Runkosarjan viimeinen kotiottelu päättyi pistejakoon

Share |
06.03.2017

pyryINKKARIT.jpg

Miesten edustuksen kauden viimeinen kotiottelu Westend Indiansia vastaan päättyi maalittoman jatkoajan jälkeen tasapeliin 4-4 (1-1, 1-3, 2-0, 0-0). TPS oli toisessa erässä ajoittain vaikeuksissa, mutta tarjosi kolmannessa erässä kotiyleisölle komean nousun ja ansaitun sarjapisteen.

Ottelu käynnistyi molempien joukkueiden vieden tasaisesti peliä. Sekä TPS, että Westend Indians eivät lähteneet peruuttelemaan vaan pelasivat rohkeasti hyökkäävää salibandya. Illan ensimmäinen maali nähtiin ajassa 4:41, kun Eetu Nykäsen tarkka sijoitus yläkulmaan vei espoolaiset 0-1 johtoon. Molemmat joukkueet loivat hyviä paikkoja, mutta viimeinen terävyys maalipaikoista puuttui ja varsinkin Indiansin maalivahti Mikko Kirvesniemi oli vireessä. TPS sai kuitenkin palkintonsa aktiivisesta pelistä ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla, kun Jani Hyytiäinen tasoitti ottelun todellisella pukukoppimaalilla.

Toiseen erään joukkueet jatkoivat päästä päähän tempoilevaa ”hawaijisalibandya”. Indians meni ottelussa toisen kerran johtoon viiden minuutin pelin kohdalla, kun Olli Arkkila pääsi yllättämään Pyry Luukkosen. Indians sai osumasta hurmoksen päälle ja seuraavan kolmen minuutin aikana lisäsi kahdella maalilla johtoaan Heikki Iiskolan ja Samuli Granlundin maaleilla. TPS käytti 1-4 tilanteen vaihduttua Marli Areenan valotaululle aikalisänsä ajassa 28:05. Aikalisän jälkeen TPS sai juonesta kiinni ja pelin painopistettä Indiansin maalille. Ajassa 35:36 Artis Raitums päätti painostuksen 2-4 kavennusmaaliin.

Kahden maalin tappioasemassa TPS lähti viimeisen erään kaikki tai ei mitään periaatteella. Rikkeettömänä kolmannen erän alkuun kestänyt peli pysähtyi ajassa 42:33, kun Jani Hyytiäistä rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Hyytiäinen ei jättänyt jossiteltavaa vaan harhautti Kirvesniemen ja sijoitti pallon tyhjään maaliin. Maalista kului viisi minuuttia, kun tällä kertaa Ville Hirvisuo huudatti Kupittaan hallissa kansaa ja tilanne oli tasan 4-4.  Näihin lukemiin päättyi myös varsinainen peliaika. Jatkoajalla TPS sai hyvin peliä Indiansin maalille, mutta espoolaiset puolustivat tiukasti maalipaikat pois. Jatkoaika päättyi maaleitta ja pisteet puoliksi.

Tasoitusmaalin tehnyt Ville Hirvisuo oli tyytyväinen joukkueen lopulliseen taisteluilmeeseen ”Emme saaneet haluttua alkua ja toisessa erässä teimme paljon virheitä, mistä vastustaja rankaisi. Viimeinen erä oli meiltä kuitenkin ehjä ja saimme omat maalimme, enemmänkin olisi ollut mahdollisuus tehdä”.

Lauri Stenfors jätti ottelun käteen tulleen osuman vuoksi toisessa erässä eikä enää palannut. Miehet pelaavat runkosarjansa viimeisen ottelun jo ylihuomenna, kun mustavalkoinen joukkue matkustaa Lahteen LASBin vieraaksi.


TPS-Indians tilastot

Salibandyliigan tilastot

Anssi Koskisen ottelukuvat

Ottelun maalikooste & lehdistötilaisuus

Vierasjoukkue Indians

25.09.2017Ei tuliaisia Tampereelta - naisille vierastappio
20.09.2017TPS taipui kotiavauksessa EräViikingeille
19.09.2017"Eihän täällä ole kuin hyviä joukkueita" - Mestareiden Cup on vakiinnuttanut paikkansa syksyn kovimpana kutsuturnauksena
18.09.2017Kotiavaus viikon kohokohtana - EräViikingit saapuvat keskiviikkona Kupittaalle
17.09.2017Steelers niukasti parempi avauksessa
17.09.2017Tepsittärien kiri ei riittänyt - PSS haki kauden avauspisteet Porvoosee
16.09.2017Naisten liigakausi alkaa
15.09.2017Miesten Salibandyliiga starttaa sunnuntaina - TPS valmiina uuteen haasteeseen
15.09.2017Neljä TPS-pelaajaa poikien U19 maajoukkueleirille
12.09.2017TPS Salibandy ry:n vuosikokous ti 26.9. klo 18:00

Siirry arkistoon »