Kailialasta miesten kapteeni

Kailialasta miesten kapteeni

Jo kaudella 12-13 ensimmäistä kertaa kapteeninnauhaa käsivarressa kantanut Miko Kailiala on valittu miesten edustusjoukkueen kapteeniksi tulevalle kaudelle. Tukea hän saa tehtäväänsä varakapteeneilta, Lauri Stenforsilta ja Tino Salmiselta. Ensimmäisen liigaottelun vuonna 2010 pelannut Kailiala palasi viime kaudeksi viiden vuoden tauon jälkeen TPS:n riveihin. Kausi tuotti runkosarjassa Kailialan uran ennätyspisteet 30+24=54 ja pudotuspelit tuottivat tehot 12+12=24. Hopeamitaliin päätynyt paluukausi oli muutenkin menestyksekäs, sillä Kailiala kuului Prahassa maailmanmestaruuden saavuttaneeseen Suomen maajoukkueeseen.

 

Isolla TPS-sydämellä varustettu Miklu nähtiin juniorina fanipaita päällä katsomossa. (Kuva Anssi Koskinen)

“On hieno ja etuoikeutettu olo saada vastuu kantaa kapteeninnauhaa. “Kuono” (Olli Laine) kantoi nauhaa ylpeydellä ja on tehnyt hienoa pohjatyötä – jos näin voi sanoa – josta on hyvä lähteä jatkamaan. Pyrin kuitenkin olemaan sama Miklu kuin aiemminkin, sillä sen takia minulle tämä tehtävä on annettukin.”

TPS:n ydinryhmä tuntee toisensa läpikotaisin, vaikka useampikin pelaaja on käynyt hakemassa kokemuksia muuallakin. Kailiala ei joudu johtamaan joukkuetta yksin.

“Vierelläni on hienoja ja kokeneita pelimiehiä – Lauri (Stenfors), Janne (Nurminen) ja Tino (Salminen) vain muutaman mainitakseni – joten johtajuutta ryhmästä löytyy kyllä muutenkin.”

Suorapuheisella ja itsevarmalla Kailialalla ei ole tapana piileskellä takarivissä ja hän haluaa johtaa joukkojaan edestä. 

“Mun tyylini on johtaa eturivistä ja esimerkillä, kovaa sisäistä vaatimustasoa vaatien. Kilometrejä on sen verran jo takana, että pieni ymmärrys siitä mitä menestyminen vaatii on jo karttunut. Tärkein asia mitä odotan ja vaadin jokaiselta joukkueen jäseneltä on Turun Palloseuran logon ja värien kantamisen ylpeydellä. Ollaan jokainen etuoikeutettuja saadessamme edustaa Suomen hienointa palloiluseuraa.”

Kailialaa ei nähdä ensimmäistä kertaa C kädessä tulevalla kaudella. Mies pujotti kaudella 12-13 19-vuotiaana ensimmäistä kertaa nauhan käsivarteensa. Kailiala katsoo olevansa nyt valmiimpi vastuuseen – tavoitteet ovat hyvin selkeät. 

Kailiala kantoi kapteeninnauhaa ensimmäisen kerran kaudella 12-13 (Kuva Anssi Koskinen)

“Uskoakseni olen ihmisenä kasvanut huomattavasti tuosta kaudesta, jolloin viimeksi TPS-paidassa toimin kapteenina. Menneet vuodet ja kokemukset ovat varmasti vieneet minua myös liiderinä eteenpäin. Meillä on hieno ryhmä kasassa ja odotukset ovat hyvän viime kauden jälkeen tapissa. Mestaruuspokaalin nostaminen kotikaupungin seuran väreissä Kupittaalla on minulle MM-kotikisojen kanssa se isoin tavoite, jonka eteen tehdään töitä.”

Paljon kokenut Kailiala haluaa johtaa TPS:n kohti SM-kultaa. (Kuva Anssi Koskinen)