TPS kohtaa lauantaina OLS:in – “Alin lupaillut tuplaavansa kauden maalimääränsä”

TPS kohtaa lauantaina OLS:in – “Alin lupaillut tuplaavansa kauden maalimääränsä”

Lauantaina Kupittaalla kohtaa käytännössä päinvastaisessa iskussa olevat joukkueet. Kymmenessä viime pelissä kolmea pistettä vajaa täyden potin kerännyt TPS saalistaa kuudetta peräkkäistä voittoa – vastaan asettuva ja kauden pirteästi aloittanut OLS puolestaan kyntää viiden ottelun tappioputkessa. Edellisenä viikonloppuna kokoopanoon palannut Toni Salminen uskoo, että lauantaina nähdään huippukamppailu.

Ennen paluutaan kokoonpanoon viime viikonloppuna, Salminen nähtiin edellisen kerran tositoimissa Steelersiä vastaan marraskuun lopulla. Salminen on seurannut tyytyväisenä TPS:n parantuneita otteita, vaikka harjoituksissa sattunut ylävartalovaiva piti miehen katsomossa. 

“Alkukausi oli vähän tahmeaa koko joukkueelta, mutta nyt ollaan ainakin omasta mielestäni löydetty sitä viime kaudella jossain määrin syntynyttä rutiinia voittamiseen. Kuitenkin varsinkin kärkipään jengejä vastaan pelin pitää parantua edelleen kevättä kohti mentäessä. Erityisesti ihan sen peruspelin tason pitää nousta. Pitää olla vaarallisempi hyökkäyspäässä ja yksinkertaisesti tehokkaampi.”

Toni Salminen jatkaa paluutaan kohti huippukuntoa © Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik — www.instagram.com/ansik

Jo kaudella 14-15 liigadebyyttinsä tehneen Salmisen itsensä on odotettu tällä kaudella nousevan entistä suurempaan rooliin. Alkukaudella miehelle tuli kutsu U23-maajoukkueen matkaan ja jokainen häntä pitkään seurannut tietää potentiaalin. Salminen näkee omassa tekemisessään parannettavaa. 

“Oma peli oli varsinkin alkukauden osalta tahmeaa ja liian varovaista. Ennen loukkaantumista alkoi pisteitäkin tulemaan ja uskallusta hyökkäyspeliin lisää. Sillä nousujohteisella uralla lähdetään nyt jatkamaan hommia ja parantamaan entisestään mitä pidemmälle kohti kevättä mennään.”

TPS kaatoi lauantain vastustajansa OLS:in vieraskentällä lokakuun puolivälissä selvin 1-7 lukemin. Salminen pitää kuitenkin OLS:ia TPS:lle perinteisesti haastavana vastustajana.

“OLS on ainakin ennen ollut paha vastustaja meille, koska on hyvin samantyyppinen joukkue, erityisesti fyysisyyden osalta. Nyt heille on tietysti tullut tälle kaudelle muutoksia joukkueeseen ja heikentänyt sitä kautta heidän tehojaan. Mutta ennen kaikkea, mukava taas pelata kotikentällä ja toivottavasti saadaan huippumatsi aikaiseksi ja tietty mahdollisimman paljon yleisöä paikalle. Juuso Alin on myös lupaillut tuplaavansa kauden maalimääränsä (1) tulevassa ottelussa!”

TPS-OLS la 18.1. klo 17.00, Kupittaan palloiluhalli

Liput ennakkoon Tiketistä

Edit. Juttua muokattu klo 14:30. Toni Salminen palasi kokoonpanoon jo viime viikonloppuna.