Se on siinä - TPS on Suomen Cupin mestari

Share |
21.01.2017

TPS naiset voittivat historiallisesti seuran ensimmäisen Teho Sport Suomen Cupin mestaruuden jännittävien hetkien jälkeen 5-4. Salibandy Seura Rankat Ankat (SSRA) Oulusta kaatui tasaisen varmalla pelillä, jota Tepsittäret hallitsivat ottelun alusta saakka.

TPS aloitti ottelun vahvasti ja ehti painaa monta hyökkäystä Ankkapäätyyn ennen kuin ottelun parhaana palkittu Laura Rantanen (1+1) pisti pallon maaliin ensimmäisen kerran jo kuuden minuutin kohdalla. Tauolle mentiin Tepsin johtaessa 3-1, kun vielä Iina Siirilä (1+1) ja Noora Rantanen (1+0) onnistuivat maalinteossa.

Toisessa erässä Jasmin Saario (1+0) onnistui sisarensa Jenna Saarion (0+2) syötöstä ja Milla Nordlund (1+0) viimeisteli numerot jo 5-2. Kolmannessa erässä Ankka-leiri painoi kirivaihteen silmään ja kavensikin tilanteeksi 4-5. Ankat hakivat vielä raivokkaasti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta TPS puolustus piti ja turkulaiset nostivat summerin soiton jälkeen kattoon seurahistoriansa ensimmäisen Cup-pokaalin. 

“Voitimme ehdottomasti joukkueena. On ollut huikea seurata tätä muutosta tässä joukkueessa näiden vuosien aikana. Vuonna 2013 kun tulin seuraan oli joukkueessa paljon taitavia yksilöitä. Tänään olimme, ja koko tällä kaudella olemme näyttäneet, yhtenäisen joukkueen. Kruununa omalle pelaajauralle tarjoillaan nyt mahdollisuutta nähdä myös kansainvälisiä pelejä, joten tunne on nyt aika sanoinkuvaamaton,” kertoo joukkueen kapteeni Peppi Poikkeus tuoreeltaan ottelun jälkeen. 

“Huikeat on fiilikset. Tämä oli ensimmäinen suuri otteluni ja enne peliä kyllä jännitti aika paljon. Kun ekan vaihdon sai alta pois niin jännistyskin laukesi enemmän ja lopputulos on tietysti paras mahdollinen. Tämä lupaa hyvää loppukautta meille ja voittofiilikset kantaa kyllä pitkälle,” kommentoi puolestaan vasta 16-vuotias Sini Vasankari, joka debytoi liigatasolla jo viime kaudella. 

“Alku oli meiltä vahva ja onneksi saatiin pidettyä johtoasema loppuun saakka kolmannen erän notkahduksesta huolimatta. Cupin finaalin voitto varmasti lisää meidän kaikkien itseluottamusta ja tästä on hyvä jatkaa kohti kevättä,” iloitsee Jenna Saario, jonka johtama ykköskentällinen piti Ankkoja otteessaan heti ottelun alusta saakka.

“Hieno ottelu, molemmat joukkueet taistelivat loppuun saakka ja saatiin katsojille viihdyttävä ottelu aikaiseksi. Meidän kaikki ketjut pelasivat tosi hyvin ja Noora maalilla onnistui erinomaisesti. Kyllä voidaan olla tosi ylpeitä tästä joukkueesta ja tästä on hyvä jatkaa kohti kevättä ja meidän seuraavia tavoitteita. Meillä on kuitenkin nuori ja kokematon joukkue, niin tälläinen onnistuminen Cupin finaalissa tuo sitä tarvittavaa itseluottamusta pleijareita ajatellen,” kommentoi Laura Rantanen, joka teki hurjan määrän töitä ja johdatti esimerkillään joukkueen taisteluhenkeen. 

“Mahtavat fiilikset on tietenkin, harva pääsee voittamaan Suomen Cupia. Loistavaa saada tähän kauden keskelle tälläinen välipalkinto, joka nostattaa fiilistä ja päästään hyvään flowhun,” kertoo Emmi Pahikkala, jonka reidessä komeilee varmasti tällä hetkellä useita mustelmia onnistuneiden peittojen seurauksena. 

“Meillä on tosi potentiaalinen joukkue ja se näkyi tässä pelissä. Jokainen pelaaja pelasi omalla tasollaan ja suurella sydämmellä niinkuin isoihin matseihin kuuluukin. Vietiin homma kotiin tahdonvoimalla ja fiilikset on sen mukaiset,” kommentoi Noora Rantanen, jonka gasellimaiset liikkeet jättivät vastustajan varjoonsa. 

