Tuplapelipäivästä voitto ja tappio – TPS-SB-Pro 5-1, TPS-Happee 3-4

Lopputuloksen tarjoavat:

TPS nappasi lauantain tuplapelipäivästä voiton ja tappion, kun naiset kaatoivat SB-Pron ja miehet kokivat niukan tappion Happeeta vastaan.

Päivän ottelut avasi naisten joukkue. Joukkueesta saattoi tänään nähdä, että Champions Cup oli vienyt mehuja. Voitonhalua oli silti helppo löytää joukkueen otteista. Anna Marttala iski avauserän ainoan maalin, mutta toisessa erässä TPS karkasi jo neljän maalin karkumatkalle Milla Nordlundin, Sofia Leinon ja Meri-Helmi Höynälän maaleilla. SB-Pro onnistui vielä kaventamaan toisessa erässä 4-1-lukemiin, mutta tämän lähemmäs vierailijoita ei päästetty, vaan Lisette Blomqvist tukki maalinsa.

Päätöserässä Leino iski vielä 5-1 -loppulukemat Emilia Pietilän esityöstä ja mustavalkoiset jatkavat edelleen ilman pistemenetyksiä F-liigan kärjessä.

”Tänään ei kyllä pelattu missään flow-tilassa, vaan oli hankala ottelu. Oltiin pumpattu melko paljon Chämppäreihin, niin se on ymmärrettävää, että paluu arkeen voi olla haastava. Siinä suhteessa ihan hyvin pelattiin. No, tulostaululla on sellaiset tulokset, jolla kolme pistettä tänään lähti, mutta hyvästä suorituksesta oltiin kauempana.”

Tapio Hämeen-Anttila

Miesten ottelussa avauserä tarjosi nipun vaarallisia paikkoja kentän molempiin päihin, mutta avausmaalia saatiin odotella ottelun puolivälin paremmalle puoliskolle asti, kunnes Erik Storgårds lopulta heilutteli maaliverkkoja. Päätöserässä Jere Niemelä iski Palloseuran ylivoimalla 2-0 johtoon, mutta Happee kavensi heti perään.

Muutama minuutti tästä ja Peteris Trekse iski Seuran jälleen kahden maalin karkumatkalle, mutta Happee pääsi erittäin onnekkaalla maalilla jälleen maalin päähän. Erän puolivälissä Happee nousi ylivoimalla tasoihin ja kaksi minuuttia myöhemmin jyväskyläläiset siirtyivät ensimmäistä kertaa johtoon. TPS yritti lopussa hakea tasoitusta ilman maalivahtia, mutta kiri katkesi lopullisesti kahteen rangaistukseen.

”Saatiin hyvä lähtö otteluun. Jos verrataan Jyväskylän peliin, niin tultiin ihan eri meiningillä. Tehdään ottelun aikana tilastoja ja kaikki ne näyttivät, että olimme avauserässä tänään parempia. Harmittavasti ne tärkeimmät tilastot, eli maalit jäivät tulostaululla uupumaan. Toisessa erässä saatiin palkintoa hyvästä tekemisestä, mutta kolmas oli jonkinlainen sulaminen. Harmittava tulos, mutta nyt kävi näin. Nyt parsitaan ukot kasaan, jotta ollaan seuraavassa pelissä valmiina.”