TPS vahvempi rankkareilla

Share |
30.12.2017

37161627086_e317823acd_z.jpg

TPS:n miesten liigajoukkueen vuoden viimeinen peli oli lopulta voitokas, kun joukkue onnistui ryöväämään EräViikingeiltä kaksi pistettä rankkarivoitolla maalein 5-6. Ratkaisevan osuman upotti Eemeli Peltonen.

Vierasjoukkue aloitti ottelun terävästi ja onnistui avauserän ensimmäisellä kympillä maalinteossa kolmesti kotijoukkueen yhtä vastaan. Erän lopulla Joonas Koskinen vei ylivoimaosumallaan TPS:n 1-4 -taukojohtoon.

Toisessa erässä nähtiin kaksi maalia ja kummastakin vastasi Eräviikingit, joten päätöserään lähdettäessä peli oli vielä täysin auki.

Viimeisellä 20 minuuttisella EräViikingit nousi väkisin tasoihin, mutta ajassa 57.55 Lauri Stenfors nosti TPS:n jälleen edelle. Maalin johto ei kuitenkaan kestänyt loppuun saakka, sillä vain puoli minuuttia vieraiden johtomaalista, Miko Kailiala tasoitti tilanteeksi 5-5. Näistä numeroista lähdettiin jatkoajalle.

Jatkoajalla TPS joutui pelaamaan miehen vajaalla, kun Joonas Koskinen sai mailaanlyönnistä kakkosen. Joukkue kuitenki taisteli alivoiman ilman takaiskua, ja kun kumpikaan joukkue ei saanut maalia tehtyä, edessä oli voittomaalikilpailu.

Rankkarikilpailussa ratkaisijan viitan otti kylmiltään peliin tullut Eemeli Peltonen, jonka kauden avausosuma tuli todella makeaan paikkaan. Muista TPS-pelaajista maalinteossa onnistui Tatu Kanervisto. EräViikingeistä maalinteossa onnistui ainoastaan Miko Kailiala.

Ottelun jälkeen TPS:n päävalmentaja Jukka Ruotsalainen oli tyytyväinen suojattiensa peliin.

- Erittäin hyvä peli meiltä. Tultiin todella hyvin avauserään ja oltaisiin voitu tehdä ennemmänkin maaleja.

- Tiedettiin kotijoukkueen vaarallisuus, mutta mielestäni olisimme ansainneet tästä pelistä täyden pistepotin, Ruotsalainen harmitteli.

Toisessa erässä TPS joutui vaikeuksiin, kun ensin Juho Sorri joutui jättämään pelin kesken. Ennen päätöserää vahvuudesta putosi myös Jaakko Hautamäki. Sorri loukkasi nilkkansa ja Hautamäki kärsi pahoinvoinnista.

- Toisen erän jälkimmäinen kymppi oli meille vaikea. Jouduttiin sekoittamaan kenttiä, kun kavereita putosi pois, Ruotsalainen sanoo.

Päävalmentaja antaa kiitosta erityisesti ratkaisuosuman tehneelle Peltoselle.

- Eemeli tuli periaattessa kylmiltään peliin mukaan ja pystyi vetämään aivan jäätävän rankkarin. Todella kylmäpäinen viimeistely, Ruotsalainen hehkuttaa.

TPS:n kausi jatkuu tammikuun 13.päivä kotiottelulla SPV:tä vastaan.

- Tästä on erittäin hyvä jatkaa. Tehdään tauon aikana vähän enemmän fysiikkaa, jotta jaksetaan sitten painaa kevät kunnolla, Ruotsalainen suunnittelee.

EräViikingit - TPS -ottelun tilastot

Salibandyliigan tilastot

17.10.2018Jenna Saario ja Sofia Leino mukaan tuoreimpaan naisten maajoukkueeseen
16.10.2018Miesten loukkaantumistilanteeseen päivitystä - Juvosen ja Koskisen kausi ohitse
15.10.2018Miesten päävalmentaja Jukka Ruotsalainen vieraili Auran Aaltojen lähetyksessä
12.10.2018Koovee jälleen kova kotonaan - tepsittäret taipuivat loppuhetkillä
12.10.2018Naisilla vierasreissu Tampereelle
10.10.2018Miehiltä upea nousu loppuhetkillä - Indians kaatui jatkoajalla
10.10.2018Miesten keskiviikon kokoonpano selvillä - näillä miehillä Indiansin kaatoon
08.10.2018Keskiviikon ottelussa tehdään hyvää - TPS mukana Roosa nauha-kampanjassa!
08.10.2018Miesten kotiottelut jatkuvat keskiviikkona - vastassa Westend Indians
06.10.2018Miehille tärkeät kolme pistettä Oulusta

Siirry arkistoon »