TPS vahvempi rankkareilla

Share |
30.12.2017

37161627086_e317823acd_z.jpg

TPS:n miesten liigajoukkueen vuoden viimeinen peli oli lopulta voitokas, kun joukkue onnistui ryöväämään EräViikingeiltä kaksi pistettä rankkarivoitolla maalein 5-6. Ratkaisevan osuman upotti Eemeli Peltonen.

Vierasjoukkue aloitti ottelun terävästi ja onnistui avauserän ensimmäisellä kympillä maalinteossa kolmesti kotijoukkueen yhtä vastaan. Erän lopulla Joonas Koskinen vei ylivoimaosumallaan TPS:n 1-4 -taukojohtoon.

Toisessa erässä nähtiin kaksi maalia ja kummastakin vastasi Eräviikingit, joten päätöserään lähdettäessä peli oli vielä täysin auki.

Viimeisellä 20 minuuttisella EräViikingit nousi väkisin tasoihin, mutta ajassa 57.55 Lauri Stenfors nosti TPS:n jälleen edelle. Maalin johto ei kuitenkaan kestänyt loppuun saakka, sillä vain puoli minuuttia vieraiden johtomaalista, Miko Kailiala tasoitti tilanteeksi 5-5. Näistä numeroista lähdettiin jatkoajalle.

Jatkoajalla TPS joutui pelaamaan miehen vajaalla, kun Joonas Koskinen sai mailaanlyönnistä kakkosen. Joukkue kuitenki taisteli alivoiman ilman takaiskua, ja kun kumpikaan joukkue ei saanut maalia tehtyä, edessä oli voittomaalikilpailu.

Rankkarikilpailussa ratkaisijan viitan otti kylmiltään peliin tullut Eemeli Peltonen, jonka kauden avausosuma tuli todella makeaan paikkaan. Muista TPS-pelaajista maalinteossa onnistui Tatu Kanervisto. EräViikingeistä maalinteossa onnistui ainoastaan Miko Kailiala.

Ottelun jälkeen TPS:n päävalmentaja Jukka Ruotsalainen oli tyytyväinen suojattiensa peliin.

- Erittäin hyvä peli meiltä. Tultiin todella hyvin avauserään ja oltaisiin voitu tehdä ennemmänkin maaleja.

- Tiedettiin kotijoukkueen vaarallisuus, mutta mielestäni olisimme ansainneet tästä pelistä täyden pistepotin, Ruotsalainen harmitteli.

Toisessa erässä TPS joutui vaikeuksiin, kun ensin Juho Sorri joutui jättämään pelin kesken. Ennen päätöserää vahvuudesta putosi myös Jaakko Hautamäki. Sorri loukkasi nilkkansa ja Hautamäki kärsi pahoinvoinnista.

- Toisen erän jälkimmäinen kymppi oli meille vaikea. Jouduttiin sekoittamaan kenttiä, kun kavereita putosi pois, Ruotsalainen sanoo.

Päävalmentaja antaa kiitosta erityisesti ratkaisuosuman tehneelle Peltoselle.

- Eemeli tuli periaattessa kylmiltään peliin mukaan ja pystyi vetämään aivan jäätävän rankkarin. Todella kylmäpäinen viimeistely, Ruotsalainen hehkuttaa.

TPS:n kausi jatkuu tammikuun 13.päivä kotiottelulla SPV:tä vastaan.

- Tästä on erittäin hyvä jatkaa. Tehdään tauon aikana vähän enemmän fysiikkaa, jotta jaksetaan sitten painaa kevät kunnolla, Ruotsalainen suunnittelee.

EräViikingit - TPS -ottelun tilastot

Salibandyliigan tilastot

16.07.2018Miesten historiatilastot päivitetty - Lehtola edelleen kaikkien aikojen TPS-tehomies
10.07.2018Tulevan kauden otteluohjelma valmiina - kotimatsit käyntiin 19.9. Kooveeta vastaan
04.07.2018TPS ja Loimaan Leisku yhteistyöhon
02.07.2018TPS ja Risto Mutanen yhdessä kehittämään länsirannikon maalivahtiosaamista
30.06.2018Naiset juhlivat opiskelijoiden MM-kultaa, miehillä tyytyminen pronssimitaleihin
25.06.2018Opiskelijoiden MM-kilpailut käynnistyvät tiistaina Puolan Lodzissa - Palloseurasta mukana kuusi pelaajaa
19.06.2018Jussi Kaupista seuran uusi harrastevastaava
15.06.2018Miesten treenipelit selvillä - kausi alkaa 2.8. Espoossa
14.06.2018Tytöt 06-07 etsii uusia pelaajia!
13.06.2018TPS Salibandyn Hallisarjan ilmoittautuminen kaudelle 2018-2019 avattu!

Siirry arkistoon »