“On ollut ihan mahtava kokemus olla mukana näin isossa pelissä ja päästä kokemaan Cupin voitto. Meillä on niin nuori joukkue, että mennään kyllä vielä pitkälle, se me ollaan tänään todistettu,” kertoo Saana Laurén, joka teki liigadebyyttinsä tällä kaudella. 

“Hyvä me,” kommentoi lyhytsanainen, mutta voitosta onnellinen Milla Nordlund. 

“Hyvä taistelu koko joukkueelta ja tuntuu ihan mahtavalta olla Cupin mestari,” kommentoi Porvoon Batmaniksi ristitty Iina Siirilä, joka on ottanut tavakseen nousta isoon rooliin Tepsittärien tärkeissä otteluissa. 

“Fiilis on todella loistava, vaikka harmittaakin etten päässyt itse pelaamaan pitkäaikaisen selkävamman takia. Olen kuitenkin kiitollinen siitä, että pääsin edes alkupään otteluihin mukaan pohjustamaan tämän huikean joukkueen matkaa kohti finaalia ja sen voittoa. Olen erittäin ylpeä meistä, löytyy paljon rakkautta tätä joukkuetta kohtaan. Odotan malttamattomana paluuta kentille,” kommentoi Tiia Nikkola, joka eli joukkueen taistelussa mukana koko ottelun ajan.

“Vaikka en itse voinut pelata niin fiilis on mahtava ja tein kaikkeni auttaakseni joukkuetta, eli kannustin ja tsemppasin tytöt voittoon,” kommentoi toinen vaihtopenkin taistelija Aino Paju. 

“On aivan uskomaton fiilis. Meinasi hiukan alkaa jännittää siinä kun otin jäähyn vielä 30 sekuntia ennen loppua, mutta loppu hyvin kaikki hyvin,” kertoi sydämentykytyksistään juhlafiilikselle päässyt Sofia Leino.

“Aika leiskaa,” kommentoi Salla Ranta virne naamallaan. 

“Huikeeta. Pelattiin joukkueena ja voitettiin joukkueena. Me pystytään ihan mihin vaan,” kommentoi kolmoskentän pikakiituri Milja Rastas. 

“Mahtavat fiilikset. Pystyttiin tekemään maalit paikoista ja sen ja hyvän asenteen kautta pystyttiin voittamaan,” iloitsee kärkkäästi palloa karvannut Jasmin Saario. 

“Viime kerralla hävittiin Ankoille niin nyt oli meidän revanssi-ottelu. Oli mukava pelata kun oli niin tiukka ottelu ja tämä oli koko joukkueelta loistava suoritus,” kommetoi loistavan ottelun pelannut joukkueen kuopus, vasta 15-vuotias Jannike Grönroos. 

“Pystyttiin voittamaan vaikka ei tehty viimeisessä erässä ainuttakaan maalia ja viimeinen erä oli yhtä härdelliä. Pelattiin kypsästi ja ansaittiin voitto,” kommentoi 16 huipputorjuntaa esittänyt Noora Vuorela. 

“Meiltä järkevää pelaamista ja hieno ottelu paineen alla, vaikka ollaan näin nuori ja kokematon joukkue. Noorasta saa olla todella ylpeä maalin suulla ja tietysti kaikista meidän naisista tänään,” kommentoi Vuorelan henkinen tuki ja joukkueen kakkosmaalivahti Essi Niskala. 

“Tänään olisin tullut pelaamaan vaikka pää kainalossa, sen verran kovan luokan ottelu tämä oli ja kyllä se kannatti,” kommentoi puolikuntoisena pelannut Juulia Peura. 

Fanikatsomosta tavoitetut Ann-Sofie Leppänen ja Ida-Sofia Vesala kantoivat kortensa kekoon villiten yleisön huimaan kannustukseen.

“Me annoimme tänään kaikkemme,” kaksikko kommentoi. 

TPS joukkue kiittää kaikkia kannustuksesta ja onnitteluista. Torilla tavataan!

20.10.2017Naiset Sipooseen mittaamaan sarjanousijan kunnon
15.10.2017Naisille luu käteen - Pro jatkoon Suomen Cupissa
14.10.2017Suomen Cup käyntiin naisten osalta
07.10.2017TPS:n tie nousi pystyyn Champions Cupissa
06.10.2017Naiset välierään Champions Cupissa!
30.09.2017Naisille kotivoitto ja pistetili auki
25.09.2017Ei tuliaisia Tampereelta - naisille vierastappio
17.09.2017Tepsittärien kiri ei riittänyt - PSS haki kauden avauspisteet Porvoosee
16.09.2017Naisten liigakausi alkaa
27.08.2017Naisten maajoukkue starttaa MM-kisakautensa mukana Vuorela ja Saario

Siirry arkistoon »