TPS taipui vasta jatkoajalla

TPS:n ja Classicin välinen ottelu oli kovatempoinen, jossa nähtiin myös fyysisyyttä ja pientä jälkipeliä vihellysten jälkeen.

Kotijoukkue aloitti pirteästi ja varsinkin Juho Sorri pääsi murtautumaan pariin vaaralliseen tekopaikkaan, mutta vedot suuntautuivat punaisen keksinnön ulkopuolelle.

Ajassa 3.21 Ville Laine komennettiin jäähylle, eikä Classic jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä, vaan ajassa 4.36 Atte Eronen pääsi sivaltamaan pallon ohi TPS-maalia vartioineen Pyry Luukkosen.

Erän puolivälin jälkeen vieraat tuplasivat johtonsa, kun Albert Koskinen lisäsi tilanteeksi 0-2. Erän loppuun kotijoukkueelle tarjottiin mahdollisuutta tulla peliin mukaan, kun Janne Lammiselle tuomitiin kakkonen kiinnipitämisestä sekä 2+10 minuuttia epäurheilijamaisesta käytöksestä. Hyvistä paikoista huolimatta maalia ei nähty, joten tilanteesta 0-2 lähdettiin toiseen erään.

Ajassa 23.08 TPS teki tärkeän kavennusmaalin, kun Jani Hyytiäisen tarkka rannelaukaus ohitti Classicin maalilla pelanneen Lassi Torisevan. Syöttöpisteen maalin sai Olli Kinnunen.

Erän ylitettyä juuri puolivälinsä kotijoukkue nousi tasoihin, kun terävästi esiintynyt Sorri osui maalipuiden väliin. Välittömästi maalin jälkeen TPS:lle tarjottiin jälleen ylivoimasaumaa, kun Lassi Vänttinen joutui jäähylle. Vetoja tuli, mutta maaliin asti palloa ei saatu.

Ajassa 36.08 Classic nousi jälleen johtoon, kun Albert Koskinen onnistui maalinteossa. Syöttöpiste Eetu Sikkiselle. Numeroista 2-3 lähdettiin viimeiselle 20 minuuttiselle.

Kolmas erä oli tasaista vääntöä, jossa kumpikin joukkue pystyi rakentelemaan hyviä maalipaikkoja. Ajassa 53.18 Classic karkasi jälleen kahden maalin johtoon, mutta TPS ei luovuttanut.

Classicille kaksi maalia ottelussa iskenyt Albert Koskinen otti jäähyn kaksi minuuttia ennen ottelun päätöstä rikottuaan Jaakkoa Hautamäkeä. Mustavalkoiset ottivat maalivahdin pois ja hakivat kavennusta kuudella pelaajalla neljää vastaan. 3-4 -maali nähtiinkin ajassa 58.24, kun Juho Sorri viimeisteli illan toisen osumansa.

TPS jatkoi kavennusmaalin jälkeen ilman maalivahtia hakien tasoitusta ja kotiyleisön riemuksi Jani Hyytiäinen osui ajassa 59.14. Syöttäjinä kummassakin maalissa oli Lauri Stenfors. Näin ollen numeroista 4-4 lähdettiin jatkoajalle.

Jatkoajan sankariksi nousi vieraiden Janne Lamminen, joka onnistui maaliedusruuhkan jälkeen iskemään 4-5 -voittomaalin.