TPS:n naisille jo kymmenes perättäinen voitto

Keskiviikkoiltana nähtiin Kupittaalla tasainen vääntö A-lohkon kärkikamppailussa, kun TPS sai vieraakseen EräViikingit. Ennen ottelua kolmantena ollut TPS nousi 4-2 voiton myötä lohkossa EräViikinkien ohi toiseksi.

Ottelu alkoi hyvin rauhallisissa merkeissä, kun kotijoukkue TPS lähti hakemaan kymmenettä perättäistä voittoa liigassa. Ensimmäisen erän ainokaisen iski kuitenkin vierasjoukkue ja tästä osumasta vastasi ErVi:n puolustaja Mirva Laitinen.

TPS:n puolustaja Ina Leminen toi TPS:n tasoihin, kun toista erää oltiin ehditty pelaamaan vain alle minuutti. Kotijoukkue pääsi hetkellisesti myös johtoasemaan Meri-Helmi Höynälän onnistuessa rangaistuslaukauksessaan. Edellisen osuman jälkeen ehdittiin pelaamaan alle viisi minuuttia, jonka jälkeen ErVi hyödynsi ylivoimansa ja laittoi 2-2 lukemat taululle.

Viimeiseen erään lähdettiin tasalukemissa, mutta ainoastaan kotijoukkue TPS onnistui heiluttamaan verkkoja. Aivan erän alussa Cira Virta laukoi TPS:n takaisin johtoasemaan, jonka jälkeen koko f-liigan kovin maalipyssy Milla Nordlund maalasi ottelun 4-2 loppulukemat. TPS nousee voiton myötä lohkossa toiseksi ohi Eräviikinkien ja venyttää voittoputkensa jo kymmenen ottelun mittaiseksi. TPS:n päävalmentaja Aki Vilander oli pelin jälkeen varsin tyytyväinen suojattiensa esitykseen.

”Pelaajat olivat hienosti ostaneet tehtävän päivän peliin ja tekivät rohkeasti yhdessä sopimiaan asioita. Taistelu puolustuspäässä ja viimeisenä Nooran takuuvarma vire antaa tällä hetkellä aika hyvät perusvalmiudet voittaa pelejä”, kertoo Vilander.