Heikki Hirvisuo TPS-paitaan – joukkue kasassa

Heikki Hirvisuo TPS-paitaan – joukkue kasassa

TPS:n tulevan kauden liigaryhmä on kasassa. Kauteen hyvin maltillisin muutoksin lähtevä joukkue haluaa jatkaa siitä, mihin menneen kauden dominoivissa puolivälieräpeleissään jäi.

Viimeisenä palasena TPS:n oma kasvatti, Heikki Hirvisuo, 23, liittyy joukkueeseen vuoden sopimuksella. Sopimus sisältää opiskelupykälän. Hirvisuon sopimuksen myötä TPS:n joukkue on kasassa tulevaa F-liigakautta silmällä pitäen. Hirvisuo pelasi kaksi edellistä kautta Ruotsissa, Visby IBK:n riveissä. Otteluita Ruotsin liigassa, SSL:ssä puolustajana pelaavalle Hirvisuolle kertyi viime kaudella 31 ja näissä peleissä syntyi tehot 4+5=9. Hirvisuo on innoissaan paluustaan kasvattajaseuraan.

”Paluu TPS-paitaan erittäin odottavaisin fiiliksin kahden Ruotsissa vietetyn vuoden jälkeen. Seurannut kahden vuoden ajan joukkueen toimintaa ja ollut erittäin hieno nähdä, että menestystä on tullut, joten todella hienoa päästä mukaan jengiin.”

Heikki Hirvisuo kuului A-nuorten Suomen mestaruuden voittaneen TPS:n avainpelaajiin. Kuva Anssi Koskinen

TPS:n A-junioreita nuorempi Hirvisuo on edustanut peräti kuuden kauden ajan ja hän oli tärkeässä roolissa, kun A-junioreiden mestaruus matkasi kaudella 2016-2017 Aurajoen rannoille. 

”Ruotsissa vietetyt vuodet oli loistava kokemus. Kasvatti paljon niin ihmisenä kuin pelaajanakin. Pelillisesti etenkin toinen vuosi oli erittäin opettavainen, kun pääsi pelaamaan kovia pelejä isossa roolissa maailman huippupelaajia vastaan. Pelaajana koen olevani kahdensuunnan puolustaja, joka pystyy tuottamaan hyökkäyspelissä ja raastamaan ahkerasti puolustuspelissä”, päättää nuorempi Hirvisuo.

Heikki Hirvisuon sopimuksen myötä TPS:n liigajoukkue on nyt kasassa. Joukkue on vahvasti turkulainen ja omavarainen. Uudet vahvistukset omaavat vahvan TPS-taustan ja ainoastaan neljällä pelaajalla nykyisestä joukkueesta ei ole pelattuja pelejä TPS:n juniorijoukkueista. Päävalmentaja Janne Kainulainen on tyytyväinen tulevan kauden joukkueeseen.

”Heikki tuo laajuutta meidän jo ennestään vahvaan puolustusarsenaaliin. Heikki ja muut uudet vahvistukset ovat TPS-sydämen omaavia pelaajia, joka on joukkueellemme tärkeä arvo ja iso vahvuus. Osoitus taas siitä, että TPS:n laadukas juniorityö on kasvattanut todella kovia pelimiehiä liigan huipulle – ja lisää on tulossa.  Vaihtuvuus joukkueessa on pientä, joka on positiivinen asia. Ainoana lähtijänä Saarisen Sami jätti erittäin hienona ihmisenä loistavan perinnön pukukoppiin. Kasassa on voitontahtoinen joukkue ja tämä mahdollistaa meille arjessa joukkueen ja yksilöiden kehittymisen.”

Joukkueen taustoille saatiin myös uusia vahvistuksia.

”Itselleni oli tärkeä asia, että tulevan kauden valmennustiimissä kenelläkään ei ole seurassa ns. kaksoisroolia, vaan pystymme kaikki panostamaan edustusjoukkueen valmennusprosessiin sataprosenttisesti. TPS-ikoni Jokisen Jere tuo valmennustiimiin monipuolista ja analyyttistä ajattelua, ja Valtasen Maria on tehnyt jo nyt fysiikkapuolella mahtavaa työtä. Taustatiimiin saatiin myös kovan luokan vahvistuksia niin huolto- kuin joukkueenjohtopuolelle. Erittäin luottavaisin mielin kohti tulevaa kautta”, päättää Kainulainen.

TPS-paidassa pudotuspelit mukaan lukien yli 150 ottelua ja lähes 200 tehopistettä pelaajana TPS-paidassa kellottanut Jere Jokinen liittyy TPS:n valmennustiimiin. Kuva Anssi Koskinen

TPS 2020-2021. Suluissa viime kauden joukkue, jos ei TPS.

Pelaajat:

Juuso Alin
Juuso Forsman (FBC Turku)
Oskari Fälden
Mikko Hautaniemi
Heikki Hirvisuo (Visby IK, Ruotsi, SSL)
Ville Hirvisuo
Janne Hoikkanen
Jani Hyytiäinen (Floorball Thurgau, Sveitsi, NLB)
Eero Jalo
Miko Kailiala
Tatu Kanervisto
Olli Kinnunen
Joonas Koskinen
Olli Kuisma
Ville Laine
Nikolas Laaksonen
Janne Nurminen
Tuomas Ojala
Aaro Ollikainen
Tino Salminen
Toni Salminen
Lauri Stenfors
Juuso Varjokumpu
Waltteri Vesterinen

Toimihenkilöt:

Janne Kainulainen, päävalmentaja
Jere Jokinen, valmentaja
Toni Läntinen, valmentaja
Pyry Luukkonen, maalivahtivalmentaja
Maria Valtanen, fysiikkavalmentaja
JP Koskinen, joukkueenjohtaja
Timo Lindqvist, joukkueenjohtaja
Henri Heininen, huoltaja
Juha Pyyhtiä, huoltaja