Predatorsin kausi E1-sarjassa

Share |
07.05.2017

TPS 06 Predators osallistui oman ikäluokkansa kilpasarjan lisäksi vuotta vanhempien, eli 2005-syntyneiden ylialueelliseen eliittisarjaan. Pääsystä loppuhuipentumaan käytiin kärkisijoja selvästi hallinneiden Tamperelaisjoukkueiden vanavedessä tasaista kamppailua aivan kalkkiviivoille asti. Kuten E2-sarjassakin, joutui TPS taistelemaan E1-sarjan viimeisissä ylemmän jatkosarjan otteluissa tosissaan paikasta loppuhuipentumassa. Tarvittavat 2 pistettä saatiin leivottua kasaan ja paikka oli selvä ilman maalierotarkistelujakin. Kun isovelijoukkue TPS 05 Tigers raivasi tiensä niin kilpa- kuin eliittisarjankin kautta paikan loppuhuipentumaan, nähtiin peräti kolme TPS:n joukkuetta samoissa karkeloissa.

Loppuhuipentuma pelattiin 29.4. Leaf Areenalla, jossa ensimmäisenä vastaan asettui alkukarsintaottelussa Pirkkalan Pirkat White. Itse ottelussa päästiin aitoon karnevaalitunnelmaan sekä kentällä että katsomossa, kun TPS tigersin pojat ottivat A-junioreiden kannustusjoukoista esimerkkiä ja lauloivat äänekkäästi kannustaen pikkuvelijoukkuettaan. TPS dominoi selkeästi ottelun tapahtumia ja luonnollisesti katsomossa raikuvat kannustukset olivat vertaansa vailla. Loistava esimerkki seuran sisäisestä kulttuurista.

"On. Vain. TPS. On vain TPS!"

TPS-Tigers-kannustaa.jpg

Ottelun askelmerkit olivat selvät heti alkuvihellyksestä lähtien ja TPS Predators voitti ottelun selvästi numeroin 12-4.

Seuraavaksi vastaan asettui jo sarjapeleistä tuttu WFT, joka oli onnistunut voittamaan kaikki aikaisemmat keskinäiset kamppailut. Varovaisissa ja hieman jännittyneissä tunnelmissa edennyt ottelu oli odotetusten mukaisesti varsin tasainen. Ensimmäisen erän jälkeen TPS johti vielä 2-1, mutta toisen jälkeen oltinkin jo tasatilanteessa 3-3. Pallon pomppiessa ja kääntyillessä hieman enemmän vastustajan pillin mukaan, WFT johti ottelua 5-3, kun peliä oli 6 minuuttia jäljellä.

Kuin käsikirjoitettuna sai TPS rangaistuslaukauksen:

Joitain sekunteja ennen ottelun päättymistä sai TPS vielä tasoitettua ottelun, joten trillerin ratkaisua haettiin jatkoajan kautta. Valitettavasti WFT ratkaisi ottelun heti jatkoajan alkuun, joten hyvästä taistelusta ja venymisestä huolimatta käteen jäi tappion karvas kalkki.

Huolimatta ennen aikojaan päättyneestä loppuhuipentumasta, voidaan todeta kauden olleen menestyksekäs joukkueelle. TPS taisteli voitosta niin E1-, kuin E2 sarjassakin esittäen yhdenmukaista ja ehjää pelaamista kaikissa otteluissa. Kehittymistä tapahtui sekä joukkueena että yksilötasollakin.

Kaikkein tärkeimpänä voidaan kuitenkin pitää joukkueen pysyminen yhtenäisenä, vaikka pelaajia jaettiinkin liukuvasti sarjaotteluiden osalta kahteen eri kokoonpanoon. Pelaajia tuli kauden aikana paljon lisää ja näin oltiin uusien asioiden äärellä joukkueen kasvaessa kaksinkertaiseksi edelliseen kauteen nähden. Harjoitteleminen tapahtui kuitenkin yhtenä joukkueena ja joukkueen hyvä henki näkyy hymyilevinä naamoina ja iloisen vauhdikkaana treenaamisena. Ilon ja positiivisen kautta on menty ja se on tuottanut erinomaista tulosta. Pelaajia ei ole penkitetty tai peluutettu ja kaikille on löytynyt reilusti peliaikaa ja onnistumisia.

"On. Vain. TPS. On vain TPS!"

23.08.2015Otteluohjelma ja ajankohtaista - päivitetty 27.9.2017
27.05.2017Predatorsin Helsinki Junior Challenge
07.05.2017Predatorsin kausi E1-sarjassa
11.04.2017Predatorsin kausi E2-sarjassa
18.09.2016Eurosport Floorball tournament 2016
30.08.2016Mestareiden Cup 2016
12.05.2016E-poikien ensi kauden suunnitelmat selvillä - katso lisää täältä!
07.05.2016Vilsta Sport Cup