Valikko Sulje

TPS Salibandyn Covid-19 ohjeistus

TPS Salibandyn ohjeistus on voimassa toistaiseksi. Päivitetty 2.12.2020: Tarkennettu toiminta harjoituksissa.

TPS SALIBANDYN COVID-19-OHJEISTUS

Päivitys 2.12.2020 – Toiminta harjoituksissa

TOIMINTA HARJOITUKSISSA

 1. Harjoituksiin osallistutaan ainoastaan terveenä.
 2. Hallilla kaikkien yli 15 vuotta täyttäneiden on käytettävä maskia paitsi peleissä tai harjoituksissa kentällä, vaihtopenkillä tai pukukopissa. Tämä koskee niin pelaajia, toimihenkilöitä kuin myös treenejä mahdollisesti seuraamaan jääviä vanhempia. Suosittelemme vanhempia jättämään harjoitusten seuraamisen väliin – sisätiloissa järjestettäviin tapahtumiin voi osallistua korkeintaan kymmenen henkilöä.
 3. Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen harjoitustapahtuman kotona tai harjoituspaikalla ja käytettävä desinfiointiainetta ennen ja jälkeen harjoitusten. Lisäksi suositellaan, että jokaisessa harjoituksessa joukkueella on käytössä desinfiointiainetta käsien desinfiointiin.
 4. Lajiharjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua, eikä tilaan jäädä myöskään harjoituksen päätyttyä.
 5. Mikäli harjoituksiin on välttämätöntä saapua normaalia aikaisemmin, pelaaja ja/tai vanhemmat välttävät mahdollisimman hyvin kontaktia edellisen ryhmän kanssa.
 6. Harjoitustilaan saavutaan vasta oman harjoitusvuoron alettua ja tilasta poistutaan ennen vuoron päättymistä.
 7. Pukuhuonetilat eivät ole käytössä harjoitusten yhteydessä.
 8. Harjoituksissa käytettävät liivit ovat pelaajien henkilökohtaisessa käytössä. Mikäli harjoitusliivit kerätään harjoituksen päätyttyä, suositellaan niiden pesemistä harjoituskertojen välissä.
 9. Merkkikartioiden ja muiden valmennuksen apuvälineiden käsittely pyritään hoitamaan yhden henkilön toimesta.
 10. Harjoituksiin osallistujilla on mukana tunnistettava juomapullo, jonka täyttämisestä henkilö vastaa itse. Niitä säilytetään harjoituksen ajan erillään muiden varusteista ja juomapullosta ei saa juoda kukaan muu henkilö. Lisäksi on syytä huomioida, että maila ja mahdollinen pyyhe on henkilökohtainen.
 11. Harjoituksissa vältetään fyysisiä kontakteja ja noudatetaan 1-2 metrin turvavälejä.
 12. Niistämistä, yskimistä, aivastamista kentällä on vältettävä. Sylkeminen kentällä ja vaihtoaitiossa on ehdottomasti kielletty.
 13. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai paitasi sisään.

TPS Salibandyn oman ohjeistuksen ja koonnin lisäksi jokaisen tulee noudattaa valtioneuvoston, aluehallintoviraston, Salibandyliiton ja THL:n ohjeistuksia turvallisten harjoitus- ja ottelutapahtumien varmistamiseksi. 

Nämä ohjeet voivat muuttua hyvinkin nopeasti ja pyrimme seurana informoimaan jäseniämme aina mahdollisimman ripeästi. Toivomme kaikkien toimintaamme osallistuvien toimivan vastuullisesti, jotta pystymme yhdessä pitämään pandemian kurissa ja nauttimaan salibandystä yhdessä!

Turku suosittelee urheiluseuroille, että kouluikäiset lapset (myös alle 15-vuotiaat)  käyttävät kasvomaskia kaikissa sisäliikuntatiloissa: auloissa, katsomoissa, käytävillä sekä wc- ja pukuhuonetiloissa. Liikuntasuorituksen aikana maskia ei tarvitse käyttää. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä keneltäkään, joka ei voi terveydentilansa vuoksi maskia käyttää. Huoltaja voi päättää lapsen kasvomaskin käytöstä. Turun ohjeistus tarkemmin täällä.

