Puolivälierät käyntiin lauantaina

Puolivälierät käyntiin lauantaina

TPS:n ja Happeen puolivälierät käynnistyvät lauantaina Jyväskylässä.

Kaksi toisensa hyvin tuntevaa joukkuetta on kohdannut toisensa samaisessa pudotuspelivaiheessa jo kahtena edellisenä keväänä. Kummallakin kerralla tiensä jatkoon on selvittänyt Happee.

Keväällä 2016 otteluparin ratkaisu nähtiin vasta legendaarisessa ”game sevenissä”. Turkulaiset johtivat sarjaa voitoin 3-2, mutta niin vain jyväskyläläiset kävivät ensin hakemassa vieraissa arvokkaan jatkoaikavoiton ja sinetöivät lopulta jatkopaikkansa selkeällä 9-1 -kotivoitolla.

Viime vuonna joukkueet pelasivat kolme tiukkaa peliä, jotka kaikki kääntyivät maalin erolla jyväskyläläisten eduksi. Ratkaisevassa neljännessä pelissä Happee oli selvästi parempi voittaen maalein 10-6.

Tällä kaudella joukkueet kohtasivat runkosarjassa kahdesti ja kummallakin kerralla ottelu päättyi vierasvoittoon. Ensin TPS haki lokakuun lopussa maukkaan 1-3 -voiton, mutta suli kotonaan helmikuussa joukkueiden toisessa kohtaamisessa täysin. Pisteet matkasivat Jyväskylään rumin 1-7 -lukemin.

TPS:n hyökkääjä Jaakko Hautamäki sanoikin, ettei joukkueilla ole mitään salaisia aseita toistensa varalta.

– En usko, että siellä on enää mitään salaisuuksia. Ihan varmasti kumpikin joukkue tietää, mitä toinen tulee tekemään. Tänä vuonna meidän pitää pystyä paremmin käyttämään momentum paremmin hyväksi.

Ensimmäiseen kohtaamiseen Hautamäellä oli selkeä visio pelin kulusta.

– Puolustetaan yhtä hyvin kuin tähänkin asti. Maalinteon kanssa on ollut vähän ongelmia, mutta tällä viikolla treeneissä on kaverit osuneet hyvin, joten tehdään ainakin seitsemän maalia, hyökkääjä virnisti.

Puolivälierien otteluohjelma:

La 17.3. 18:30 Happee – TPS Monitoimitalo
Ma 19.3. 18:30 TPS – Happee Kupittaan PH
To 22.3. 18:30 Happee – TPS Monitoimitalo
Pe 23.3. 18:30 TPS – Happee Kupittaan PH

Su 25.3. 17:00 Happee – TPS Monitoimitalo (tarvittaessa)
Ti 27.3. 18:30 TPS – Happee Kupittaan PH (tarvittaessa)
Pe 30.3. 18:30 Happee – TPS Monitoimitalo (tarvittaessa)

Ennakkoliput TPS:n kahteen ensimmäiseen kotiotteluun ovat myynnissä Leaf Areenan kahviossa edulliseen viiden euron hintaan. TPS-jäsenkorttilaiset ja alle 7-vuotiaat veloituksetta sisään.