Kytöhonka siirtyy taustoille - Teemu Variksesta uusi päävalmentaja

Share |
16.04.2012

TPS:n miesten liigajoukkueen päävalmentajana kaksi viimeistä kautta toiminut Perttu Kytöhonka siirtyy toimiston puolelle ja jättää valmennustehtävät toistaiseksi. Kytöhongan paikan TPS:n päävalmentajana perii kaksi kautta apuvalmentajana toiminut Teemu Varis.

perttuteemu.jpg

- Kaksi kautta on tullut tasapainoiltua päävalmentajuuden ja valmennuspäällikön tehtävien kanssa ja pyritty venymään molempiin hommiin mahdollisimman hyvin. On kuitenkin selvä juttu, että kun miesten valmennus on syönyt arki-illat käytännössä kokonaan, en ole kyennyt olemaan meidän juniorijoukkueiden tukena haluamallani tavalla, toteaa Kytöhonka.

Kytöhonka löytää kahdesta edellisestä kaudesta enemmän positiivisia asioita, vaikka pudotuspelipaikan lipeäminen erityisesti toisella kaudella jäikin harmittamaan.

- Liigajoukkueen osalta olen tyytyväinen siihen, että tämän kahden kauden aikana on ajettu kymmenkunta omaa junioria liigaryhmään ja muutenkin saatu joukkueelle rakennettua lahjakas runko. Näen tässä ryhmässä voimakasta potentiaalia ja olemme koko ajan pyrkineet siihen, että mukana säilyvät kaverit ovat kunnianhimoisia, sitoutuneita ja omaavat lujan selkärangan. Näitä kavereita tarvitaan matkalla sinne mihin haluamme. Toimintakulttuuria on saatu kehitettyä hyvään suuntaan ja joukkue on selvästi urheilullisempi kaikin puolin kuin pari kautta sitten.

- Tuloksellisesti en ole tyytyväinen siihen, että emme yltäneet pudotuspeleihin tänä aikana. Mielestäni meillä olisi ollut menneellä kaudella hyvät mahdollisuudet kahdeksan sakkiin, mutta tasaisuus ei riittänyt. Tästä kannan luonnollisesti vastuun. Omaan suoritukseeni en ole täysin tyytyväinen, sillä jossain määrin samojen pelillisten haasteiden parissa painittiin kumpanakin kautena. Jossiteltavaa ei kuitenkaan siinä mielessä jää, että voin katsoa itseäni peilistä ja todeta, että töitä tehtiin ja kiviä käännettiin niin hyvin kuin mihin omat rahkeet riittivät.

TPS Salibandyn toiminnanjohtaja Juha Kiviniemi kiittää Kytöhonkaa varauksetta kahdesta menneestä kaudesta.

- Perttu tuli kaikkea muuta kuin helppoon rakoon, sillä olemme vetäneet taloudellisesti tiukalla linjalla ja tämä on luonnollisesti tiennyt sitä, että joukkuetta on pitänyt nuorentaa ja siihen on pitänyt ajaa sisään uusia tulevaisuuden runkomiehiä.  

- Olemme olleet Pertun tekemään työhön erittäin tyytyväisiä. Tämä ratkaisu, että hän jäi sivuun liigavalmennuksesta syntyi hyvässä yhteisymmärryksessä ja organisaation kokonaisuuden kehittäminen mielessä. Nyt saamme voimakkaasti lisäresursseja sekä junioritoiminnan laadun nostamiseen, että liigajoukkueen taustojen kehittämiseen.

Varis ottaa ohjat

TPS:n liigajoukkue siirtyy kaudella 2012-2013 Teemu Variksen, 32, komentoon. Kaksi kautta Kytöhongan apuna toiminut, Ruokolahden Rajussa valmentajauransa aloittanut Varis on ollut suuressa roolissa jo kahden kauden ajan ja hyppy päävalmentajaksi on luonnollinen askel. Juha Kiviniemen mukaan Varis oli luonnollinen valinta uudeksi päävalmentajaksi.

- Teemu on ollut vahvasti mukana rakentamassa tätä uutta Tepsiä ja hän on sitoutunut meidän linjauksiimme.  Ylipäätään se, että meillä on ollut hänen tasoisensa tekijä mukana, on mahdollistanut tämän ratkaisun. Hienoa, että Teemu on ollut valmis vastaamaan haasteeseen.

teemu.jpg

Varis tarttuu haasteeseen intoa puhkuen.

- Tätä varten ollaan valmistauduttu viimeiset 17 vuotta erilaisissa valmennustehtävissä. Viimeiset kaksi vuotta on ollut hienoa aikaa Pertun vasempana kätenä. Tämä on antanut paljon oppia ja ajatuksia tulevaa tehtävää varten. Lähdimme tekemään kaksi vuotta sitten isoa pelillistä muutosta etenkin pallolliseen peliin. Nyt voidaan jatkaa pelin ja joukkueen eteenpäin viemistä kahden vuoden pohjilla, joten lähtökohdat ovat ihan loistavat.

Teemu Variksen kattavampi haastattelu luvassa vielä tällä viikolla.

18.09.2017Kotiavaus viikon kohokohtana - EräViikingit saapuvat keskiviikkona Kupittaalle
15.09.2017Miesten Salibandyliiga starttaa sunnuntaina - TPS valmiina uuteen haasteeseen
02.09.2017Miehet päättivät treenikauden vierasvoittoon - LASB kaatui jalkapallolukemin
01.09.2017Perjantai-illan treenimatsi päättyi miesten selvään voittoon
31.08.2017Miehillä syksyn viimeiset treenimatsit - TPS-LASB perjantaina Hani-Hallilla
19.08.2017Miesten kolmen pelin viikko päättyi voittoisasti - Happee kaatui Riian illassa
18.08.2017Miehet taipuvat lopussa Linköpingille
18.08.2017Miesten preseason jatkuu Riiassa - Linköping vastassa klo 18:00 alkaen
16.08.2017Miehille tasapeli kauden toisesta treenimatsista
16.08.2017Miehet tänään Oilersin vieraana - katso kokoonpano täältä!

Siirry arkistoon »