PÄÄKOHDAT

 • Kaikkien yli 15 vuotta täyttäneiden on käytettävä kasvomaskia ottelutapahtumissa ja harjoituksissa. Maskia ei tarvitse käyttää pukukopissa, vaihtopenkillä tai pelikentällä. Tämä koskee niin katsojia, pelaajia kuin toimihenkilöitäkin.
 • Tulethan hallille vain täysin terveenä ja oireettomana.
 • Huolehdi riittävistä turvaväleistä (1-2 m) muihin niin katsomossa kuin käytävillä ja kiinnitä huomiota hyvään käsihygieniaan.
 • Harjoituksiin ja muihin joukkueen tapahtumiin vain välttämättömät henkilöt mukaan eli pyritään vahvasti rajoittamaan tapahtumat vain joukkueen jäsenille.
 • Pidetään osallistujalistat otteluiden ja harjoitusten osalta ajan tasalla (CoachTools tai myClub) mahdollista altistumisen jäljittämistä varten. Osallistujatiedot on oltava ajan tasalla myös henkilöiden osalta, joita ei ole merkitty joko pöytäkirjaan, myClubiin tai CoachToolsiin osallistujaksi.

YLEINEN OHJEISTUS

 1. Ohjeet on käytävä läpi etukäteen koko joukkueen kanssa sekä huolehdittava, että lasten perheet saavat tiedon ohjeista etukäteen.
 2. Mikäli samassa taloudessa asuvalla on sairauden oireita, voi pelaaja osallistua oireettomana harjoituksiin normaalisti. Perheenjäsenen testituloksen ollessa positiivinen toimitaan tartuntatautiviranomaisten ohjeistusten mukaisesti.
 3. Jos epäilet Covid-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan.
 4. Harjoitteluun ei pidä pakottaa tai painostaa ketään. Valinnan tulee aina olla yksilön itsensä tai yksilöiden itsensä tekemä joukkueen tai seuran sijaan.
 5. Jokainen pelaaja, toimihenkilö ja valmentaja osallistuu harjoitteluun omalla vastuullaan ja tämä on tuotava esille pelaajien lisäksi myös pelaajien huoltajille ennen mahdollisen lajiharjoittelun aloittamista.

OTTELUTAPAHTUMAT – otteluita ei järjestetä loppuvuoden 2020 aikana pl. F-liiga

Yksittäisten otteluiden osalta noudatetaan ylläilmoitettujen ohjeiden lisäksi seuraavia käytäntöjä:

 1. Katsomoon saa ottaa enintään 50% ottelupaikan istumakapasiteetista.
 2. Kaikkien yli 15 vuotta täyttäneiden on käytettävä kasvomaskia katsomossa.
 3. Seura suosittelee vahvasti pelimatkojen julkisissa paikoissa kasvomaskien käyttöä (ruokailupaikat yms).
 4. Liiton ohje turnausmuotoisten sarjojen toteuttamiseen tai yksittäisinä otteluina pelattaviin sarjoihin

Turnausmuotoisten otteluiden osalta noudatetaan liiton tiukentunutta ohjeistusta eli turnausmuotoiset sarjat pelataan ilman yleisöä leviämis- ja kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri kuuluu edellä mainitun luokittelun pariin eli TPS:n järjestämissä turnausmuotoisissa otteluissa ei ole yleisöä.

INFEKTIO-OIREET TAI POSITIIVINEN TESTITULOS

 1. Jos joukkueen jäsenellä ilmenee koronavirusinfektioon viittavia oireita, tulee siitä informoida välittömästi joukkueenjohtoa ja/tai valmennusta ja asettamaan itsensä karanteeniin, kunnes testitulos ja tarkemmat toimenpiteet on selvillä.
 2. Joukkueenjohtaja tai valmennus ottaa yhteyttä välittömästi seuran valmennuspäällikköön Michael Fageriin ja/tai toiminnanjohtaja Toni Autioon.
 3. Jos koronavirustesti on positiivinen, alueen tartuntataudeista vastaava lääkäri tekee epidemioiden selvitystä ja tartunnan jäljittämistä sekä määrittää karanteeniin asetettavat henkilöt. Karanteeniaika on viruksen itämisaika eli tämän hetken linjauksen mukaan 10 vuorokautta.

TURVALLINEN HARJOITUKSIIN PALAAMINEN POSITIIVISEN COVID-19-TESTITULOKSEN JÄLKEEN

Koronavirustaudista toivuttaessa riittävän pitkä lepo ja asteittainen kuormituksen lisääminen on tärkeää, jotta vältytään vakavilta jälkitaudeilta.

Lue lisää Terveurheilija.fi -sivuilta

LATAA KORONAVILKKU-SOVELLUS PUHELIMEESI

 • Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus, jonka avulla saat tiedon, jos olet sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle.
 • Jos sinulla todetaan tartunta, voit ilmoittaa siitä sovelluksella nimettömästi. Sovelluksessa yksityisyytesi on vahvasti suojattu.
 • Hanki Google Play -palvelusta tai lataa App Storesta.