Ahokas, Niemelä ja Hautamäki TPS-paitaan

Ahokas, Niemelä ja Hautamäki TPS-paitaan

TPS on kiinnittänyt kauden 21-22 joukkueeseensa kolme uutta pelaajaa. TPS-paidan pukevat ensimmäistä kertaa päälleen Aleksi Ahokas (Welhot) ja Jere Niemelä (SaiPa) – Jaakko Hautamäki (FBC Turku) puolestaan tekee paluun mustavalkoisiin. 

Aleksi Ahokas (s.1996) on kolmella Welhojen liigakaudella iskenyt 76 ottelussa tehot 39+58=97. Vahvasti kahteen suuntaan pelaava rightin hyökkääjä on ollut TPS:n kiikarissa aiemminkin. Tällä kertaa aika oli kypsä Ahokkaan Turkuun saapumiselle. 

– Aivan mahtavat fiilikset päästä Turkuun ja TPS:aan. Molemmista olen kuullut pelkkää hyvää. Organisaatio on huippuluokkaa ja joukkue täynnä kovia pelimiehiä. Henkilökohtaisella tasolla tavoitteena on ottaa pelaajana steppejä eteenpäin ja joukkueena tietysti taistella siitä kirkkaimmasta. Siirto uusiin maisemiin tekee hyvää ja uskon sen näkyvän positiivisesti ensi kaudella kentän puolella. Olen tulossa Turkuun voittamaan ja antamaan kaikkeni uudelle seuralle, Ahokas itse toteaa. 

Aleksi Ahokas on kuulunut kolmen kauden ajan liigan laitahyökkääjäeliittiin. Kuva Anssi Koskinen

Jere Niemelä (s.2000) on viimeisen kolmen kauden aikana tehnyt vahvaa jälkeä Divarissa. SaiPasta saapuva, rightilta ampuva hyökkäävä puolustaja on iskenyt Divarissa 75 ottelussa tehot 56+41=97. Niemelä ottaa ison askeleen urallaan astuessaan Kupittaan kirkkaisiin valoihin.

Erittäin odottavaisin mielin siirrytään uusia haasteita kohti. TPS on organisaationa erittäin ammattimainen ja uskon että juuri tässä seurassa pystyn ottamaan seuraavia askeleita urallani. Joukkueesta ja sen toiminnasta kuullut pelkkää hyvää ja uskon että minullakin on paljon annettavaa tälle seuralle ensi kaudella! Turussa on myös näyttänyt olevan fanikulttuuri kunnossa joten toivotaan, että ensi kaudella myös katsojat pääsevät paikan päälle!

Jere Niemelän kaksi viime kautta Divarissa ovat tuottaneet puolustajalle muhkeat 46 maalia 49 ottelussa. Kuva Anssi Koskinen

Jaakko Hautamäki (s.1989) on kolmikosta selvästi kokenein. Runkosarja- ja pudotuspeliottelut yhteenlaskettuna Hautamäelle on kertynyt jo 149 ottelua TPS-logo rinnassa. Kaksi edellistä kautta Hautamäki on pelannut FBC Turussa. 

Minulla oli kaksi vaihtoehtoa. Peliuran lopettaminen tai sen jatkaminen sillä ehdolla, että on mahdollisuus voittaa mestaruus. Tepsistä tarjottiin minulle mahdollisuutta jälkimmäiseen, joten tartuin siihen. Mahtavaa päästä takaisin Tepsiin!

TPS:n urheilujohtaja Perttu Kytöhonka avaa ajatuksiaan hankintojen taustalla.

TPS on ollut Aleksin perässä jo pidemmän aikaa. Hän pelaa tunnollisesti kahteen suuntaan ja on erittäin hyvä joukkuepelaaja. Nämä ovat tärkeitä asioita TPS-pelaajalle. Tämän lisäksi Ahokas tuo meille hyökkäysalueen ratkaisukykyä sekä ylivoimaosaamista. 

Jere puolestaan on ollut erityisesti kaksi viimeistä kautta hyökkäyssuuntaan yksi Divarin vaarallisimpia yksittäisiä pelaajia. Jere kykenee voittamaan 1v1-tilanteita pallollisena ja hänen laukaisutaitonsa on erittäin monipuolinen. Sekä Jere, että Aleksi tuovat rightin kätisyytensä mukana meidän valmennukselle lisää vaihtoehtoja. Kummallakin on lisäksi vielä parhaat vuodet edessään. 

Jaakko Hautamäki palaa kahden FBC Turku -kauden jälkeen takaisin TPS:n riveihin. Hopeakaudella Hautamäki säväytti nimenomaan pudotuspeleissä. 

Jaakon osalta niin TPS kuin valmennus tietää mitä saa. Tuore päävalmentaja Santeri Raatarila on tehnyt Jaakon kanssa kaksi kautta töitä FBC Turussa ja luonnollisesti Jaakko tulee sopeutumaan saumattomasti tähän erittäin kunnianhimoiseen TPS-ryhmään. Jaakon kanssa keskusteluissa tuli nopeasti selväksi, että kokeneella pelaajalla kaikki fokus on joukkueen auttamisessa. Hän kykenee pelaamaan käytännössä millä pelipaikalla tahansa ja tämä tuo valmennukselle pelimerkkejä kauden mittaan, Kytöhonka päättää.

TPS julkaisee lopun pelaajaryhmänsä toukokuun aikana.