Stenfors johtaa TPS-joukot isiensä maille – finaaliuusinta pelataan Huittisissa

Stenfors johtaa TPS-joukot isiensä maille – finaaliuusinta pelataan Huittisissa

TPS:n ensimmäinen pidempi vieraspelimatka tuotti viikonloppuna selvän voiton OLS:sta ja niukan tappion SPV:lle. Kapteeni Miko Kailialan ollessa vielä toipilaana, kapteeninnauhaa on kantanut Pääkallon ennakossa liigan parhaaksi puolustajaksi arvioima ja juuri EFT:lle maajoukkuekutsun saanut Lauri Stenfors. 29-vuotias puolustaja tiivisti viikonlopun pelit – parannettavaa jäi, mutta mukana oli myös paljon onnistumisia. 

“Tosiaan ensimmäinen luokkaretki takana poikien kanssa. Lauantaina OLS-pelissä pelattiin kokonaisuutena ihan hyvä matsi. Oltiin alkuun tarpeeksi teräviä ja tehokkaita ja näin päästiin määräämään ottelun kulku koko 60 minuuttia. SPV-peli taas oli vauhdikas kuten aina. Ei ehkä ihan päästy siihen pelimoodiin, mitä oltaisiin joukkueena haluttu. Tehtiin aika paljon vielä virheitä, mutta hyvä että tehdään niitä tässä kohtaa eikä keväällä. Kääntöpuolena saatiin myös paljon onnistumisia.”

Tällä hetkellä kapteeninnauhaa kantava Stenfors on liigan vaikeimpia ohitettavia. Tässä taka-askelia ottaa LASB © Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik — www.instagram.com/ansik

TPS:n tiukat vieraspelit jatkuvat lauantaina, kun se kohtaa neljä mestaruutta putkeen kahmineen ja tällä kaudella murskaavaan tahtiin edenneen Tampereen Classicin. Ottelu viime kauden finaalivastustajaa vastaan sytyttää TPS-miehistön automaattisesti, mutta osa-aikaisesti Nordeassa työskentelevälle ja liiketalouden tutkinnossa lähellä loppusuoraa olevalle Stenforsille pelissä on vielä ekstralataus. Classicin kotiotteluksi merkitty peli pelataan nimittäin Huittisissa, Stenforsin lapsuus- ja nuoruusvuosien kotikulmilla. SBS Rupusta TPS:n paitaan vuonna 2008 siirtynyt Stenfors odottaa peliä malttamattomana. 

“Itselle kyllä huikea juttu, että Rupu yhteistyössä Classicin kanssa on järkännyt tämän matsin meikäläisen kotikylille Nevadaan (=Huittisiin). Kun vuonna 2008 siirryin SBS Rupusta Palloseuraan, en ajatellut, että kymmenen vuotta myöhemmin pelaamme siellä finaaliuusinnan uudessa palloiluhallissa. Kova juttu!”

Stenfors debytoi TPS:n edustusjoukkueen paidassa kaudella 2008-2009. Kuva Anssi Koskinen

SBS Rupu on ollut TPS:lle erittäin hyvä linkki vuosien mittaan. Stenforsin lisäksi TPS:n edustusjoukkueen paitaa on Rupu-kasvateista kantanut Mikko Stenfors sekä Mikael Lax ja A-nuorten SM-sarjassa esiintyneistä Samuli Lax, Aleksi Rautu sekä Eerik Marttila. Vaippaikäisenä salibandyuransa Huittisissa aloittaneelle Stenforsilla on kristallinkirkas ennustus siitä, miten lauantaina käy.

“Ei olla ikinä hävitty Classicille Hudessa (=Huittisissa) eikä hävitä lauantainakaan. Iso kutina, että voitetaan 4-2. Maaleilla juhlii Kaktus (Tino) Salminen kolme kertaa ja talonmies Janne Nurminen kertaalleen.” 

Classic-TPS la 26.10. klo 17.00, Tahto Areena, Huittinen