Takaisin voittokantaan

Share |
01.12.2017

37994949976_ff94994e94_z.jpg

TPS:n miesten liigajoukkueen vieraspelit jatkuivat perjantaina Nokialla KrP:n vieraina. Kahden tappion rasittama turkulaisjoukkue palasi illan mittelössä upeasti takaisin voittojen tielle.

Vierasjoukkue aloitti jälleen hyvin, mutta ensimmäistä maalia saatiin odottaa avauserän jälkimmäiselle kympille. TPS:n Sami Saarinen vei ajassa 11.05 0-1 -johtoon ja näistä numeroista lähdettiin myös erätauolle.

Toisen erän alussa kotijoukkue KrP tasoitti ottelun Henri Mäenpään osumalla, mutta ajassa 30.56 turkulaisten ykköskenttä sai kauan kaivatun onnistumisen, kun Jaakko Hautamäki vei vieraat jälleen johtoon. Syötön maaliin tarjoili Eero Jalo

Muutamaa minuuttia myöhemmin TPS:n kapteeni Olli Laine joutui kahden minuutin jäähylle, mutta takaiskumaalia ei nähty. Sen sijaan vanha palloilulajien totuus siitä, että jos et itse tee, kaveri kyllä tekee. Turkulaiset onnistuivat maalinteossa reilut puoli minuuttia jäähyn päättymisen jälkeen, kun Saarisen illan toinen osuma nosti vieraat 1-3 -karkumatkalle. 

Erän lopussa nokialaiset pääsivät kuitenkin kuittaamaan 2-3 -kavennuksen, kun Joni Henttonen toi kotijoukkueen maalin päähän. 

Kolmannen erän TPS joutui aloittamaan vajaalla, sillä aivan toisen erän lopussa Joonas Koskiselle tuomittiin jäähy estämisestä. Kotijoukkue ei jättänyt saumaansa käyttämättä ja ajassa 41.06 Morics Krumins iski ylivoimalla tilanteeksi 3-3.

Vieraat eivät tästä kuitenkaan hämmentyneet, sillä kymmenen minuuttia myöhemmin Juho Sorri vei turkulaiset jälleen johtoon. Ottelun ratkaisu nähtiin ajassa 59.17, kun Jani  Hyytiäinen naulasi tyhjään maaliin loppunumerot 3-5.

- Ensimmäinen erä oli meiltä vaikea ja tuntui, että oltiin vähän joka tilanteessa jäljessä. Toisessa erässä päästiin paremmin mukaan ja meillä oli hyvä vaihe pelissä siinä 1-3 -maalin jälkeen. Erän lopussa päästettiin vähän turha vapari maali, TPS:n päävalmentaja Jukka Ruotsalainen kertoi pelin jälkeen.

- Joukkueessa näkyi selkeä henkinen muutos, vaikka vastustaja pääsikin tekemään 3-3 -tasoituksen kolmannen erän alkuun. Meillä oli päätöserässä paljon paikkoja, joista olisimme voineet karata. Lopussa jouduttiin puolustamaan, mutta Hyytiäisen Janin maali ratkaisi lopulta homman meille. 

Pääkäskyttäjä pohtii voiton avaimen olleen onnistuneessa treeniviikossa.

- Meillä oli hyvä valmistautuminen tähän peliin ja paras treeniviikko koko syksylle. Siksi olin vähän ihmeissäni, että ensimmäinen erä oli meiltä niin vaikea. Ehkä se tukkoisuus laukesi ottelun edetessä, sillä kolmas erä oli meiltä kauden paras, Ruotsalainen sanoo.

Ruotsalainen nostaa joukkueestaan muutamia onnistujia.

Pyry (Luukkonen) oli jäätävän hyvä tänään, samoin Sami, mutta kyllä koko joukkueelle kuuluu kiitos. Nautitaan tästä voitosta täysin siemauksin ja tähän on hyvä päättää tämä viikko, Ruotsalainen kiittelee.

Näin ollen TPS:n kahden vieraspelitappion putki saatiin poikki, mutta vieraspelikiertue jatkuu vielä ensi viikolla. Silloin turkulaiset matkustavat Raumalle SalBan vieraaksi.

Nokian KrP - TPS - ottelun tilastot

Salibandyliigan tilastot

15.03.2018TPS Salibandy ry hakee harrastevastaavaa - hakuaika päättyy 29.03.2018
24.03.2018TPS selkä seinää vasten
23.03.2018Happeelle selkeä voitto
23.03.2018Kohti mustavalkoista pudotuspelikevättä - tepsittäret askiin huomenna
22.03.2018TPS:lle kirvelevä tappio jatkoajalla - Peter Kotilainen Happeen sankari
21.03.2018TPS:lle kelpaa Jyväskylästä vain voitto
19.03.2018TPS tasoitti otteluvoitot Happeeta vastaan
18.03.2018TPS mielii ottelusarjan tasoitusta
17.03.2018Happee vei trillerin Jyväskylässä
17.03.2018SSRA piti pisteet kotonaan - katseet kohti Play Offeja

Siirry arkistoon »