää palannut. Miehet pelaavat runkosarjansa viimeisen ottelun jo ylihuomenna, kun mustavalkoinen joukkue matkustaa Lahteen LASBin vieraaksi.


TPS-Indians tilastot

Salibandyliigan tilastot

Anssi Koskisen ottelukuvat

Ottelun maalikooste & lehdistötilaisuus

Vierasjoukkue Indians

17.01.2018Hiihtoloman liikuntaleiri 2018
14.01.2018Salibandymiesten katse MM2018-karsinnoissa - tässä joukkue
13.01.2018TPS:lle lentävä startti uudessa kotihallissa
13.01.2018Painiottelu Porvoossa päättyi vasta jatkoajalla - Nordlundille punainen kortti
12.01.2018Pisteitä jaossa Porvoossa
12.01.2018TPS - SPV -ottelun ennakko- ja infopaketti
11.01.2018Suomen alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkue Ruotsi-otteluihin julkistettu - mukana kolme TPS-pelaajaa
09.01.2018 8:00TPS:lle kova vahvistus - Teemu Aaltonen palaa Salibandyliigaan
07.01.2018Kapteeni Saario johdatti naiset vierasvoittoon
06.01.2018Kevätkausi käyntiin comebackilla ja vierasottelulla

Siirry arkistoon »