Predatorsin kausi E2-sarjassa

Share |
11.04.2017

TPS Predatorin kausi 2016-2017 päättyi E2-sarjan osalta 9.4.2017 järjestetyssä loppuhuipentumassa.

Pääsy loppuhuipentumaan ei ollut mitenkään itsestäänselvyys, sillä Porin Karhujen vanavedessä toisesta finaalipaikasta käytiin tiukka kamppailu FBC Turun kanssa ihan loppumetreille saakka. Ylemmässä jatkosarjassa käydyn ottelun FBC Turkua vastaan päättyessä tasan nousi maaliero merkitseväksi tekijäksi, kun sarjan kakkospaikaa jaettiin. Kummankin joukkueen onnistuessa runsasmaalisilla voitoilla vielä viimeisissä peleissä, riitti jännitystä vielä ihan viimeisiin hetkiin saakka. Pölyn laskeuduttua ja viimeisen vihellyksen soitua TPS:n maaliero oli selvästi parempi, joten tie loppuhuipentumaan oli selvä.

Janakkalassa järjestetyssä SC Urbansin isännöimässä tapahtumassa ensimmäinen kosketus tapahtumaan saatiin kiihkeästä Tampereen paikallisderbystä Ilveksen ja Pirkkalan Pirkkojen välillä. Ääni katsomossa oli kuin isommissakin peleissä, joten odotukset päivää kohtaan nousivat korkeiksi. Tunnelma oli hyvä ja puitteet tuntuivat olevan muutenkin kunnossa kovatasoisen sarjan ansaitsemaan lopputapahtumaan.

Välierässä vastaan asettui SC Urbans kotikentällään runsaslukuisen kannattajajoukon tukemana. Hieman uneliaan alun jälkeen alkoi ottelu kulkea TPS Predatorsille tyyppilliseen kovavauhtiseen tahtiin ja askelmerkkien asettuessa lopullisesti uomaansa ensimmäinen erä päättyi TPS:n 3-1 johtotilanteessa. Toisen erän alkupuolen ylivoiman turvin Urbans kavensi ottelun 3-2:een ja maalin tuoman euforian myötä Urbans aloitti hurjan painostuksen. Paine saatiin tehokkaasti purettua tyylikäällä maalilla ja tämän jälkeen ottelu oli täysin TPS:n hallinnassa. Maalivahtityöskentely oli ilmiömäisen hyvää ja maalejakin tuli nopeaan tahtiin kolme lisää. Ottelun loppuhetkillä kummatkin joukkueet vielä onnistuivat kerran, joten ottelu päättyi TPS:n hienoon 8-3 voittoon, jonka myötä Predatorsia odotti loppuottelu vanhaa tuttua, kivenkovaa Porin Karhuja vastaan.

Finaaliottelu meni alusta lopuun Karhujen kontrolloidessa pelitapahtumia. TPS:n raivokas kolmannen erän kirikään ei tuottanut tulosta ja 1-4 tappioasema saatiin ainoastaan muutettua 3-6 lopputulokseksi. Karhujen peittopeli sekä oikein ajoitettu pelin passivointi vastahyökkäyksineen toimi tehokkaasti TPS:ää vastaan. Karhujen maalivahti pelasi myös ilmiömäisesti, joten TPS:n kausi päättyi hopeiset mitalit kaulassa.

Tappion hetkellä pettymys oli luonnollisesti suuri, mutta se ei kuitenkaan himmennä saavutuksen merkittävyyttä. Joukkue oli hienosti ylialueellisen sarjan toinen. Joskus kuluneetkin lausahdukset voivat pitää täysin paikkaansa: hopea ei ole häpeä. Joukkue pelasi hienon, nousujohteisen kauden E2-sarjassa ja onnistumisia saatiin laajalta rintamalta. Joukkueessa nähtiin sekä yksilötason- että joukkuetason kehitystä tasaisesti, joten tähän on oikein hyvä päättää tämä kausi.

23.08.2015Otteluohjelma ja ajankohtaista - päivitetty 27.9.2017
27.05.2017Predatorsin Helsinki Junior Challenge
07.05.2017Predatorsin kausi E1-sarjassa
11.04.2017Predatorsin kausi E2-sarjassa
18.09.2016Eurosport Floorball tournament 2016
30.08.2016Mestareiden Cup 2016
12.05.2016E-poikien ensi kauden suunnitelmat selvillä - katso lisää täältä!
07.05.2016Vilsta Sport Cup