Viimeisen minuutin maali ratkaisi voiton

TPS:n ja Rauman SalBan välinen ottelu oli tasainen vääntö, jossa maaleja iskettiin vuorotahtiin. Voittomaali nähtiin viimeisellä minuutilla.

TPS aloitti ottelun todella pirteästi ja torpedoi SalBan pelinrakentelut heti alkuunsa. Pallonhallinta oli kotijoukkueella, vieraiden panostaessa vastaiskuihin.

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 9.47, kun Olli Kinnunen pääsi nautiskelemaan Jani Hyytiäisen ja Juho Sorrin oivaltavista syötöistä. Kauaa ei kotijoukkue päässyt kuitenkaan johdostaan nauttimaan, sillä vain 19 sekuntia myöhemmin SalBa tuli tasoihin Antti Vuorisen aivan maalin edestä tehdyllä osumalla. Esityön Vuorisen maaliin teki TPS-miehistölle varsin tuttu mies, Joni Peltola.

36 sekuntia tasoituksesta ja SalBa siirtyi ottelussa ensikerran johtoon. Keskelle parhaaseen maalintekosektoriin unohdettu Antti Keskitalo latoi pallon varmasti häkkiin.

Ajassa 11.54 mustavalkoiset tulivat tasoihin. Maalintekijänä Sorri ja syöttöpiste Kinnuselle. Enempää maaleja ei kuitenkaan loppuerässä nähty, joten numeroista 2-2 lähdettiin toiselle 20 minuuttiselle.

Toisessa erässä tuntui, että pelissä oli enemmän tunnetta ja vauhtia kuin järkeä. Paikkoja maalintekoon siunaantui kummallekin, mutta punaisen kehikon sisään ei tuntunut kumpikaan joukkue osuvan. Mutta nähtiin erässä lopulta maalejakin.

Ensin ajassa 34.55 Olli Laine sivalsi tilanteeksi 3-2 ja vain 23 sekuntia myöhemmin Jaakko Hautamäki lisäsi tilanteeksi 4-2. Mutta tätäkään johtoasemaa ei kotijoukkue onnistunut pitämään, vaan sitkeä SalBa nousi väkisin taistelemaan pisteistä.

Ajassa 36.36 Janne Hyvönen toi vieraat maalin päähän ja reilua minuuttia myöhemmin Erik Härkönen kampesi SalBan tasoihin. Näin ollen päätöserään lähdettiin tasatilanteesta 4-4.

Kolmannen erän alku oli TPS:n pallollista hallintaa vieraiden tyytyessä peittämään laukauksia ja iskemään nopeilla vastahyökkäyksillä.

Ajassa 48.39 TPS:n Sami Saarinen laitettiin jäähylle mailan painamisesta, mutta suurempaa hätää ei kotijoukkueella ollut.

TPS tarjosi SalBalle uutta mahdollisuutta voittoon, kun Eero Jalo otti 2+10 minuuttia epäurheilijamaisesta käytöksestä vain viisi minuuttia ennen ottelun loppua. Kotijoukkueen alivoimanelikko kuitenkin kesti ja näytti vahvasti siltä, että edessä olisi jatkoaika.

Kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä kaksi minuuttia, tuomittiin SalBa joukkuerangaistus liian monesta kenttäpelaajasta. Kotijoukkue ei jättänyt saumaansa käyttämättä ja ajassa 59.27 Kinnunen naulasi illan toisella maalillaan päätösnumerot 5-4.